Бащата на Анджелина: Тя е вдъхновение за жените

Джон Войт научил с изумление новината, че дъщеря му Анджелина Джоли се е подложила на двойна мастектомия по-рано тази година. Той нямал никаква представа за здравословните й проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на Анджелина: Тя е вдъхновение за жените | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние, българите, винаги сме компетентни във всичко. Ако наистина беше така, не САЩ щяха да са водеща икономика, а България. Медицината в САЩ е на светлинни години пред нашата, а и в някои аспекти и пред европейската. Защо си мислите, че Анджелина е взела лекомислено това решение и че го е взела без намесата на най-големите светила в областта?? Ама хората са казали: Бай бабо да не ме срещне! Освен това в Библията пише: Не съди за да не бъдеш съден!

Смаяна съм, че това безсмислено решение се квалифицира като героично. Липсата на доказателство не е доказателство за липса. Поведението й ще повлияе на хиляди, без да има категорично доказателство, че самата Джоли се е предпазила от рака. На мен ми изглежда като чудовищна, даже паталогична реклама на съвременната медицина. Много по-смислено е да се търси превенция чрез начин на живот, а не чрез хирургически интервенции.

За каква превенция говориш, като тя е наследила гените на майка си и с тях вероятността от 87 % да се разболее от рак??!! Та това е почти сигурна диагноза! Или защото е на чужд гръб ?

А, да. И да добавя: за съжаление, никой не може да се пребори със съдбата си или да промени хода на събитията. И Майкъл Джексън спеше в кислородни камери и ходеше с маска на лицето. Със сигурност драмата с майка и е най-големият и стимул, защото това е изключително трагично, но доста голяма доза PR, лудост, както и намирането на оправдание за подмяната на вече увсиналите .... са също от много голямо значение. Не бъдете наивни, генът все още е там, рискът за рак на гърдата все още съществува и прогнозните 5 процента вероятност са силно пожелателни и изобщо не са гарантирани...

Мислите ли,че лекарите не са решили този сложен казус?Не дрънкайте напразно.

"Много разбиращите" лекари в САЩ ли... Моля ви се!

...вдъхновение е- за медицинската мафия!Затова така се е разприказвала.Преди касапите печелеха от силиконови цици, ама като стана ясно, че са опасни, разбира се, давайте сега да режем циците превантивно!Ужас и безумие!Превантивно се ходи на профилактика, сега е...умопомрачитело драстично!

А що направо не резне и на децата си атрибутите, има некъв шанс и тех да ги удари cancer-а, нали?

В сайта на BBC има много добра статия за това защо го е направила и какво цели с публичното си изказване. Тук публикациите за нея - по-скоро извадките, които се публикуват, не давят ясна картина за цялата тази работа. Който иска, да влезе там и да прочете. Аз мислех, че е някаква реклама, но в крайна сметка тя си е взела решение за самата нея, като това не значи, че тази процедура е подходяща за всяка жена с подобен риск. Като цяло, идеята е да се обърне внимание на рака на гърдата и превенциите, които медицината предлага. Това най-често са честите прегледи и наблюдения от специалисти.

Аз ли не разбирам нещо...Здрава e,а се подлага на тази операция...Според мен това е психически проблем...

Не разбираш. Щом носи този ген по майчина линия, и са и прогнозирали такъв голям процент вероятност, значи със сигурност е щяло да се случи. И тогава, ако химиотерапията не работи, пак щеше да има мастектомия, да не кажем че и разсейки. Българи, ако не намирате за разумно (според вас) това нейно решение, не се изказвайте изобщо. Рискувате да ви се смеят много

Аз лично се смея най-вече на теб, след като се изживяваш в ролята на Господ. Докторите са дали шанс 87 процента да се случи, но при теб това се трансформира в "със сигурност". Не съм сигурна, че някой има право да коментира когато не знае фактите, ама вече чак токова да се вживява и филмира... че чак да знае повече от докторите и да се бори с теорията на вероятностите...

Всички ние имама латентни клетки на всякакви болести. Значи ли това, ще трябва да се юрнеме да си режем тая или оная част от нашите тела???

Типично за анорексиците поведение. Жалко ,че е пример за много млади хора - какво ще научат от такова абсурдно поведение и как ще повлияе видът й на много болна жена върху психиката на подрастващите момичета.

Хора, спрете се. Който не се е сблъсквал с този ужас, било лично или чрез свои близки, нека да замълчи!

Много се радвам на хора, които размахват среден пръст в лицето на природата, все пак сме 21 век, а близо 90 процентна вероятност за рак е смазваща диагноза. Мисля, че всяка жена в подобно състояние и с финансови възможности трябва да постъпи точно така.

Според теория на вероятностите нещо, което има голяма вероятност да се случи може никога да не се случи, и нещо което има малка вероятност да се случи може да се случи. Така че Анджелина все едно нищо не е направила с тази операция, освен да напълни джобовете на докторите. Които пък се кефят, че известно лице като нея рекламира измислената им превантивна медицина.

За нея знаем че е луда, ама май е подлудила и мъжете около нея.

Хайде, вече оставете жената намира.Няма нужда да правите сензация от нечие здравословно състояние.

Така е, с едно Но, че тя самата предизвика сензацията, като съобщи новината.

По-добре да съобщи ,вместо да ровят жълтурите или някоя сестра да се разприказва.

сега колко дни ще се говори за този "героизъм". Аз пък все си мислех, че герои са хора загинали за родината си, други спасили човешки живот, и ей такива неща.

lu4ka

Иваш ли представа, какво е да отидеш сам под ножа? Да вземеш решението с всичко, което може да се случи. Не е, като да те боли апандисит и набързо, да те набутат в операционната, да приключи всичко за 20минути и после - веселба.

Опазил Бог от такова вдъхновение! Остава сега всички жени да вземат да си отрежат гърдите!

Чак пък героично...по-скоро налудничаво решение, но той май целия живот на тази звезда е налудничав. Като е разбрала, че носи този ген е можела през 3 месеца да ходи на прегледи и при поява на болестта да се предприеме лечение, което в ранен стадий е напълно лечимо и без ампутации на гърдите.Тя поне има пари, може да си позволи най-добрите лекари в света, не е като българките да няма пари за хляб и лекарства. Така че да се героизира тази лудост ми идва в повече.

а знаеш ли, какво е чувството да чакаш следващия преглед? и да тръпнеш, защото новините може да са лоши?