Коментари - 5 въглехидратни храни, които подпомагат отслабването | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От кога бобовите са въглехидратна храна?...

ако малко се ограмотиш ще разбереш.

пълни продавачески глупости! особено овесените ядки, които са "кръмно" - само за жовотни!

Много обичам овесени бисквити. Обаче, кажете ми къде има такива без палмово масло? В Лидл продават много вкусни, ама те са с палма, и то хидрогенирани; в Берьозка продават вкусни, ама с палма, че и тя май е хидрогенирана; има български на Престиж, и те с палма.

Еми направи си....рецепти, колкото щеш, сложи това, което на теб ти е по вкуса, орехи, мед, стафиди....не си купувай боклуци , увити в станиоли.

Прочетох и затворих

Истинската храна расте на кокал.

И аз това се чудех, но стигнах до извода, че когато неграмотен дираджия реши да отчита дейност и да се упражнява в писане - всичко е възможно....

Нели, преди да пишеш, вземи да попрочетеш нещичко, щото големи глупости си писала.... Я провери бобовите каква храна са....

ами каква са според теб?!

Бобовите храни съдържат сложни въглехидрати (полизахариди), които се разпадат на прости въглехидрати (монозахариди), т.е. глюкоза, която чрез кръвта постъпват за изхранване на клетките (доставят енергия). За да премине глюкозата от кръвта в клетките на тъканите, е необходим инсулин. Процесът при прием на сложни въглехидрати е бавен, изисква по-ниски нива на инсулин, съответно се синтезират по-ниски нива на мазнини и това води до нисък гликемичен индекс. Което, както знаем поддържа нормално и по-ниско тегло. Неслучайно за диабетици препоръчват зелен фасул, който в 100 г съдържа 48 ккал и 7.5 г въглехидрати. При прием на храни с прости/бързи въглехидрати се изисква по-високо ниво на инсулин, при което се синтезират по-високи нива мазнини и така се пълнее. Реално, механизмът за екстрено превръщане на въглехидратите в мазнини започва да работи при достатъчно голямо (над 500 г) постъпление на въглехидрати, които скоростно се усвояват. И това става обикновено, когато гладуваме през деня за дълги периоди, хапваме нещо на бързо/храна с бързи/прости въглехидрати, която рязко ни качва инсулина, натрупваме излишни мазнини, при това не ни засища и не след дълго отново сме гладни. И така, вечерта, като се приберем, гладни и стресирани се нахвърляме на храната без оглед количеството и калорийността и ... процесът с качването на инсулина и отлагането на мазнини отново се повтаря. Въглехидратите се съдържат не само в зърнените храни, алкохолните напитки, но и в млечните храни, яйцата, месата, рибите, бобовите, плодовете, зеленчуците, ядките и т.н. Въглехидратите не трябва да се изключват, защото са необходими за енергия и най-лесно усвоимите. Но също са и причина за напълняване и е добре за пълните хора да нормализират теглото си с прием на храни с най-нисък процент въглехидрати като зеленчуци - тиквички, карфиол, гъби, целина, домати, тиква, плодове - кайсии, ягоди, грейпфрут, диня, боровинки, риба - сом, сардини, сьомга, месо - пилешко, пуешко, телешко, кр. масло, яйца, извара, нискомаслени кис. млека, кефир, козе млека и сирена, тофу, тиквени и слънчогледови семки, бадеми, фъстъци, кокос, неподсладени кокосово и соево млека, билкови чайове. Отпадането на силите, растящият корем и слабите мускули са верен признак, че сме минали границата с прием на въглехидрати.

Невежият се познава по правописа. Овесът е доказана супер храна с десетки здравословни ползи.

Муам само леб и компир, ма не сещам здраве или паре. Начи некой яко ме рути и лъже.