6 храни, които да избягваме преди 10 сутринта
Особено след прекалено обилното хапване около празниците
Обратно в новинатаКоментари - 6 храни, които да избягваме преди 10 сутринта | Лайф.dir.bg
Коментари
ненормални както винаги? Как не ви е срам на гладен и беден народ да предлагате да се отказва от нещо, каквото и да е, само и само да оцелее? Все едно да ни съветвате по мария-антоанетовски повече да не караме "Бентли", "Астън Мартин" или "Бугати Вейрон" /какво ти - направо Широн, няма да си играем на дребно и старо я!/, за да мислим отговорно и екологически! Дето се казва, като няма хляб, да ядем пасти.Вие там с именията и милионите може и да се замисляте от отказ на част от богатите си трапези и глезотии, но ние с гайдите, дето пазаруваме с подхвърлените стотинки от циганьорските ви пазарища евтинии, гнилочи и боклуци, какво да кажем?
Е първото ядене за деня, без значение е колко часа е. Ако не си ял нищо до 16:00 и тогава ядеш - това е закуска а не обяд или вечеря
Сутрин, ако не изям 1-2 порции мусака или нещо еквивалентно до обяд съм като припикано мушкато.
Всеки човек е организъм , който е различно задоволен на хранителни вещества, затова организма сам определя какво да ядеш и затова по принцип човек яде това, което му се яде. Въпроса трябва да се разглежда в друга плоскост - как да се сдобиваме с естествени еко чисти основни храни и как най-добре да получаваме производните продукти и колко и как да ги съхраняваме, защото промишленото производство е вредно.
Всеки организъм работи различно. Това, което за едни е полезно за други е вредно. Зависи от толкова много фактори като тегло, възраст, кръвна група, хронични болести, пол, наличие на хранителни непоносимости и т.н. и т.н. Затова хранителният режим е строго индивидуален!
Тук виждам коментарии на "супермодерни" последователи на съвременната потребителска кулинария че "нещата се развивали" и сегашния човек не е като този преди 50 години и може да яде "нови" продукти натрапвани медийно от платени медици и специалисти по хранене в полза на огромните концерни произвеждащи и предлагащи нови храни и диети.Човечеството е на над 3 милиона години и дали да ядем това или онова се е оформило ДОСТА дълго,нали?За 10-20 години някои щедро платени "изследователи" измислиха в полза възлагателите си нови правила за храни и диети.Важное да се произвежда,пласира,купува и печели,не са важни ДЪЛГОСРОЧНИТЕ последствия за здравето и генната наследственост.Нещо като с лекарствата и ваксините...
За шкембе чорбата и салатата от зеленчука телешки джолан не се споменават лоши работи гледам ? Значи днес съм се насочил към правилната , пълноценна закуска :)
Пълни глупости и погрешен подход - закуската трябва да е пълноценна и разнообразна, съставена от регионални генетично познати продукти. Не е вярно, че нискомасленото мляко е и с ниско белтъчно съдържание! Стига с това (вносно) фъстъчено масло, към което милиони хора имат алергия и което въпреки всичко масово се рекламира. Най-вредното нещо на закуска (а и въобще) са маргарините и полутечните шоколади!
Нискомаслено мляко е боклук, който задължително трябва да избягваш.
Аман от "Специалисти" Основно правило за добро здраве: Закуската изяж сам, Обяда раздели с приятел Вечерята подари на врага си. Казах Хау