17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът трябва да е "Кому е нужно това изобщо?" и всъщност е реторичен! Ама от друга страна никой на сила не не

Всички формати, освен тиям които откриват и дават път на таланти са загуба на време и пари. Не мога да приема едни и същи хора да се разхождат по телевизиите, като единствени в България. ? Гала е един от примерите. Кога завърши консерватория, че оценява певци????/ Дайте път на нови лица, които са талантливи, позитивни и успели в живота, без да се облягат на нечий гръб. Ако продуцентите имат излишни пари да ги вложат в нещо стойностно. Деца умират от липса на грижа, пари и лекарства. Старци ровят по кофите... Слепи ли са? Твърдо съм против телевизиите да ни занимават живота на едни и същи хора/ визирам плеймейтките/ и да възпитават материалисти, чалгари и

Форматите са за зомбиране на простаците.Вместо да ревете,не гледайте!!!

Един толкова неприятен и гаден човек няма място в такова предаване. Не зная защо са го натикали в предаването, но е крайно неприятен за гледане.

Проблемът е, че те си мислят, че насилието вдига райтинга. Става въпрос за една сляпа прослойка от псевдо продуценти перящи пари които не им дреме кой им глада тъпите предавания, продукции, песни и всякаква екранна пумия която правят, просто защото идеята е да се перат пари и да се налагат пошли ценности, а липсата на такива е добре дошла за същото това псевдо общество, защото така те се чувстват ВИП и значими......абе да живее простотията!!! Интересно е на продуцента синът му гледа ли ги тия предавания?

Същественият въпрос според мен е - защо насилието вдига рейтинг? Само садистът обича да гледа насилие. А посредственият обича да следи такива формати. Т- е. сред посредствените има много садисти.

Такива има стотици хиляди Между Нас ! Живеем във ферма в джунглата !

Мн.късно се сетихте господа журналисти да повдигните темата

Това, което се показва във т.н. "формати" е модел на обществото, в което искат да ни превърнат.

Оправдано ли е в ОБЩЕСТВОТО да присъстват такива агресивни индивиди. Каква майка го е родила и как го е възпитала. Ей това трябва да е въпросът. Ако в един тв формат този идиот може да бъде що-годе контролиран/ изгонен, то навън трудно някой може да го спре. Ей това плаши.

Хляб и зрелища ! Глад на насилие след Съветските филми за войната !

От човешка гледна точка НЕ, но от корпоративна ДА,

Т.н. "ТВ Формати" по нищо ама по нищо не се различават от едни др. ТВ Формати: Разбиване, КечМания и Порнофилмите ... всичко е режисирано от първата до последната минута, дори свършването ... демек края. ЗАЩОТО досега във всички, ама абсолютно всички: Биг Б ..., Кър..., Фер... и т.н. /във всеки един сезон/ има сцени на вербално и физическо насилие ... ВИНАГИ бития/та или обидения/та се занава на висок глас "Само да изляза и ще те скъсам от съд и дела!!!" ... досега де сте чули за поне ЕДИН ОСЪДЕН/НА ми НЯМА!!! ... всичко е в името на рейтинга ... и рекламното време ...

А оправдано ли е да афишират педали в същото това предаване? Ама на педала "дадоха шанс"! Колкото едното е оправдано, толкова и другото! И двете са упадъчни, аморални и във всякакво противоречие с човешките, културните и християнските ценности!

Това е като с филмите. Правят се филми с много убийства и кръв защото това гледат хората. И с реалити форматите е същото.

А цензурата оправдава ли го ? понеже ВИЕ триете всичко дето не ви харесва ха и пак сте ме "баннали" по IP вие не разбрахте ли че с цензура не стааа

Само за твоя информация - още във Великата Римска империя е имало дръжност "Цензур" който следял за тези неща и дори и за облеклото в обществото!

Интересно. Мислите ли че хората инвестирали големите пари в тези формати са го направили защото на тях така им харесва? Сигурен съм че това какви персонажи да се търсят на кастингите е определено след сериозни проучвания, анализи, и т.н. С една дума специалисти са си казали тежката дума какво искат да гледат хората, дори и да не си го признават открито. В ефира на националната телевизия има предавания и за култура и за изкуство, има и за история, и литература. Можете ли да сравните техните рейтинги с рейтинга на тези " кървави " скандални зрелища които всички осъждат, и в същия момент всички гледат. Колко хора ще превключат телевизора защото не им се гледат караниците във "Фермата", и ще гледат предаване в което няколко умни, културни, но скучни хора обсъждат влиянието на импресионизма върху мирогледа на средния европеец. Така че не е честно да ставаме морални съдници на хора които по-добре от нас знаят какво искаме да гледаме / дори и да не си признаваме / и ни го дават. И още нещо. Искаме да гледаме такива скандални зрелища не защото сме лоши хора. Просто това е заложено в природата на хората, и трябва да минат още много, вероятно десетки поколения , докато истинското човешко вземе връх над животинското в хората.

Евала, напълно подкрепям мнението ти. Същите тези хора осъждат порното и чалгата ама като си намерят подобна среда или останат насаме се почва една.... културна дискусия ;-)

stankow

Тези "формати" не са изкуство. Не са култура. Те са пропаганда. Дегенеративна. Насочена към разграждане на ценности, не към създаване на такива. Този получовек е продукт точно на такава дегенеративна пропаганда. И тези, които го гледат, неизбежно също дегенерират. Процесът се самоподдържа. Не може да се преодолее с "пазарни средства".

нямам абсолютно никаква представа за какви предавания иде реч!

Що за тъпа анкета са пуснали! Откъде хората ще знаят оправдано ли е пускането на такива дебилни агресори! Дали е оправданоили не, може да го каже счетоводителят на продуцента. Ако печалбата е добра, значи това включване му се е оправдало, ако няма печалба, значи не се е! Живеем в капитализъм а пък се опитваме да мерим порядките по социални методи, което е безмислено! Само чисто обществените телевизии могат да си позволят да наблягат на възпитателната част. Но за съжаление у нас дори обществената ни телевизия е принудена да допълва бюджета си с реклами и външни предавания, което автоматично означава, че възпитателната част на програмата изчезва, за сметка на печалба и съответно рейтинг.

stankow

Става въпрос за оправдание от морална гледна точка. Какво намесвате счетоводителя ?

Тук морала въобще не играе роля - важна е печалбата! Както казах по-горе, морала ще има значение ако няма финансов интерес. Вякакви приказки за морал когато търсим печалбата на всяка цена са утопии!

Оправдава разбира се.Цица да заголиш оправдава, че малко насилие ли няма да оправдае?

с анкета задавате днес? А оправдано ли беше излъчването за рейтинг в същата телевизия цели 19 г. едно шоу на един водещ с гола глава, обеци, с визия на мутра, приятел на мутрите, охраняват като мутра, наречен още "Дългия"? Всяка вечер и с повторение за децата на обяд той показваше своята агресия крещейки от екрана на екипа си, хвърляйки химикалки по музикантите, заплашвайки ги с уволнение или наказания. И още осмивайки и подигравайки се с много известни хора, излъчвайки простотии, тъпи и вулгарни скечове , слагайки едно червено кръгче -18, че децата уж да не го гледат. А те го гледаха с повторенията по обяд, когато родителите им са на работа и нямат достатъчен контрол. Едно шоу почти 20 г. на екран, което опростачи цяло едно поколение с чалга и цинизми. И за него не се пишеше, не се коментираше, беше забранено. Единствено той се изживяваше като инстанция, в която има право на всичко. Та, този въпрос е закъснял с цели 20 г. Още повече, че след тая агресия във фермата, продуцентите взеха правилното решение като го изгониха без право на втори шанс. С което показват, че на агресията не трябва да се дава втори шанс. Ако държаха само на рейтинга сигурно щяха да го оставят тоя агресивен примат. А по телевизията има всичко, и такива формати с игри, и тъпи турски сериали и новини, всеки има дистанционно и право на избор какво да гледа спрямо своите интереси и виждания.

хахахахах Аз съм сигурен че ако ги нямаше Слави,чалгата И Путин ти щеше да живееш в рая и България щеше да е номер 1 икономика в света.

Айде за Иван и Андрей е ясно. Но нямаше ли един мъж да направи забележка на тоя помак милин ли е дебилин ли е вътре във фермата. Разбира се че е подбран умишлено и леко е насочен към подобни действия. Леко са поговорили с него на кастингите. Иван и Андрей са се съгласили с неговото мнение, че на човек по някога му идва да избие кочината и леко са го бутнали в коловоза. А резултатите не закъсняват. Скандал + шамар = Рейтинг. Разбира се че ще го изгонят. Иван и Андрей не толерират такива неща. пфффффф. Страшни жалкари са тез джуджета. Но наистина в България е пълно с подобни домашни насилници, а жертвите им се самобичуват ежедневно и понасят ужасни неща. Пази боже.

е много разтегливо понятие. Ако не допускаш опонента ти да лъже и да маже и твърдо му се противопоставиш,това агресия ли е?????? Да приемем ли за агресия говоренето върху опонента?????? Това се забелязва често от герберски политии,а и водещите вяло се опитват да въведат ред. Понакога водищите на интервюто проявяват агресия.....но само към опозицията.

една плиткоакълна татуйрана разлоЧка торба пълна с лайна да разбуни духовете ... а дано ама надали ?

Така зададен въпрос ми изглежда доста тъпо , не мога да си хвана мисълта , а за Иван Милин това си е чист помак.

Хайде, хайде. 21-ви век е. Почти в първата му четвърт сме. Не трябвало да има агресия по ТВ ?! А в интернет как ще я спрете? Я си обгрижвайте децата с любов и възпитание. Моделирайте ги бавно и внимателно да станат успешни хора! Знам бе, знам, че е адски трудно. Ходим на работа, блъскаме се, но трябва да има начин вместо да ги оставате пред ТВ-то хлапетата, да понамирате и малко време за тях.

И какво стана като ни попитахте ? Нещо ще се промени ли ? Ще занесете анкетата на някой министър ? Или ще си преместите ...

Като погледнах новия формат Игри на воля,се ужасих от изкуствено напомпени мускули и глави с изпразнено съдържание!

Прости плебеи! Ако няма зрелища ще искате хляб! Я първо помислете малко прослойка долна!

Навремето имаше предаване "бързи смели сръчни" -чавдарчета и пионери и отбори "черешка", "малинка". Сега са направили нешо подобно за мутри и уж пораснали хора. В минало предване имаше стрлба с лък в мишена, като мишената беше снимката на противника ти - това ако не призив за агресеия здраве му кажи и не бяха наказани от СЕМ за подобна тъпня.

Що за глупава анкета, няма какво да оправдае подобни варварски прояви независимо дали се случва по национален ефир или в нечия спалня или хол.

от времето на Рим-зрелища и по-кървави ако може

Според мен СЕМкаджиите или тези които са ги сложили на тези постове са на дотация от големите телевизии и оттам няма да хапят ръката, която ги храни я. От друга страна очевидно никой не им държи сметка дали си вършат съвестно работата. Липсата на контрол върху телевизионните формати води до тотално опростачване на нацията.

Изключително изпростряване и агресия цари навсякъде! Защо да се толерира и предава и по Тв? Нямаме избор...решаваме си проблема с НЕгледане. Субкултура, ужасно е!

Има една ОПГ, СЕМ се нарича, та тея омрази носят главно вината за опростачване на нацията. За да гледаш е достатъчно да си прочел "Винету", вече за да пратиш смс си е минимум докторантура.

Този ми коментар е докладван и блокиран като език на омразата! "Това не е конфликт, а едностранно насилие. Тоя е като циганите - прави каквото си иска и при най-малката забележка налита с обиди, а после и с шамари. Чувство за пълна безнаказаност."

Ние самите помпаме рейтинга като ги гледаме и гласуваме за най агресивните.Спрете да гледате и те сами ще разберат че с агресия няма да печелят зрители.

stankow

Не съм гледал и една минута. Чак пък да го "помпаме" !?

Резултатът от отговорите е красноречив, но защо тогава гледате тези простотии!?!?!!!!

Аз не ги гледам! Разбрах за случилото се от новините и коментарите. Не виждам смисъл да гледам режисирани тъпизми от плиткоумни хора, мислещи се за каймака на обществото!

Че хората обичат да гледат сеир на всички тук им е ясно няма какво да се лъжем.. Но че в тея формати вече започнаха да наблягат основно на простотията пак е ясно...явно такъв им е капацитета не само на продуцентите и на нас..!! Ако се направи едно по-смислено предаване половината държава въобще няма да вдене за кво става въпрос..оня ден го гледах някъв как не успя да нареди 6 снимки...въобще не успя да разбере за какво става въпрос горкия...е той е един от нас все пака...явно..за повече веселба и гледане бой ,псувни и всичко е наред.

Не знам за рейтингът, но за вредите, които носят на народа подобни предавания, трябва да се даде сериозна гласност! Не може откровени малоумници, простакеси и подлизурковци да бъдат представяни като модел за подражание в основното гледаемо време!!!

От НОВА търсят такива персонажи под дърво и камък. Иначе как ще накарат балъците да пускат есемеси.

Ами аз бих перифразирал въпроса. Оправдан ли подборът на агресивни участници в тв формати в името на ПАРИТЕ?Защото в случая рейтинг и пари са синоними, а нещата трябва да се посочват с истинските им имена. И имайки предвид, че хората са готови на почти всичко за пари( почти го слагам май по скоро за благозвучие, макар че винаги има изключения:),... не знам какъв ще е отговора на поставения въпрос

Всичко е по сценарий. Да не забравите да си пуснете есемесчето.

Въпросът е поставен крайно некоректно! "Оправдан" за кого? Ако е за продуцентите - оправдан е 100%, тъй като от както свят светува на народа, за да си успешен, трябва да предоставяш конфликти и зрелища. Ако е за родителите и нормалните хора пред телевизорите (като е спорно нормални хора гледат ли подобни формати), отговорът също е ясен.

Е много ясно, че не е оправдан...чалга

Те са го избрали точно заради агресията и са се надявали да завърже интриги и кавги ,да провокира играчи и да вдигне рейтинг.

Прав си, с уточнението, че не са се "надявали", тъй като в подобни предавания нищо не се оставя на случайността, а всичко се случва по сценарий. Не ви ли прави впечатление как в Бръдъри, Ферми и подобни, още на втория ден един или двама от участниците почва да сее раздори, да се кара с всички, да псува, крещи, даже посяга да бие - и най-големият престъпник или идиот ще има поне началото някакви задръжки, но не и в тези формати - всичко с тези хора предварително е уточнено.

Къде са СЕМ. Пак не са в час. Спират журналистически предавания , но риалити шоута - не. Да не би да получават пари от продуцентите? Просто питам....

Оправдано е спонсорите дават пари за тези неща. 1.Отпада гей - връщат го. 2. Вероятно боя и кавгата са режисирани, както и всичко друго в тези формати. Трябва да се промотира ИК. Айде и да забравите да гледате. Пффф

Тези боклуци от НОВА само такива гадости излъчват.

... конкретния случай е по БТВ. Иначе във времето и по двете телевизии са използвали насилито като вдигащо рейтинг. Та аз поне не бих посочил само една от телевиззите да го използва като механизъм.