5 подправки, които имат здравословни ползи върху организма ни

Няма нужда да търсите най-екзотични съставки - някои от най-добрите подправки могат да бъдат намерени на местния пазар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Канелата е прекрасна добавка за Еспрессо. Джинджифила е прекрасен свежо нарязан в шопска салата, чийто връх завършва с ароматна кайен. Разбира се, това го "гася" със 74% двойно препечен "Татрански сливовиц".

ама нещо не е по български. Ако си сложа канела на хубаво кафе еспресо, ще повърна веднага. Канелата я ползвам в баница с тиква и орехи и за млеко с ориз. Ако сложа джинджифил на шопската салата ще бъде пълно извращение, което не може да се гаси и с най хубавите наши гроздови ракии. За лютото съм съгласен, но ние си имаме достатъчно разнообразие независимо дали съдържа там каквото и да било. Чесънът така или иначе доста се ползва у нас за разлика от куркумата, която се ползва в някои по популярни пилешки ястия. Не съм против подправките и пробването, но нека все пак се придържаме към нашата кухня с която сме преживели повече от 1000 години.

Кафето е с произход п-в Арабия. Шопската салата е родена от социалистически "Балкантурист". Домати и люти чушки в "българската" шопска салата са от Америка. До 1944г българите НЕ СА ЯЛИ ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ. Смятали ги за отровни, подобно мечето грозде. Правили са само туршия от зелени домати. Та за коя България ми пишеш?

не спорете ,а слагайте в гозбицата и лучец и чесън и малко лютичко за да ви е здраво семейството,ракията по избор,аз не пия

На първо място местните подправки - български, балкански или европейски, както искате ги наречете.

Абе хора, прочетете статията и после започвайте с глупостите, никой не отрича че в България има достатъчно добри подправки, статията е за тези подправки и ползите от тях ако не го разбираш има ли смисъл от излишните коментари