20-годишна датчанка покори Евровизия

Дания триумфира на песенния конкурс Евровизия с "Only Teardrops", печелейки 281 точки в гласуването.

Обратно в новината

Коментари - 20-годишна датчанка покори Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ме учудва че песента на Азарбейджан стигна до второто място- с композитор грък и гръцка хореография...

С тая флейта много добро попадение. Много добра песен.

Тази годна Евровизия беше много зрелищна! Хубаво е да има международни конкурси, за да има професионални контакти, да имат певците изяви и получаване на опит. На мен ми хареса представителката на Австрия, Азербайджан, Беларус, Гърция. Унгария ме шокира с визията си, посна безвкусна песничка, изпята на унгарски - те нали са шовенисти, та никой не разбра за какво се пее! Кезе чоколум! Българското участие не беше добре обмислено! Жалко!

Тази година финалистите напълно заслужено получиха призовете си - мелодични красиви песни, за разлика от нашето под всяка критика представяне от перфектни изпълнители с песен боза неодобрена от повечето българи.

Да така е. "Тупаните" в датската песен са само фон на основната мелодия, а на нашата тъпаните са в основата. Безобразното думкане и цвилене на нашите изпълнители не се хареса на публиката.

Пак барабани, но го няма нито воя на Елица, нито воплите на онази ромка от миналата година. Има ритъм и извесет смисъл в текста. Проста работа.

Това е хубавото на конкурса - разнообразие за всякакъв вкус. Само на този конкурс можем да чуем изпълнители, които никъде другаде не чуваме.

Кога най-сете ще преустановим участието си на този конкурс? Писна ми да излагат страната ми...Ония смешици от бнт можеха поне да се допитат до народа коя песен да ни представя!!! Нямам думи...

Не бива да прекратяваме участието си, а да пратим свестна песен. Хората трябва да ни чуват и виждат. И лошата реклама си е реклама, а иначе съвсем няма да се сещат тая България къде се намира.

Прослушах набързо песните за които нашата Йоанна Драгнева е дала гласът си. Еми какво да кажа - и трите са с МНОГО класи ПОД датската песен! Заслужено ми се струва, че датчанката е наградена. В този конкурс само ни срамят, както с изпълнителите, така и с журито.

Йоанна Драгнева само обявява резултатите, не мисля че тя е някакво жури.

А защо не изпратим на Евровизия някой от млад човек, спечелил Мюзик айдъл примерно?Не помня имена, за съжаление, но преди време имаше една участничка Нора- хем глас, хем визия!Нека предварително има конкурс за песен и с одобрението на всички българи да се представим достойно!

То да беше само Нора, ми Невена и Преслава и други от гласът на България. Имаме таланти, но кой да им направи песен??

На английски не е хубаво. Все пак представяме нашата нация, нашите обичаи и традиции. Да се правим на такива каквито не сме не върви. Аз никога не бих изпял песен на английски, ако ще представям България.

Къде мога да видя кои държави са гласували на полу-финала за нас и на кое място сме били?

На Википедия ще намериш тази инфо под Евровизия 2013.

нашата песен беше наж - грозната. какавто и да е конкурса, ние сме наж големиият резил. и тези, които пяха там си го знаеха. защо бяха там?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е, Македония води по това направление с оранжевата лелка. Не че не може да пее жената, може, ама да си пее там на шиптърите по кръчмите.

Абе измислен конкурс...

Един познавач пишеше че няма как да се класираме защото само с тупани тая работа на ставало.Бих искал сега да потвърди написаното.

Вярно е че всеки се радва на младостта и красотата, но и Бони се представи много добре. Изглеждаше перфектно, отлично сценично поведение и приятна мелодия. За разлика от кака Есма, лелей това пък какво беше.

Бони не само се представи добре - песента беше страхотна - днес цял ден си слушам само нея и френската - те са моите фаворити.

Заслужена победа за Дания. И аз като чух песните реших че това ще е победителя, макар че на мен най ми допадна парчето на унгарците - оригинална, мелодична песен на отлични изпълнители.

Иво

абе хора какво ви харесва толкова много тази унгарска песен. с това реквешем и метмешем и с този чорпогащник на главата става да пази лозето от гарги само!

най-добрата песен спечели, радвам се :))

За мен също френската песен беше най-стилна и по-висока класа от останалите. Но датчанката също се представи приемливо. А що се отнася до коментарите, че конкурсът е геополитически, той стана такъв, от времето, когато допуснаха и Източна Европа. Тогава всички решиха, че ще се доказват пред "западняците" колко са по-кадърни и започна де се гласува по региони. Преди това от Евровизия са излизали много хитови парчета и изпълнители.

Каква Дания ,какви захарни бонбонки ... !?Чуйте внимателно песента на Франция ! Това френската Ейми Уайнхаус! EUROVISION 2013 - VIVA LA FRANCE !!!

Да, абсолютно, и на мен ми е фаворитка тази песен, но за съжаление не беше оценена по достойнство.

На фона на всичките млади и усмихнати момчета и момичета, които пяха на ,,Евровизия", нашите певци изглеждаха тъпо.Визията на Елица е подозрително зловеща и отблъскваща, а Стунджи изглеждаше смачкан и повяхнал.Относно качествата на нашата песен, просто нямаше такива- от всичко по малко и нищо като хората.Липсваше ни само човекът глас да извива като на умряло.

Елица си пее страхотно, просто този аранжимент на народен стил не се котира вече. И изобщо, за да повторим успеха на "Вода" трябва нещо наистина разбиващо да сътворим. Иначе никой няма да гласува за нас, а ние само с нашите в чужбина не можем да си избием нужните гласове.

Азербайджан беше върхът!Разкошна песен, стилно изпълнение, прекрасна хореография.Хубавите, младите, харизматичните изпълнители печелят на този конкурс.Затова и ние не спечелихме.

пристрастие и вкаменена нетолерантност демонстрира този конкурс.затова най-добрите са подредени след подражателите.

Хубаво момиче и пее хубаво! Да им е честита победата на датчаните. Но този конкурс не е особено мерило за качествена музика. Това обаче не оправдава нашият не толкова добър избор на песен и посредствено представяне.

Според мен песента на Беларус беше 1!!!

на мен ли така ми се струва, но мн прилича песента на вода на елица и стунжи, само че с по меко звучене, и тя тапани бе все едно само са я преработили.... нежна е.. да им е честита победата на Dаnia!

Там е ключът от мазето, че е по- меко. Щеше да е върхът да изпраскат един траш метъл... но Too Late for Love- в превод,, късно е либе, за китка- резето щракна,,.

Казва се мандалото лопна.

Заслужено спечели малката Шакира. Хубава мелодия, хубав глас, красиви млади хора, всичко поднесено с мярка и вкус., включително и барабанчетата и тъпаните. Азърбейджан не жали пари за този конкрус и това се вижда от перфектното изпълнение всяка година. На мен лично най-много ми допадна Унгария.

Да питам, какво му беше хубавото на това нещо, което представи България на конкурса за песни Евровизия в Малмьо? Музика? Текст? Общо представяне? Това, което видях беше един напълно тъп и нескопосан опит да се повтори добрата класация с Вода. Ами смешно и жалко е.

нищо особено,дори посредствена песен, на светлинни години от миналата година

То нашото песен ли беше? Само чукане на пръчици една в друга и маймунски викове "аааа", "ииии". Това не е нашенското. Дори българите не можеха да го слушат... Няма кой да напише една хубава българска песен, с два коплета и припев.

Харесваха ми песните на Азербайджан /по-добра от датската/, Унгария, Швеция, Грузия и още няколко други. Гърция и Румъния - 100% кич.

С уговорката, че оценката за музиката винаги е субективна, няколко неща ми правят впечатление: 1. И тази година, както и миналата, във въздуха витаеше нещо като "Тези отдавна не са били, я дайте да ги направим...". Това обяснява как скандинавските страни и тези, които миналата година са получили по 12 тжочки от Дания, дадоха първото място на малката русалка. Тя е сладка, но такива бяха още 5-6. 2. И тази година се потвърди моята теза, че Европата е и глуха, и сляпа. Как така не чуха и не видяха стойностната песен и фантастичното представяне на Азербайджан? Песента и абсолютен хит със стойностен текст, а хореографията беше истинска находка. Впрочем, не се учудвам. Преди няколко години същата тази Европа гласува за старлетката Лена и си запушиха ушите за фантастичната песен на Манга, която остана втора. Изобщо Евровизия е конкурс за преброяване на емигрантите, но в последните години стана и конкурса на големите втори. 3. Все се питам и отговор не намирам, моля, ако някой знае, да ме светне: Кой, кога и защо реши с подбора на нашите представители да се занимава БНТ? Ами не може таткото да е импотентен, пък да се роди дете. А ние очакваме и комшиите да го харесат. Е няма как да стане! И накрая, но не по важност: АКО НЯКОЙ ОЧАКВА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДА ИЗПРАТЯТ ЕДНА ПЕСЕН НА ФИНАЛ, НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ОБИЖДА. Текстът на българската песен беше обидно тъп и нескопосан! Как да гласувам за нея?!?

Абсолютно съм съгласна. Само да добавя за песента на Лена от Германия, която спечели преди няколко години: Германия бяха заплашили, че ако не спечелят и с представянето на Лена, ще се оттеглят от конкурса. А Германия е държавата, която дава най-много пари за Евровизия и без нея конкурсът просто не може да оцелее дълго. Да не говорим, че само се оплакваха, че балканските страни гласуват една за друга и затова Сърбия била спечелила. Дори и след като от Евровизия специално заради тези оплаквания изчислиха вотът без гласовете от балканските държави и се потвърди, че Сърбия пак е щя;а да спечели. Дори тогава германците си знаеха само едно: всеки си давал вота по съседски. Детска работа. Тях като не ги обичат съседите, да се замислят по въпроса защо е така, а не да търсят теле под вола. След като Лена спечели, аз спрях да гледам този глупав конкурс. За мен това краят на "гласуването по съседски" и началото на "гласуването за тези, от които имаме полза". А за нашата песен ще кажа само едно: пълен абсурд!!!

Напълно съм съгласна и аз с твоето мнение. Най -хубавата песен на Азарбейджан остана втора. Датската песен беше напълно посредствена- доста ми напомня на Лориин миналогодишната,боса и т.н. Само се чудя Фиром например,които са с албанско население и които винаги дават, дето се вика глас по мюсюлмански, не дадоха нито една точка на Азарбейджан??!! О да забравих, че те гласуват за този за който Сърбия каже..

Тази песен не ми харесва, как са я избрали на първо място не ми е ясно, за нашата пък нямам думи.

Много сте продажни! Това, че не станахме шампиони означава, че огромното количество българи по Европа НЕ са гласували. Песента беше хубава! Гласовете уникални! Тръпки те полазват. Отлично знаете, че в такива формати има много субективни причини. Защо веднага оплюхте изпълнителите ни. Те точно сега се нуждаят от подкрепата ни. Браво Елица! Браво Стоян!

Това е само твое мнение. Повечето хора НЕ харесват бългаското представяне и има защо!!!!

Nina

от самото начало дания и азербeиджан бяха моите фаворити! азербеиджан имаха наи-стилната хореография, но наскоро бяха печелили домакинството, така че по-логично беше дания да грабне първото място. випреки, че не и беше подарено! просто забавна и добре изпълнена песен!!! не знам защо не можем да улучим вкуса на публиката?!?

Радвам се, че именно Дания спечели. Песента се открояваше още от самото начало и е приятна за слушане. Изпълнението на датчанката също беше интересно и недразнещо. Норвегия напълно заслужаваше второто или третото място, жалко че остана по-назад. Харесаха ми също много Швеция, Великобритания, Германия и Русия, останалите песни бяха доста слаби.

ето моя вот : 1-во място Франция , 2-ро Азарбейджан , 9-то България , и млък там непросветени мрънкащи боболечки ,че неам нерви да ви изтрая ...:)

Неможах да повярвам,че оня писклив вещугер от Румъния се класира преди нас.Начина на оценяване на Евровизия недава обектнивни резултати.

А аз пък не мога да повярвам, че не се класира още по-нагоре. Доста беше добър, безспорно оригинален и песента беше много мелодична.

Излезнаха точките ние сме на 12 място от 17. Първите 10 се класират. Поне не сме на последно :D Иначе победителката е супер, браво за готината песен, още като я чух, знаех, че ще се бори за 1во-2ро място. Браво на девойчето и барабанистите й :D

достоен победител, а не като нашите бездарници.

Много е смешно това, дето Вие, българите, постоянно се напъвате да участвате в Евровизия, в Кан и на Оскарите, или в Шампионска лига! Нямате писател, който може да напише книга или сценарий, нямате композитор да измисли песен, нямате футбол дори за пред наркоманските агитки. Примирете се и не пречете на цивилизованите държави с простотията си !

фамилията ти, гледам, е българска, на български пишеш. "Вие, българите" звучи странно, ти от кои си? :)))

Първият ми отговор изчезна, затова ще го кажа по друг начин. Смятам се за европеец, Бай Ганьо не ми е кумир, Р.Овч. и Р Петк. са българи, следователно аз не съм; а фамилията ми е от гръцки произход, както и повечето "български" имена.

Абсолютно отровено мекере македонско.Познах ли?

Daft Punk - Get Lucky (Ft.Pharrell Williams & Nile Rodgers) - FAN EDIT истината

За нашето участие направо съм без думи..Музикални формати, "произвеждане" на звезди..., а когато трябва да се извади нещо качествено, няма!? Защо, ли?На всички ни е ясно. Що се отнася до 1-вото място...нека коментара ми не се счете за хейтърски, въпрос на гледна точка...миналата година имаше едно смугло девойче, рошаво, босо, с някакво подобие на костюм за такава сцена като Евровизия, лежа по пода..., тази година рус вариянт, с бяла кожа, пак рошава, пак боса беше девойката, пак беше поседнала на сцената и после се разтичка по нея....е, какво друго да се допълни. Стана ясно, че конкура ще си остане по техните географски ширини още след гласуването в първите 10 мин. На мен лично не ми допадна нито водещата Петра, колкото и значима да е тя, нито навирането на "толерантността към хомосексуалната ориентация"..., но това си е моето мнение. Не го натрапвам, просто споделям като останалите тук. Но, си мисля, че въобще не бива да участваме в тоя конкурс! А, на Вас пишещите..пуснете си в къщи любимата музика и се насладете на неделния ден!

Победителката не ми харесва. Моите любими бяха Малта, Гърция и Азербайджан.

Не стига че ни натресоха тъпата песен - само шампиони, с която за пореден път се изложихме, но и вотът ни представен от едно недоразумение наречено Йоана, която тотално ни довърши. БНТ тотално се изложиха. Умрях си от срам.

Да, разбрахме, че и предното мнение е твое - можеше да го кажеш само един път. Йоана е най-последния проблем, когато не пее си е съвсем добре даже.