Децата, домашните и вечната битка

Как да мотивираме малчуганите да учат уроците си у дома?

Обратно в новината

Коментари - Децата, домашните и вечната битка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-много помага шамарената фабрика .

Направете тема как да задържим вниманието на таткото

Фак мама е ултимейтният експерт по всичко

Фак мамата продължава да троли и да се прави на атеншън хор. Слушай сега, ако детето е от умни родители има минимална нужда от надзор, за да се справя с учебните си задължения. А ако е правено от чалга-тъпанари/мутри/по сметка/социална застраховка на майката, то обикновено е глупаво (често пъти и грозно) и не помага нищо. Природата не може да се надхитри с тънки бакалски сметки.

Жална му майка на глупака, дето е взел тая кукувица

С други думи - разглезени до немай деца. И вместо да има съвети как да се инвестира в първите 7, че да няма после срещи по кафета за физика и лафка в хладилника, се троли и се давът безумни съвети - изпуснал си питомното, гони дивото. Освен това, колко хора могат да си позволят горните удоволствия, дето е написала госпожата с трите деца и Илиян, богаташа?

Затова децата са ненормални. Точно заради такава тактика на ненормални майки. Как може едно дете да учи, ако наблизо има телевизор. Изхвърлете този предмет. Това е първата задача. Втората-да се преборите с МОН да няма стоене в училище до 17 часа. Едно дете все едно на работа ходи с 8-часов работен ден. И ако детето вече е отпочинало, тогаво то само ще се сети за домашните, които в първите класове не са чак толкова трудни.

За какво му е на хлапето четене, литература, физика? Я колко народ с физическо станаха "хора"!

Възрастните работят през деня, а след работа и в уикенда имат време за почивка. Децата цял ден учат и за капак вместо след училище да почиват и да играят ги товарят с домашни упражнения.

Днес беше поредния ден, в който синус и косинус не ми свършиха никаква работа.

Първо ги мотивирайте да внимават в час, за да не си губят времето вкъщи.

Дрън, дрън, ярина. Забранете телефоните, дайте повече права на учителите, наблегнете на здравите ни традиции в образованието, изкарайте децата ежедневно да играят заедно на вън, накарайте ги да спортуват организирано поне 2пъти седмично, организирайте родолюбивите екскурзии, поне веднъж или два пъти годишно седмични пионерски/скаутски лагери (без телефони). Бе какво да обяснявам, "съвременните" мамички са опасни за подрастващите. То и едно яко мъжко име не могат да дадат на детето си, какво е това Алекс, момче или момиче или джендър? Какво му е лошото на Александър или Александра?

Комунистическа отрепка

И на мен ми се струва, че от бездействие се чуди как да пише в нета и събира лайкове. И да се любува на собствената си тъпота.

Мухлясъл реститут! Още 30 години няма да ти стигнат да се оправдаваш с "комунисти".

Това училище мъчилище. От първите класове имам някакви добри спомени, въпреки че от втори клас категорично заявих нежеланието си повечерда ми стъпва крака в училище. Е, не ме огря и от там беше ужасно скучно и изнервящо. Идеите са добри, като му дойде времето за училище дано се сетя. Но ако е само едно дете, то вкъщи е тихо и спокойно нооо сегашните деца имат таблети и играят. Та то си е от значение и възпитанието. Впбг училището е тегоба, сигурно нарочно го правят толкова скучно.

Естествено че няма да им е интересно. Тези безсмислени глупости, които се учат в училище имат за цел да произвеждат очилати дебили, неспособни да развият собствена мисъл. Учебниците са писани от стари комунисти, които нямат и понятие от света в който живеят. Нали уж целта на цялото образование е, от училищата да излизат кадърни и успешни хора. Кое е най- важното нещо, за да си успешен в живота? Да знаеш петия елемент от менделеевата таблица, каква е почвата в Уганда, или да можеш успешно да управляваш парите си (и да генерираш такива)? Мисля че се досещате за отговора. Защо учениците не могат да си сметнат лихвата по кредита, но трябва да знаят колко пръстена има Сатурн? Защо в училище не се учи за ПАРИТЕ???? Извод- ако искате детето ви да стане очилат дебил, работещ за 500 лв. (За някой който разбира парите), нека заляга над учебниците. Но нищо- все пак ще знае колко молекули има въглеродния диоксид :)

Добре започна , но накрая се из.сра....голЕм съвременник си и ти с това джендърство

Алекс е унисекс име, става и за мъж и за жена. Може ли да определиш пола без да познаваш лицето.

Абсолютно издевателство е над децата в начален етап (1 - 4 клас) учебен ден с продължителност от 8 или 9 часа до 17 часа, затворени 26 - 30 деца в стая 4 m x 8 m . Възрастни да затворите така пак няма да се чувстват комфортно. Много са проблемите -учебната средата, учебното съдържание, претоварването с домашните, дългият учебен ден ...

По време на соца (комунизъм у нас никога не е имало), средното ни образование според ЮНЕСКО) беше (като качество) на трето място в Европа (ден ЕС). И ако си направиш труда да сравниш учебниците от онова време, както и учебните програми, ще установиш, че сравнението не е в полза на днешната "образователна" система. И това не е мое мнение, а на учителите!

В резултат на глупавите решения на политиците, вече 10% от българското население е тотално неграмотно и не може да чете и пише на български език. Накои даже не могат и да говорят на български. И това в 21 век, при положение, че преди 30 години неграмотност нямаше. На този фон мамата да престане да ни занимава с разсъжденията си колко натоварени били горките дечица и защо не искали да учат в къщи.

Благодаря!! Браво!!

Да пишат децата домашна е равносилно да ходите на фитнес и да си взимате гира за вкъщи, за да доработите. Или да сте шивачка и да си взимате шевната машина у дома, да си дошиете. това създава впечатление у децата, че трябва да вършат вкъщи работата която не успяват в училище.

Викаш, химици, физици и т.н. хора на науката не са необходими... Само такива, "разбиращи парите".. Абе откъде се извъдихте такива идиоти не мога да разбера???

Са като лабораторни животинки, кой когато му дойде, ги хваща и започва експериментите с тях и горките им учители. Пък и материалът нещо напоследък влоши качеството си и май един ще излезе накрая прав. Мама първо да им вземе телефончето - едно малко дете няма нужда от нов мощен смартфон, после какво искате от училището? Не виждате ли, че са зомбирани, ходят като лунатици и не помнят пътя до вкъщи! А вие не забранявайте, просто ги накарайте да снимат всичко от дъската, щом толкова искат да ги ползват! И да търсят информация веднага на място в нет-а. А щом има игрички на разни нива, чалга-звуци, маанета и пикантерии, как да е по-интересно в час?! Естествено, че ще им е скучно, ще бягат и нищо няма да носят и правят! А, мама и тате поне да проверяват, какво има в торбетата, които носят, че понякога дори химикалки не са им купили и децата просят от учителките.

Единствената мотивация, която върши работа е да отвориш сайта УЧИТЕЛИ БГ и да намериш подходящ учител за индивидуални уроци. Не най-добрия учител, а този учител, който ще си пасне най-добре с характера на твоето дете и ще успее да го мотивира.

"Дотук с епилога" - в началото на статията... Някой не си е писал домашните... Епилог = ПОСЛЕслов на български.