17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Са нЕкви грозни сгради с вечно заключени врати на прашасали стаи, които би трябвало да са нещо като кабинети на нЕкви идиоти набедени от нЕкой си друг като тях за " професори"

И аз посъветвах сина си да си хваща багажа. Изкара си нужните сертификати и е готов за кандидатстване!

В нашите ВУЗ-ове ходят само да се подписват,през другото време или работят или се шляят по улиците.Кто дойде време за изпити парички и готово.Това е нашето образование.И като се върне някой учил в чужбина не го наемат на работа защото няма стаж/там трябва да се учи за разлика от тук/.И така този човек след известни борби в БГ се изнася.Това е положението щом няма държава ,а само територия и управляващи .

И извода, че всъщност по-доброто образование дава по-голям шанс за намиране на стабилна и добре платена работа. Липсата на развитие в България се свързва с лошото образование. Истината и преди, и сега е строго индивидуално, и тя, че с адски много труд, жрлание и лишения се постигат резултати, както у нас, така и навън. Парадигмата е, че навън шанса е по-голям заради по-големия и ряазвит пазар на труда и икономиката. Образованието навън е до голяма степен сигурна крачка за емиграция - с други думи, учи навън сине, за да не работиш тук.

Проблем ли е ,че на г-жата са и забранили да накаже или да изгони Иванчо от час ако той се разхожда ,смее се шумно и пречи на 30 деца да чуят урока? Проблем ли е, че на майката и таткото на въпросното хлапе не им пука дали то има тетрадка и домашно щом физически е в клас? Проблем ли е, че невръстния Иванчо е напълно наясно че може напълно безнаказано да малтретира и дори да превърне в инвалид за цял живот всеки свой съученик? След като всичко това не е проблем днес,не би трябвало никой един ден да се притеснява че след като всички различни от Иванчо са избрали да оцеляват на вън, а работодателите ще трябва да се научат да бъдат работодатели на пораснали вече Иванчовци.

Вече,всичко е подвластно на парите.Никаква друга ценност няма.До къде ще стигнем така никой не знае,бъдещето ще покаже,вече се започна. Никакви увелечения на заплати няма да направят учителите -учители.Всичко е загубено. Сега като се върнат пенсионерите да преподават/защото всичко бяга от тук/дано те поне си вършат свястно работата.Съмнително,средата е покварена. Иначе чалгите от екраните ни облъчват ежедневно. какво ще научи човек от "фермата"?Нищо,това е едно ежедневие ,което всеки познава,всичко останало е постановка изкуствено създадена, да печелят паляците иван и андрей,за да се показват после как живеят.Всичко в тази държава е ОТВРАТ.

За много външни фактори и техните домашни лакеи е удобно да мотивират българите да бягат в чужбина, вместо да търсят решение на проблемите в собствената си страна. За да има качествено образование са нужни преди всичко: 1.Родителите да мотивират децата си да учат. 2.Да се въведе ред и дисциплина в училищата. 3.Да се изготвят учебни програми с национално-патриотична насоченост. 4. Да се спре практиката да се мотивират непрекъснато финансово учителите без да се предявяват претенции за качествена работа и отчитане на резултатите от тяхната работа. 5.Да се намали броя на университетите и да се увеличат критериите за прием на студенти и за оценяването на знанията им в хода на обучението.

ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ СА ОГРОМНИЯТ БРОЙ УНИВЕРСИТЕТИ. ЕДНО ВРЕМЕ УЧИХМЕ КАТО ЛУДИ, ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ТЕ ПРИЕМАТ В УНИВЕРСИТЕТ, АКО СИ СЪС СЛАБА ДИПЛОМА В СРЕДНОТО, А ЗА ДА ПОЛУЧИШ ВИСОКА ДИПЛОМА ТАМ СИ ТРЯБВА УЧЕНЕ. СЕГА ВСЕКИ ИДИОТ ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ СЛЕДВА НАГОРЕ И НЕ УЧИ. В УНИВЕРСИТЕТА ТРЯБВА ДА ПОСЕЩАВАШ ЛЕКЦИИ - ЧАТ ПАТ И "ВИШОТО УБРЪЗУВАНИЕ" ТИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНО.

Всичко тръгна от зле към по зле от стачката ,която спретна Янка Такева. От тогава до сега вече няма учители.Те имат права ,но задължения никакви.Всички са ЕТ ,а в училище ходят за стаж за пенсия и за безплатни екскурзии. Нищо общо няма с учителите преди 30г. За съжаление и висшето образование е вече кръгла 0.

Не е възможно в най-бедната и корумпирана държава в ЕС образованието да е равностойно назападното!Гръбнакът му е средното, а то е "средно"!?И толкова много Ониверситети!?Пълна каша!

Детето ми завърши една от уж елитните гимназии, а аз през цялото време не можах да повярвам на разказите й за поведението и нивото на учители по основни предмети. Някои учители отсъстваха по често от ученици и така през цялото време. Въпреки намесата на родителите нещата не се промениха. В друг случай назначиха нова учителка по основен предмет на която нито българския нито чуждия език и се разбираше а децата имаха повече знания от нея. На въпроса: каква е тази неграмотна история? Отговърт беше: това е положението, демек гробарска калинка. А децата веднъж в живота си са в гимнази и тези знания са базови. Започнах да се боря сам. Дано да съм успял да дам необходимото на дете то си. Пратих го да учи в чужбина. Тук няма смисъл.

Учил съм в Германия, образованието им не е е съществено по-добро от нашето и също е в деградация. Абсолютно същите дръвници преподаватели само, че немци.

се намира у вира.

Не лошо да се изнесат всички свестни от тук да останат пенсионери и недъгави да видим как ще краднат.

А защо сте изключил по дефиниция пенсионерите и недъгавите /хората в неравностойно положение/ от "свестните"? Що за ценностна система е Вашата? И наистина ли си мислите, че в другите държави в Европа това е ценностната система?

Останалите 59% явно никога не са стъпвали в нашенски университет и реално нямат мнение по въпроса. Никога, за нищо на света не пращайте децата си да учат каквото и да било у нас! Това е загуба на време и средства! Много хубаво си го беше написал кой преди месец ли колко беше... ама кой да чуе... Не бил патриот... Ми за какво да си, след като никой и нищо не става в туй нащо образУвание!

Факт е, че много западни студенти идват да учат медицина у нас.

Лалчо прав си има такива не успели там тройкаджии тук е важна бройката далаверата.

Емиграцията дава криле.

Вместо масовите самоубийства , каквито гледахме до 2014г.

....И стигнал до докторантура в чужбина, ви казвам.....бягайте от българските университети, само обиди от тъпи теоритици без грам практичен опит ще чуете, не водят и лекциите си, упражненията са им пак теоритични, преписано без разбиране от интернет....нямат пари за никакви практически упражнения, няма къде да си карате дори експериментите по дипломните работи по химия, биология, физика...да не говорим за докторантурата, ще имате за ръководители, професори, които зная по- малко и от вас, без апаратура, без оборудвани лаборатории, ще чакат вие да им пишете проектите и обзавеждане лабораториите по еврофондовете... ....бягайте далече, ще си изгубите времето и парите ( вече искат и да им плащате за некадърното образование), и накрая няма да имате и работа в България, а дипломата ви няма да има тежест в чужбина...бягайте от тук, ако имате и най- малка възможност да учите в чужбина

Трябва да се прави разлика между теоретични и научни изследвания, правени в университетите, и практически ориентираните специалности. Иначе да - в коя да е друга държава от ЕС образованието е по-добро, отколкото в България.

Трябва да е 100% в практическата основа на теорията, всичко което чете като теория, трябва сам да го е работил или да го работи на практика , а в бг е точно обратното - четат лекции, преписани от интернет, нЕкви дето не са виждали апаратура през живота си или нЕкъде преди 40 години, нещо са видели в някаква лаборатория...за кво ти е да ги слушаш от некъв сричащ келеш, като можеш , сам да си четеш теориите от интернет....това се случва в българските университети

Заробвайте се. Или пък просто напъвайте максимално възможно мозъците си и се изучете сами и по този начин Бъдете Щастливи!

си където трябва.