Depeche Mode свириха над 2 часа в София

Второто гостуване на групата пожъна пълен успех, въпреки проливния дъжд. Феновете чуха и новите и старите хитове на бандата.

Обратно в новината

Коментари - Depeche Mode свириха над 2 часа в София | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Концерт за ценители!!!:) Благодаря за тази вечер, насладих се на невероятен спектакъл, изигран от трима прекрасни музиканти, професионалисти във всяко едно отношение - музика, глас, аранжимент, сценично поведение, костюми, грим, техника, мултимедия и т.н. Танците,тембърът и усмивките на Дейв ме разтопиха, Мартин почти ме просълзи, Депеш Мод се забавляваха, ние се забавлявахме, първият концерт ми се стори като music for the masses, този го оприличих на some great reward...тази интелигентна публика очаква третия ви концерт, господа :)

Размазващ концерт. Да, аз съм фен на Depeche Mode от време оно. Страхотен звук, добре подбран репертоар, няколко реаранжирани песни - просто беше върха.

gkkkk

Концертът беше страхотен,стадион Локомотив е единственото място в София където звукът е приличен ,силен и без изкривяване ,добре че го преместиха от Герена.Дано не го разрушат и да построят някое кънтящо недоразумение на негово място.Ходя на всички концерти на стадион локомотив от години,На Елтън Джон, Ози Озбърн ...звукът винаги е много добър.

DM съм ги признал че могат да пеят на живо. Звука беше добър на локомотив както винаги, но локацията на този стадион и състоянието му е под всякаква критика.

...Депеш правиха страхотни неща през 80-те.Дори само "NEVER LET ME DOWN AGAIN" да бяха сътворили , пак щяха да са велики!Спомням си, тогава много се слушаха не само Депешите, но и Дюран Дюран, А-ХА, и дори /не е за вярване/ съветската група Кино! Тези момчета не отстъпваха на западняците, правеха страхотна музика! ...завладяващи мрачни китарни рифове, и силни текстове! Въобще тогава групите просто експлодираха от творчески идеи, музиката не беше пари и бизнес, а ...РЕВОЛЮЦИЯ! и все-пак.....ЦОЙ Е ЖИВ!/ако тук има някой от "по-старите кучета", ще ме разбере : ).....

Малко се отклоняваме от темата, но да! Кино и до днес са велики - 23 години след смъртта на Цой. И не е нужно да си от старите кучета, за да го оцениш. Докато ню уейва завладяваше света, отвъд желязната завеса бяха те. Подобно на Депеш в песните им хората откриваха стремеж за свобода на ума и духа. ЦОЙ Е ЖИВ! Жалко,че все по-рядко се появяват такива вдъхновяващи хора.

"And I thank you for bringing me here For showing me home For singing these tears Finally I've found that I belong here''

Какво е това депече моде бе?? Кви са тия измислени откачалки за първи път ги чувам. Песни които НЕ се пеят на БЪЛГАРСКИ език, НЕ ГИ СЛУШАМ. Тия не могат да стъпят на малкия пръст на Веселин Маринов. ФАКТ.

Факт според теб :) А ти кой беше???Айде хубав ден и със здраве си слушай Веселин Маринов, до там ти стигат разбиранията за музика лошо няма...Ако кажеш, че и стрина Ивана е по-добра ще те призная за разбирач хахахахаха

За сетен път се убеждавам, че пряката демокрация е вредна за общества като нашето. Всякакви малоумници с психични проблеми и логорея ни използат за кошчета за душевни боклуци и си леят тъпотиите в нета....щото там сме били равни. Глупости. По същата причина протестите не успяха. Стадо от малограмотни психясали лумпени няма капацитета да излъчи нещо градивно. На концерта на Депеш бяха цвета на тази нация, който итнича вече 20 години към чуждите страни, защото поколението на Депеш се отчая от лакомията и простотията на тукашните си сънародници. Поколението на 90-те си отива. Идват малограмотните и лум пените.

1. В какъв смисъл "кой си"? И има ли значение кой си? Българите, които са патриоти и обичат родината си не се кланят на чужди грачещи на чужд език нации. Като теб. А ти кой си? Циганин, турчин, богат, беден? Аз поне съм се писал в ника какъв съм, а ти и това не си писал. 2. Напротив младеж, твоите разбиранията за музика НЕ стигат до творчеството на Веселин Маринов. лошо... стой си на ниското ниво с депече моде с думба-лумба и си мисли че слушаш музика. Дано разбиранията ти стигнат до Веселин да се осъзнаеш и издигнеш духовно, но не вярвам да се случи при индивиди като теб. 3. Виж го чуждопоклонника под теб с хубавия ник какви ги е писал.

От такива патриоти насрани като тебе ми се повръща. Не че не ви разбирам, но сте ми жалки и прекалено елементарни като мислене. 23 години ви е...ха всякакви, оставихте държавата обрулена круша, и все за патриоти се пишете. Жалки джуджета. Намерил с кой да си го мери. Мери си го с новините на турски по националната, а не с Депеш мод, тъпи партийни секретари от едно време. сега станахте патриоти!

Музиката се слуша със сърцето и душата, така че нека не си говорим кое е духовно и кое не... Нелепо е да заклеймяваш като недуховен човек, който не познаваш, никога не си виждал с очите си, не знаеш какво го вълнува, дали не му се насълзяват очите на 02 юни например, като става въпрос за българщина.... Хайде останете все пак със здраве г-н Пенсионер и не бъдете толкова тесногръд, съдейки мислещите, различно от Вас :)

Дапейш и да немойш хахаххаха

Сельо, сельо...

За пореден път ни подариха една прекрасна вечер - невероятна атмосфера, много усмихнати хора, въпреки преобладаващо кривите физиономии из милата ни Република.Стадионът, както и през 2006 - отвратителен, ама няма пълно щастие.Не съм най-големия фен на Depeche Mode, но пак бях на 10 метра от тях. Поне за мен и хората, с които бях - a night to remember !

Концерта отново беше много силен,за огромна част от хората на стадиона музиката на Депеш е техния личен порив към свобода, беше страхотна противоположност на милиционерско-комунистическите дрязги от изборния ден, дори слабия дъжд имаше по-скоро пречистващ ефект и не попречи на 40000 души да "протегнат ръце и да докоснат вярата"...

Не съм от върлите фенове на Depeche Mode, обаче концертът им беше супер. Неслучайно са една от най-големите действащи групи в момента. Според мен мърморещите хора са били на някой друг концерт и са слушали някой друг Дейв (страхотен глас въпреки годините и всички премеждия). Великите групи са велики именно защото почитателите им са от различни поколения и с много различни музикални предпочитания. Замислете се колко групи реално успяват да изкарат заедно повече от няколко години, все пак и лайфстайлът е доста изтощителен. Иначе стадион Локомотив е много неприятно място за концерти. В средата на нищото, няма транспорт, кално, разбито, хората са сгъчкани щото основната част от тях влиза и излиза от едно място. Айде вече следващия път да го направят на Националния, видя се, че желаещи има :)

Прав си за стадиона, но той има едно основно предимство,когато става въпрос за концерти.Малък е и си по-близо до сцената.На Националния където и да седнеш все си далеч.

Супер са! Това е любимата ми група от 89-та год. ги слушам, просто са страхотни...за жалост не успах да отида на концерта им...

Е, как може такъв пропуск?Бегом марш на концерт!Макар, че сигурно и една тяхна песен не можеш да запееш.

Кои са тези посерковци?

обзалагам се че цената на лайното им може би ще почне от 1н долар а за твоето и моето никой нищо няма да даде :) но това не значи че неможем да ги дарим безплатно на света :)))

се превивам от смях, фиууу, писах ти и плюс, въпреки че бандата ми е от любимите и ходих на първия концерт и все пак си представих ситуацията, световно известна група и някой като мистър бийн да се изцепи така, карай де каквото и да си искал да кажеш ме разсмя яката (не съм пушил или пил и тн)

....не съм голям "Депеш" фанатик, но уважавам музиката им. Харесвам повече ранните им албуми, може би защото навремето като студенти слушахме "Music for the Masses" и "Violator".Разменяха се едни касети с ужасно качество, но бяхме щастливи: ), а който се добереше до плоча от "Запада", беше направо аристократ.Според мен, след "Ultra" групата тръгна надолу, особено в последните тави, Дейв и компания прекалено много залагат на електронни ефекти, а мелодията...нещо се губи или я няма.От последния албум може би "Should be higher" връща старата слава ....

Не забравяй и за Black Celebration :)

Да вземат да идват по-често, че кефа за 99,9% от хората беше огромен!

Значи, все пак нещо хубаво се е случило в изборния ден. Яд ме е, че нямах възможност да присъствам... :(

Велика група! Велик концерт! Беше като моментно ментално освобождение сред родната тъпотия и битовизъм! Спомен от младостта на 90-те...

Викаш, родната ти майка е тъпа, а баща ти те бие.

Викам: да се връщаш в миризливата си клоака и да не спамиш. Има си достатъчно злободневни теми, по които да изкажеш "компетентното си социално-ангажирано" лайнарско мнение.

След трагичните избори Депеш ми дойдоха като свежа глътка въздух. Чудесни, както винаги.

Ако дойдат пак, пак ще отида! Страхотно беше!

jezoff

Това е групата, с чиято музика съм се формирал като личност. Очаквах много - видях и чух малко! Не знам еуфоричните коментари преди мен на какво се дължат, но определено на моменти беше трудно да познаеш, кого точно слушаш. Дейв Геън ми е бил идол някога, но в момента е жалка картина - няма глас за високите тонове, дори Мартин не можа да го покрие, затова пееше само части от фразите. Не можах да повярвам и че на моменти пееше откровено фалшиво. Боли ме, защото очаквах да ме разтърсят, а бях свидетел само на останки от предишно величие... И отново се връщаме на промоцията на новия албум - доста песни на които публиката сравнително утихваше. Да има смисъл да се рекламира новото, но когато е много по-малко стойностно от това, което си правил преди, прилича на реклама за кренвирши!... Sic transit gloria mundi... За организацията и мястото само едно - кърска трагедия!!! Не исках да съм негативен, но много ми дойде...

Всяка група си е с времето. По-долу писах за младите, но нещо не ме разбират. Няма как да са актуални и другите групи от младостта ни, да не говорим, че ще идва и Бон Джови, който също е за пенсия.

Ти не си наред, бре! Новите песни са супер, утихвахме защото още не им занем наизуст текстовете, а и пееха толкова добре,. че забравях, че е на живо!!!

jezoff

Не бих давал квалификации на хора, които не познавам, за да не изглеждам смешен... Изказах мнението си, така както го разбирам и усещам. Не го натрапвам никому, както и не очаквам други да се опитват да променят позицията ми. Нека компетентни в музикално отношение хора споделят, дали имат подобни наблюдения или пък точно обратно...

Ти май си ходил на някой друг концерт.

Фалшиво?? Беше всичко друго, но не и фалшиво. Напротив, след концерта много хора коментираха именно гласа на Дейв и на какво високо ниво се е представил. За мен Депеш направиха уникално шоу. Хората искрено се радваха, скачаха, танцуваха, пляскаха. Очевидно много хора обожават т.нар. "останки". А ти какво? Стоя си кротко и се ядосваше на "фалшивото пеене", лошия стадион, лошата организация ли?

jezoff

За мен тези неща имат значение, затова съм ги постнал. Иначе както казах - това е групата (едната) на младостта ми, затова също ги аплодирах, но просто очакванията ми бяха по-големи... А може би нещастието е в това, че преди 15-20 год. нямаше как да ги слушаме на живо тук - в апогея им...

Концертът беше повече от страхотен, лайф изпълнението на ниво и откъм музика и откъм пеене. Кога си чул фалшиви тонове не знам....Дейв пее невероятно,гласът му е уникален все още. Моите уважения към Бон Джови, но лайф изпълненията,които съм чувала са много, много далеч от записа. Затова няма и да отида да го слушам. Снощи беше велико, жалко, че не си го усетил. Миналия концерт също беше много добър, но и този път не ме разочароваха :))

Да определиш така един най-верните интонационно певци... Явно не си ходил/а да слушаш групата на живо.

Аз съм била на концерт на Bon Jovi в London преди 3 години и мога да кажа, че въпреки възрастта глас му е страхотен, за шоуто няма да коментирам, но беше над 3 часа имаха 12 концерта през ден. Това мисля е показателно какво прави групата на живо

хаха е jezoff, нямаше как просто да няма някой "разбирач" като теб с компетентното си мнение...Концертът беше велик, DM бяха повече от на ниво, Дейв е феноменален фронтмен...и новият им албум е страхотен, жалко само, че БГ публиката си залага само на шлагерите и се представи доста по-посредствено от предния път, когато цялата тълпа бе една емоция!

jezoff

Кой ти дава правото да квалифицираш хората като разбирачи или не - просто сподели своите впечатления, не се опитвай на всяка цена да обориш мнението на другите. Това е характерно за нашата нация (ако въобще съществува такава) - Трябва да бъде смачкано всяко мнение, различно от твоето, но няма как реално да се получи в 21 век - свиквайте.

стой си дома

Определено мнението ти ме заинтересува; жалко, че си в зоната на неприемащите инакомислието. Тъй като живея в чужбина, благородно завиждах на всички посетили първият им концерт в България. За моя радост, това лято турнето им в Северна Америка минава там, където живея и аз веднага се сдобих с билети. Сред цялата еуфория около предстоящия концерт има, обаче,капка горчивина - тъй като това е групата, която допринесе много за изграждането ми като личност, очаквам перфектност на нивото на лична кауза. И тъй като подобните ми очаквания от други любими групи, слушани на живо след 20 години, са били малко или много разочароващи, започвам да се чудя дали не е трябвало да бъдат запазени за момента, а не за наваксването му.

Хубав концерт, но чак пък 30000 на мене не ми се видяха толкова много. Иначе бяха на ниво и направиха страшно шоу.

Снощи на стадион Локомотив се случи нещо прекрасно - Дейв Геън и компания ни накараха да забравим за повече от два часа за българската действителност в момента!! Невероятен концерт!!

Според мен си свириха и се раздаваха към 3 часа.

Хубаво, добра група, но как може да има толкова 16-20 годишни почитатели на група от моето детство ? Млади хора слушайте съвременни групи отговарящи на Вашия мироглед, а не пенсионери. Бъдете иновативни и се стремете да се развивате дори в тази архаична държава.

Каква е тая тъпотия, дето си я писал? Много се радвам, че има млади хора с вкус към качествената музика. Според теб могат да се развиват само, ако слушат Селена Гомез и Андреа, така ли? Нещо твоят мироглед не е в ред, пич! Цой жыв!

какво общо има Цой ? А щом за теб Гомес и Андреа са "музика" , няма какво да се коментира.

Ти не си кретен, ти си най обикновен тъпанар..

Хахахаха - ти направо ме разби от смях с култовото "Абе какви са тия Моцарт и Бетовен, забравете ги - те вече са умрели".

Ти кога беше за последно на концерт на Моцарт ?

...забравили сте да "посъветвате" младите да не слушат Моцарт (например). Не е истина такива капаци да имате. Това, че младите са на били на концерт на дългогодишна група не означава, че не ходят и на концерти на съвременните музиканти.

Аз лично предпочитам Бах и Бетовен. "Медиевал" метъл.

Страхотен концерт беше. Само да бяха осигурили и работещ градски транспорт за хората.

Не съм от върлите и предани фенове на Депеш. Слушам ги само понякога. Но концерта си беше като концерт на голяма група, каквато са те. Изсвириха си новите неща, изсвириха и старите класики за масовите си слушатели. Най-важното е, че имаше страхотно настроение и много позитивна емоция сред публиката и затова обичам да ходя на такива концерти. Виждаш усмивки, скачаш, крещиш и се прегръщаш с хора, с които току що си се запознал. Чувстваш се по-добър човек накрая.

Беше невероятно!!! Новият албум е супер и изобщо групата е страхотна! Браво!!!

И аз съм голям почитател на групата, но.....можеха да не се пестят толкова, защото едва ли имат по благодарна публика от българската....колкото до "проливния дъж", преваля доста преди да започне концерта на групата. Иначе новия албум е супер!

Кой е тоя журналист "голям" фен на Депеш,който не знае дори имената на песните им.От кой албум е тази песен "Try walking in my shoes"??? Много ми е интересно ,начи.Щото знам ,има "Walking in my shoes" ама "Try"ми идва малко в повече!

Беше страхотно, размазващо удоволствие! Невероятни са!!!

И да се повторим :) - за втори път беше страхотно изживяване.

невероятен концерт,невероятна група......страхотно изживяване