Алек Болдуин уби с реквизитен пистолет операторката и рани режисьора по време на снимки

След инцидента 63-годишният артист е бил видян да плаче. Не са повдигнати обвинения. Върви разследване

Обратно в новината

Коментари - Алек Болдуин уби с реквизитен пистолет операторката и рани режисьора по време на снимки | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обадете се на Рашков. Той ще открие виновните! Ако ли не, поне на банкетите ще ви е весело.

Излезе преди малко интересна статия в Ню Йорк Таймс за случая. Интервюирали са експерт по такива сцени, който работи с Тарантино и е отговарял за оръжията в последните му филми. Де факто - един от най-добрите в бизнеса, защото знаете при Тарантино колко се стреля. Този обяснява че при филми се използват основно изкуствени пистолети, от пластмаса или подобно. Все едно играчки. Те са безопасни. В редки случаи се използвали истински оръжия и това се практикувало основно от непрофесионалисти. Дори и тогава, оръжията са празни. И в двата случаи - компютри правят ефектити от стрелбата. Иначе правилото за халосни патрони било според него да си поне на 6 метра далечина иначе ноже да загине някой, дори и от халосни. Та този експерт на Тарантино заключва че има изключителен непрофесионализъм на оръжейните експерти на филма. И не вижда вина в Болдуин.

Да насочиш пистолет към някого - е голям риск, винаги допускаш вероятността че е зареден и може да произведе изстрел - правило.

е ако това е нормално

Подобно на баща си - (Брус Лий), Брандън Лий почина преди да завърши снимките "Гарвана" през 1994 год. В случай на "случайност", изпълнителят е застрелян, докато изпълнява последователност от действия, както е описано в Прокълнати филми . Екипажът използва за сцената така наречените "фиктивни патрони", но в цевта на пистолета е имало нещо(?), което е действало като смъртоносен снаряд, убивайки Лий. Сюжет: Шели и Ерик(Брандън Лий - синът на Брус Лий) са много влюбени и пред сватба. Вечерта преди "Хелуин" Шели е изнасилена и пребита от главорезите на бандитския бос Топ Долар, а по-късно умира в болницата. Ерик (Брандън Лий) е застрелян и изхвърлен през прозореца. Година по-късно, придружен от гарван и надарен с нови сили, в свят, изпълнен с тъга и болка, Ерик възкръсва, за да отмъсти за смъртта на любимата си. Преди производството да започне, мистериозен обаждащ се е оставил гласово съобщение, предупреждавайки екипажа да не снима филма, защото ще се случат лоши неща.(?) Мистика или самата реалност - само Бог знае и при двата случая - и с Алек Болдуин и Брандън Лий какво точно е станало ?!! Според мен и в двата филма има НЕСЛУЧАЙНА КОНСПИРАЦИЯ !!

Очевидно не са били халосни патроните...

Обаче пък ако беше гръмнал статист и осветител до няколко дни продължават, ся сложно става, добре че не е била сцена с картечница...

Дайте още патрони и рускини. Ща направя няколко дубъла на тая сцена

Абе благодарение на един мъдър държавник вече няма общо между украинци и руснаци . Даже бъклгарските ватенки мразят украинците без да знаят защо даже и да не са виждали украинец на живо нито руснак

За едно трябва да сме на едно мнение ... патроните не са били халосни.

С реквизитен пистолет зареден с халосни патрони?! Ха, ха, ха.

гледаите бе! Галина е името не Халина...ох много ----- народ остан тук./

Ти да не си някакъв специалист по украински език?

Прекалено реалистично

... е много ясно без оператор и режисьор... Абе много кофти начин да се отървеш от виновниците за потъващата ти продукция, по принцип трябва да ги уволни, режисьорчето ще разкаже какво е станало и защо са били застреляни (освен ако не го самоубият де)

_stankow

И патроните попривършили, какъв ти екшън да снимаш ?

Браво, дъртака на 70 години има точен мерник - демек не е кьорав кат къртица Сигур и ги пори кат риби тия руски разпоретини от арктическия кръг Пълно обслужване- вечерта я пори, сабаале я острелва Ебеш и фъргаш- ово е стандарт ! Ковид Ковид

Митьо-Митьо, имах та за по-умен

Някой общак от екипа явно си е стрелял я по табели , я по консерви предишната вечер и не е изстрелял всичките патрони. Уж след смъртта на Брандън Лий бяха въведени доста строги мерки относно хроверката на реквизитните оръжия преди употреба, но явно някой латино отговарящ за проверката е попрекалил с текилата и резултата е на лице.

Павката разработен педераса на черни боздугани идеална той украса !

оръжието е било насочено към тези зад камерата ?

А защо Луната понякога е светещо кълбо , понякога светещ сърп ?

тъп си като гъз

Абе явно ти си тъпият щом не ми схвана поста ?

мутри от ирония не вдеват, ... а сарказъм мислят че е чужда дума

_stankow

Абсурд е да се снима изстрел, насочен към камерата или покрай нея. И то от близко разстояние. Даже да е с халосни патрони. Може да отлети парченце от шийката на гилзата, обтуратор, частици неизгорял барут и да повреди обектива. А обективите им са от 50,000 долара нагоре ... Та не ми се вярва насочването на оръжието към режисьора и оператора да е било по сценарий ...

Ами защото такава е била сцената. Винаги във филмите има такива сцени.

Ами опитайте се да помислите малко, знам че не е лесно понякога. Кадърът е камерата снима фронтално как актьора е насочил пистолет и стреля към някой/нещо...

Жалко за дамата, но по принцип американците винаги са си били кравари.

Алек "обича" руснаците толкова много,че ако може би ги изпострелял всичките!!Всичко е преднамерено ,а инцидента е постановка!

Ти правиш ли разлика между държавите? Между Украйна и Русия, примерно?

са свинари, украинците повече

Сега гей-лобито в Холивуд ще забрани моментално заснемането на разни уестърни и прочие филми където има пищови , шишанета и прочие пукотевици и. Оттук натам ще се снимат само безопасни филми с мултикултурна, екологична и джендърастка насоченост на сюжета. Ще участват само цветнокожи актьори,придвижващи се със климанеутрални електромобили, сценаристи от грийнпийс и режисьорски състав от вегани и трансджендъри.

Освен туй за да е пълна картинката , трябва задължително да прикрепят към екипите и по един - двама учители по йога.

_stankow

Не може високо изкуство да се прави без отрицателен герой. Поне такива има много - бели, хетеросексуални, мъже. Насилници и сюпремънисти, как се казваше там ... Кастингите за отрицателната роля ще бъдат по-многобройни от тези за главната роля. Там и кастинги няма да има - направо по квота ще ги разпределят между споменатите категории :)

и сега Тръмп си ти го върна..... После пак му се радвайте на убиеца тръмп... ама нали сте българи.... много ясно че се кефите на малоумници

Кво общо има тука Тръмп бе , козел ? Не бе , ще се радваме само на друсаните гейове по телевизията и на разни безпътни хипарливи момиченца в памучни шалвари дето спят със спинозните негри и правят непотребни мулати.

малииии, тва само в БГ-то може да стане.........упс, тва било в Америка....

В тоя ред на мисли... няма ли бат Бойко да го снимат в някой филм?

в някой порно уестърн ...

Няма ли той да заснема някой филм?

Едно време това се случи и със сина на Брус Ли, докаго снимаха "Гарванът", а той беше много млад, готин и талантлив... Бог да ги прости! 1

Това се случи и с бащата на сина на Брус Лий...

Бог да я прости!

не означава, че е реплика, а че е част от реквизита, просто е трябвало да бъде зареден с халосни патрони.

А бе те да не са снимали продължението на тримата амигос. Бог да я прости.

Случва се. Ще се извини и готово.

Шило

Спомням си навремето, при снимките на "Хан Аспарух". На масовката бяха раздали стрели с гумени остриета, както и копията бяха такива. Ама пак имаше нещастни случаи. Тогава, масовката беше от живи хора, а не благодарение на компютърни анимации, зелени екрани и т.н.

_stankow

Жестока масовка беше !! Колкото пъти го дават, все го гледам ! Школниците от Плевен. "Кирта бясна", дето казвахме. Велики ! "Троя" - ряпа да яде. 10 души се строили и до 5000 ги докарва компютърът ... И конния ескадрон на милицията, в пълен състав. Тогава още си беше ескадрон, не като сега - 10 коня на кръст.

_stankow

Да не забравя - и Йоско Сърчаджиев, като императора. Тогава още не се беше повлякъл със седесарите, още беше човек. Също голяма роля !

Вместо да си гледат внуците. Парите ли им не им стигат?

Не е виновен аактьорът, а някой мърляч от продукцията, който отговаря за реквизита и е объркал халосните с бойните патрони при зареждането на пистолета.

Защо изобщо имат бойни патрони?

"Защо изобщо имат бойни патрони?" Защото това е Америка и е по-лесно да си купиш пистолет и патрони, отколкото аспирин. Те са навсякъде.

Този с аспирина, дрън дрън ще купиш законно ама не ,особено пък в Калифорния. Но да заредиш нормален патрон като халостни не е нормално. Дедективите ще трябва да се потрудят.

_stankow

Не само е ненормално, но е невъзможно. Реквизитното оръжие има специален щифт, който не позволява да се вкара боен патрон.

И мен така ме убиха

Да сложиш в реквизита умишлено и бойно оръжие е съвсем лесно. Истинските реплики изобщо не се различават от бойните оръжия. По размер, тегло, даже и по патрони. Времето ще покаже ...

Шило

Така е, макар, че в цевите им могат да се понатъпчат някои работи и да бъдат обезопасени откъм бойни патрони. Вярно, няма как да останат съвсем без джепане, ама тук или не са били обезопасени, или някой нещо допълнително е натъпкал като твърда частица, вместо проектила.

_stankow

Може. Даже може тази частица да убие човек. Ама да рани втори !?!? Две частици в един патрон ? Или два и повече изстрела ?

Има ли оръжие,то ще гръмне...

Това американците с реквизитни пистолети какво правят , ако му се даде истински един от екипа няма да остане.

На практика това е невъзможно да се случи, освен ако няма изключително груба и фрапантна грешка! Изключително много падна нивото на професионализма във всички сфери. Това е като зараза в световен мащаб. Смесване на бойни муниции със халосни такива е просто нелепо. А това да допуснеш такова оръжие на сцена без задължителна проверка е ужасяващо.

Шило

Все си мисля, че реквизитните оръжия не трябва да имат възможност да гърмят с истински боеприпаси. Или поне, реквизитното оръжие, което съм виждал, винаги е било обезопасено.

Нищо “реквизитно” няма в оръжие което явно без проблеми може да стреля с бойни патрони! Това си е направо боен пистолет откъдето и да го погледнеш. Реквизитното оръжие следва да е направено така че или да не може да стрела(обезопасено,деактивирано)или да може да стреля само с халостни патрони. Другата престъпна грешка тук е,че някой глупак е смесил,и в последствие заредил оръжието с бойни,вместо с халостни патрони! По-принцип всяка Холивудска продукция си имат оръжейник,и инструктор който учи актьорите как се борави с използваното оръжие във филма(техники на стрелба,правилно държане,зареждане,и прочие). В случая тези хора са направо за съд…

Сега няма значение колко години опит имаш и дали си вършиш работата ,важно е да си джендър ,черен,веган,да вярваш в глобалното затопляне и как глобалистите искат да спасят света..

Как може да използваш всяка възможност за да сееш омраза? Баси племето.

Плюсовете под този коментар ми говорят за нивото на българина .. точно в тази новина какво видя, че да всяваш тая омраза, темата е съвсем друга. Или само по една тема можеш да се изказваш, ограничен си малко, ама Айде

Това едва ли е умишлено. Има една приказка за "празните оръжия", които веднъж гърмят... У дома имам две прекрасни реплики на "Колт". Даже и като такива, никога не съм ги насочвал към хора...

Шило

Ама туй е гръмнало два пъти. Или са объркали реквизита, или някой е турил още нещо, освен джепане.

Шило

Ба си...

Американците все някого трябва да убият ...

Защо обаче е стрелял по операторката и режисора ?Това едва ли е било сцена от филма .

Сцената е била такава, да се снима преден план в момента на стрелбата. Според мен някой е заредил истински патрони.

Било е умишлено. Обикновено актьорите стрелят по други актьори, а не по операторите и режисьорите.

При толкова истинско оръжие и муниции, такава грешка е напълно възможна. Жалко за персонала и Алек, който ще живее с този грях.

Ужас, дрогата не прощава.

Ужас! Как може подобно нещо да стане. Горкият човек :( Убиец по неволя.

някой забравил личният си пистолет в кутията за реквизити... ми стават такива работи бре!