Родителите живеят по-дълго от бездетните хора

Бездетните двойки умират по-рано от двойките с деца, сочат резултатите от датско изследване, цитирани от в. "Дейли телеграф".

Обратно в новината

Коментари - Родителите живеят по-дълго от бездетните хора | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаме 2 деца. Нямаме материални проблеми. Слава богу и здравословни нямаме - нито ние, нито децата. Обаче са такива калпазани, че от нерви със сигурност ми скъсиха живота с 3 години, а на жената сигурно с 10. Да не споменавам колко други хубави житейски моменти съм изпуснал заради тях - преди ходих всяка седмица на планина, сега едва намирам време 2 пъти да го направя. Кино, театър, други културни мероприятия - пак 2 пъти годишно само успяваме. Летните почивки не са никакви почивки - едното се посрало, другото паднало.

Има една поговорка: "Щастлив е този човек, който осъществява мечтите си". Оставете хората сами да избират как да живеят. Моите най-хубави мигове са свързани с детето ми. За нищо на света не бих заменила това чувство. Но който не иска да има деца - нека да няма. Успех на всички в избора!

За статистиката: Сестрата на баба ми умря на 85г.-нямаше деца.

И в нашето семейство, засега, най-дълго живя бездетната и неомъжвана сестра на дядо ми. Умря на 92 и то само защото си счупи крака и се залежа.

отново глупава статистика

A пък моята статистика е, че бездетните са 5 пъти по-активни по форумите!

много си е гот без дете а не като порасне я наркоман изнесал ти покащината я побоиник я пияница я психар ..а тия дето имат деца кво имат... само бог дава и бог взима та на изкартени идиоцки мнения за бездетни че не са щастливи не се хващаите,те и тия с децата не са им гарантирани дали няма да развият левкимия никои не е бог затова си затваряите устите и си хапете езиците че които говори многии бог го бие по тиквата малоумници.

"идиоцки" Такива като теб е по-добре да са без деца...

Това е както със статистиката със женените дето живеели по/дълго... другта версия е, че просто живота им се струва безкраен. Защо никой не се запитва каква е идеята на дългия живот? Вярно ли, че децата го осмислят? Не би ли могъл да запълниш живота си с други неща не по/малко стойностни от това да триеш дупета и да крещиш по дечица? Няколко години в повече от един живот прекаран в слугуване на едно семейство е голяма ценност и не един живот хвърлен на буклука? Кого обслужват тези ценности и защо никой не седне да се замисли? Абе я си гледайте живота със или без деца, но по такъв начин, че един ден хората да кажат....ей страхотен тип си отиде

Пич, толкова си прав, но така не се изпълнява плана за раждаемост на работна ръка, ъъъъ човешки ресурс :)

Децата не осмислят живота това са глупави клишета.Децата внасят..БЕЗКРАЙНА ЛЮБОВ...радост, споделеност, те са бъдещето, да имаш дете поне за мен е безкрайно удоволствие...прегръщам го отново и отново и не мога да му се нарадвам. Децата ни връщат в детството при фантазиите, мечетите. Като погледна в очите нестихващото му любопитство и радост към света и аз се зареждам.Благодаря на бога, че ме направи майка, чувствам се прекрасно.

Именно - досегът до деца отключва спомени и непрекъснато освежава мозъка. Хората, обкръжени от деца не боледуват от алцхаймер и въобще деменция, защото живеят няколко живота, единият от тях е детство.

Не живея за хората и не ме интересува какво ще кажат след като умра. Важното е на мен и на другите около мен да е добре сега и в бъдеще. Не мога да мисля за целия свят. Не съм майка Тереза.

явно изследването цели да покаже, че имането на деца осиновени или не удължава живота. не става ясно обаче защо бездетните хора умират. по точно дали това не са хора в рискови категории априори и затова не могат да имат деца, или са избрали да нямат деца. ако жената води нездравословен живот и за това не може да има деца примерно, а не че липсата на деца я е разболяло...

Rosemary

спокойно. в следващия си проект на стойност 1 000 000 паунда, ще го проучат и ще разберем

това са пълни глупости.познавам много хора ,които починаха млади оставяйки децата си сирачета.

Аха, и аз четох, че средната възраст на населението в Бг е 42 години, ава това са пълни глупости - аз познавам и деца, и 70-годишни старци. Четох и че средно жените са по-ниски от мъжете, но и това са пълни глупости - познавам много мъже по метър и 50.

Гага няма да разбере иронията.

бездетните цял живот носят клеймото на тъпото обществено мнение, освен че те самите най-често не са щастливи от липсата на дете...

Дали Лили Иванова ще се съгласи с всички тези статистики? :)) Уважавам тази жена, не се подигравам. Пък и доказва точно обратното на всичко написано. Спокойствие, качествена храна, достатъчно пари и удовлетвореност от работата, но без деца - тези учени да си направят изследванията там и да видим каква статистика ще направят. То верно, че няма да намерят много такива, което само доказва в какво точно е причината за всички болести и ранна смърт :)))

E, тя все още не е чак толкова стара, че да е някакво мерило. Дай Боже да е щастливо изключение, де :) И аз чакам с нетърпение да отбележи възрастов рекорд.

В статията става въпрос за бездетни ДВОЙКИ. Лили Иванова не влиза в тази статистика. Макар, че и моите наблюдения са, че най-дълго живеят необвързаните бездетни хора.

самотните хора може да живеят по-спокойно и по-дълго, но дали си струва...