Екстракт от боровинки предотвратява пародонтит

Екстракт от боровинки допринася за предотвратяване на образуване на зъбни плаки, които могат да доведат до заболяване на венците и пародонтит.

Обратно в новината

Коментари - Екстракт от боровинки предотвратява пародонтит | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

d4

а моят зъбар ми каза, че който открие лекарство против пародонтозата, ще стане Нобелов лауреат!

Очаквайте лекарство и реклама на поредния "чудодеен" природен продукт. По добре се консултирайте със стоматолога си, или както е прието вече - с лекаря по дентална медицина.

Консултирането с докторите често може да се окаже подвеждащо, защото е изграена стройна корупционна система, при която лекарите получават бонуси от фармацевтичните компании за предписване на техни продукти, а аптекарите пък отчитат на кой доктор рецептата са изпълнили. Т.е. може докторът да каже, че даден продукт работи и е уникален и да се окаже, че или не работи, или не е уникален и има пъти по-евтин еквивалент без съществена разлика в ефекта.

а най добре да си чистите зъбите с конец и няма плака .

Не е вярно. Плаката не се чисти с конец, а само се размазва с него по зъбните повърхности. Почистването на зрялата зъбна плака не е проста работа. За да почистите зрялата плака най-напред трябва да я видите. Прочете в Интернет или най-добре се консултирайте със стоматолог.

Много са скъпи, как да си ги купим? Едно малко пакетче от 100 или 150гр беше, е 10 лв!!! Много хора в България с тия пари живеят 2 дена!!! (по 5лв на ден)

качиш се на 1500м и почваш да береш или си ги купуваш от пазара за по 4-5лв килото . за какви пакетчета по 100гр казваш - незнам . а това на снимката е подвеждащо - това е американска култивирана боровинка, в която полезните съставки са в десетки пъти по-малко спрямо нашите диви боровинки

Има по пазарите за 6 - 8 лв. за кг.

Който търси боровинки, ще намери.Миналата година си купих от Добринище по 4лв/кг, а в същото време на пазара в Ситняково бяха по около 25 лв/кг.Не това е проблема обаче.Пародонтитът/или както се казваше преди "пародонтоза"/ е нелечимо заболяване и целта е забавяне на процеса.Аз имам пародонтоза от 1984г./когато бях на 19 години/ , а сега сме 2015 г.и пак си имам зъби и мисля да имам още години напред.Един зъболекар обаче ми каза ,че практически всеки ден трябва да правиш нещо за венците , ако искаш да имаш зъби години занапред.Като почнеш миене на зъбите почти след всяко хранене, жабуркане с водите за уста ,масаж на венците,чистене на зъбен камък минимум 2 пъти годишно и т.н. и т.н. Боровинките и аз ги обичам,но на закуска заедно с кисело мляко и мекици някоя сутрин в Пирин.А тази "магия",че лекуват пародонтоза, я оставете за наивните.