Нямаше ли някаква препоръка да не се готви със студено пресован зехтин, защото температурата му на горене е много ниска и при загряване на висока температура се превръща в канцероген?
Испанските учени препоръчват да се готви с EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, което изобщо не означава с какво количество да се готви. Някой е решил, че думата ЕXTRA означава в случая повече, но не е така!
В речниците пише, че двтете думи EXTRA VIRGIN се отнасят за вида зехтин - много фин, от първа преса и т..н.
Иначе двете думи може да се преведат и като екстра девствена - виж
extra virgin
adjective
adjective: extra virgin
denoting a particularly fine grade of olive oil made from the first pressing of the olives and containing a maximum of one per cent oleic acid.
Превод на extra virgin на
1. екстра девствена
Испанци (едни от най-големите производители) препоръчват 'повече' зехтин. В случая не става въобще въпрос за здравословност, а за огромна индустрия и печалбите от нея. Зехтина не е добър вариант за готвене, мазнините от слънчоглед, рапица или царевица са най лошия вариант. Най добре е да ползвате доказалите се във времето масло и мас.
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Студено пресован зехтин (нерегистриран)
Нямаше ли някаква препоръка да не се готви със студено пресован зехтин, защото температурата му на горене е много ниска и при загряване на висока температура се превръща в канцероген?
! (нерегистриран)
Имаше, ама може да са направили "ново" откритие, ако продажбите не са задоволителни.
готвач (нерегистриран)
Испанските учени препоръчват да се готви с EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, което изобщо не означава с какво количество да се готви. Някой е решил, че думата ЕXTRA означава в случая повече, но не е така! В речниците пише, че двтете думи EXTRA VIRGIN се отнасят за вида зехтин - много фин, от първа преса и т..н. Иначе двете думи може да се преведат и като екстра девствена - виж extra virgin adjective adjective: extra virgin denoting a particularly fine grade of olive oil made from the first pressing of the olives and containing a maximum of one per cent oleic acid. Превод на extra virgin на 1. екстра девствена
Ивайло Йорданов (нерегистриран)
Испанци (едни от най-големите производители) препоръчват 'повече' зехтин. В случая не става въобще въпрос за здравословност, а за огромна индустрия и печалбите от нея. Зехтина не е добър вариант за готвене, мазнините от слънчоглед, рапица или царевица са най лошия вариант. Най добре е да ползвате доказалите се във времето масло и мас.
Даа (нерегистриран)
И аз го знам това и затова готвя с маслиново олио, но не pomache. Extra virgin само за салати. Но никога масло и мас.
НАЙ
Емилия разкри разделена ли е със съпруга си
Глория катастрофира, бус се вряза в колата й
Обвинения и поредни скандали разтърсиха имението на любовта
Участничка от "Ергенът" влезе в болница
Новата връзка на Брад е в криза заради продължаващия развод с Анджелина
Шеф Виктор Ангелов напусна изненадващо Hell's Kitchen
Емилия разкри разделена ли е със съпруга си
Глория катастрофира, бус се вряза в колата й
Обвинения и поредни скандали разтърсиха имението на любовта
Бащата на Бианка Ченсори пожела двамата с Кание да се срещнат с него в Австралия