Вижте снимката-победител от конкурса на Дир.бг

Журито класира първите три снимки от конкурса „С деца на море“. Първото място донесе на един участник голямата награда – Samsung Galaxy Camera.

Обратно в новината

Коментари - Вижте снимката-победител от конкурса на Дир.бг | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До всички, които пишат злобни коментари: Хора вземете се осъзнайте и стига сте живели в някакви измислени филми. Лично познавам автора на снимката и децата, които са снимани. Още когато я видях (преди да бъде обявен конкурса) страшно много харесах снимката. Гласувах за нея с удоволствие и да, имаше и други хубави снимки, но тази определено е най-добрата. Снимката е страхотна, защото е много динамична и момичетата са уловени в движение, а не като масата статични снимки. Ако не можете да се зарадвате на нещо хубаво, поне не изказвайте завистливи коментари.

И кво правим, като снимката не е хубава, а момичетата са ракривени като във филм на ужасите. Вие сега понеже сте близки с авторката и дай да мажем. Кажете поне коя е, че много намирисва вече.

Всички кофти коментари и обиди са от хора дето не смеят да си напишат истинските имена, що бе хора? Или с твои думи....кво правим? Дай да те видим тебе в такъв полет колко си хубав/хубава

Финалът на този конкурс и отзивите в обществото започнаха много да заприличват на скандала с Пеевски и последвалите протести. Не мислите ли?

Кой предложи Пеева???

Авторът на снимката е epeeva, зад този никнейм Евгения Пеева ли стои, защото ако е така , тази снимка-недоразумение поне дава някакво обяснение защо е избрана.И бъдете така добри, не ме цензурирайте, хората, дето си пуснаха голите снимки на децата, имат право да знаят на кого и защо дадохте наградата. И тези момичета на снимката ми е адски трудно да повярвам, че са на 14 години. Или е просто акселерация?М?Много станаха въпросите май.Отговорите кога да ги чакаме?

Ако наистина е нагласено така -жалко за bulphoto, жалко за дир.бг, за пореден път жалко за България.

Хайде и моето скромно мнение - тази снимка има всички качества да увисне в онези забавни сайтове с откачени снимки - от двете момичета на преден план едното е направено ужасена и същевременно ужасяваща за нормалния зрител физиономия. Мен лично ме плаши. Третото момиче най-отзад също еу в уникална поза и със странна физиономия, изкривена в някаква гримаса, която най-малкото не е естетична. Нейното присъствие на снимката може 100% да се окачестви като фотобомб. За присъствието на чичкото с белите гащи отзад даже няма да споменавам. Да се избере тази снимка сред снимките на малки усмихнати дечица е направо ПРОСТОТИЯ на ен-та степен. Но да погледнем журито - там вече няма какво да се каже. Аз лично ако знаем, че това е журито не бих си направил труда да пратя един пиксел, камо ли цяла снимка. Остава ни да благодарим на Деницова за "компетентността" по всички въпроси, като се почне от мода, стил, хайлайф и се стигне до фотография. Пълен фарс.

Момичетата са на по 14 години.

Напиши го още 10-15 пъти, че 20-те пъти до сега, които ги написа не стигат. Спамер такъв.

Законът обаче може!

Аз пък не съм виждал лоша снимка на дете, било то на море, планина, на детската площадка или с пръст в носа! Всички са за награда. А иначе резултатите от конкурса няма как да се харесат на всички, защото сме с различен вкус. А бе я се радвайте на снимките и децата!

По закон са деца! И аз имам малко дете, така че разбирам какво имате предвид, но все пак законът си е закон.

Това "жури" може ли да даде определение на понятието "ДЕЦА"?! Силно се съмнявам.

Журито къде видя децата, аз лично не ги видях. Освен три момичета на около 16-18 години .

Toni

аз имах една любима- малко бебе с майка си и баща си, майката го държи , а бащата го целува. Черно бял ефект. страхотна и виждах че върви нагоре, ама увиииии.

На снимка N:5 за първи път от дир.бг ни представят снимка на нашата любима редакторка - г-ца Райна Деницова, която списва статиите в рубриката "Лайф". Миличка страхотна си, много си красива, ти си "най-чаровната усмивка в редакцията на дир.бг". Продължавай да ни радваш с интересни теми и интригуващи провокации в твоите статии.

абе еи отговаря си идеално и като не знаете не говорете това са си деца аиде комплексарите да се спрат !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Кадърът с трите момичета в полет над вълните беше оценен заради уникалния момент, уловен от автора на снимката," Сигурно доста време е чакал авторът за този момент с апарат в ръце 20 метра навътре в морето.

абе еи отговаря си идеално и като не знаете не говорете това са си деца аиде комплексарите да се спрат !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Заслужават снимки 4 и 3 да са първи! Хайде да свалим картите и да кажем чии са онези какички дето се мятат във водата. хубави момичета, но извън конкурса! Малко идват големи за мотото "С деца на море" хайде спомнете си филма?!?

Victoria

Тъй като чета и ми става ясно че повечето недоволни са фотографи които се изживяват за професионални такива или поне големи разбирачи на "голямата фотография". :-) Познавам ги от фотофорума по някои ключови думи - "сватбарска фотография", "снимка за спомен" и пр. Драги ми профи-та, повечето снимки на тоя свят се правят за спомен а не за продаване или за изложба ! Спечелилата снимка си е станала много добре и ще бъде приятен спомен за фотографа и за участниците с години. Приятна е и за моето око. Третата също ми е приятна, но втората не ми е. Защо - няма да казвам, нека да се придържаме към позитивните анализи. Коментарите за гласували по 100 пъти тийнейджъри не ги разбрах, нито критиките за анонимност на журито, тъй като А) имало е жури и Б) не е анонимно. Имаше и коментар, че не била непринудена а нагласена... що за отчаяна критика е това ?

Скъпа ми Виктория, Фотографията е изкуство, както е изкуство литературата. Щракането за спомен не е фотография и го може всеки. И така, следвайки си мисълта, ако имаш конкурс по литература с тема "Творчеството на Христо Ботев" , а ти напишеш най-якото есе за Иван Вазов, познай каква оценка ще имаш. Това беше също конкурс със зададена тема и всеки който не се придържа до нея не заслужава добра оценка. Надявам се да си ме разбрала. Надявам се да ме е разбрало и журито и link

Victoria

Айде няма нужда да ме скъпосваш. Не виждам какво й има на темата ? Ти или нямаш деца или още не са тръгнали на училище. Като пораснат, друга песен ще пееш, вЕрвай ми. Съгласен, фотографията е изкуство, точно затова любители могат да спечелят пред професионалисти - щото нещата опират до вкус (и чий вкус). В науката слава богу не е така защото нещата са точни. Нямам нищо общо с победителите, и си нямам хабер дали е имало връзкарство в конкретния случай, аз говоря по принцип.

То е ясно, че на подобни виртуални конкурси повечето гласуват за себе си по няколко пъти. Като гледам какви нелепи снимки са в топ 3 на сватбения конкурс...mamma mia

Браво! На мен снимката ми допада! Има настроение, вихър, радост! Винаги ще има недоволни. Ако съдя по коментарите на всички критикуващи- да ви бяха събрали в една стая вие да изберете победител, нямаше да можете да вземете решение. Така че поздравления на всички участници и на победителите!

Недоволни винаги ще има, но в случая са около 95%, което говори, че има нещо тотално сбъркано. А то е факт. В тази снимка има много спорни моменти, неотговарящи на темата на конкурса. Това дразни хората. Иначе снимката сама по себе си има някаква стойност, но в друга тема. Голяма гаф на дир.бг/

А този на брега/ с бялата тениска/ сигурно е таткото на "децата" !!!!!!

Дано дир.бг чете тези коментари и да си вземе поука за следващите конкурси. Ако бяха избрали някоя снимка от останалите 19, нямаше да има толкова негативни мнения, а позитивните щяха да са доста повече ;)

Victoria

надали

На плажа имаше една баба на 63. Тя беше дете на майка си, която беше 86. Дали да не постна една тяхна снимка...? Току виж спечелила...

Слаба снимка! Имаше далеч по-добри!

Снимката е супер. И аз гласувах за нея.

Много лош вкус

Ами всъщност не са

Това сигурно са пияни англичанки :)

Снимката ме кефи : ) Браво !

Снимката е страхотна! Честито на победителите! Забавна е и не намирам нищо лошо в това, че момичетата са "тийнейджъри"- те още са деца пълни с мечти и жажда за забавления. Спрете да обиждате- тази снимка е спечелила и защото е допаднала на най-много хора! Браво момичета, заслужена победа! ;)

Почувствах се дискриминиран от изказването ти. Аз съм на 43 и също съм изпълнен с мечти и жажда за забавления. Нямам ли това право?

Ами тогава потърси терапевтична помощ, за да се справиш с комплексите си! Къде в горния постинг прочете, че САМО децата са пълни с мечти и жажда за забавления?!

Тази снимка е "допаднала" на най-много хора, защото десетина "тиинейджъра" са се хванали две седмици, сменяйки доста често IP адреса на компютрите си и цъкали "лайкове" . Нищо ново под слънцето. Услугите на Виваком сменят IP адреса при всяко изваждане на мрежовия кабел.

Нито една от тези избрани снимки не ми създава настроение, много вяло, много изкуствени усмивки, много нагласени моменти.

За съжаление, хубавите снимки не попаднаха в топ 20 .

Добре, прави впечатление, ама не изглежда много лятно и весело. Създава усещане за бедствие ;)

С деца на море си е точно бедствие! Затова е конкурса! И е за любители, а не за професионалисти....

Господа от журито, Голямата фотогрaфия не е в позьорството и нагласяването на експозицията, а в майсторството да уловиш непринудените моменти в сполучлив кадър. Поне да не ви бяха обявили имената. Това е лош PR.

Аз по-нагласен кадър от този, който е победител не съм виждал. Сигурно са го повтаряли много пъти, докато се получи

Следващият път го нагласи ти, като си такъв специалист!

Аз мисля, че снимката със журито е повече по темата, отколкото наградената снимка. Подобен род конкурси са повече състезания тип "пъргаво показалче върху мишка", отколкото реални надпревари. Но, какво право имам аз да коментирам! Имали дир.бг фотоапаратче, дали го. Хайде, със здраве!

Честито! На мен пък снимката ми харесва и относно коментара за юношите: Тези момичета не са на повече от 15 год, а 15 годишните са височки, но с детски акъл. Така, че снимката си е точно по темата.

Коментарът ти е пълна глупост. Незнам в кой свят живееш, но в днешно време "невинните" 15 годишни момиченца с "детски" акъл, мислят само за алкохол, цигари, наркотици. Правят секс по-често от мен самият и са надраснали по хойкане дори и каките си на по 30 години. Така, че незнам къде видя деца в случая.

Явно средата, в която живея и заведенията, които посещавам не са като твоите:) Успех

може и 12 годишни са, има всякакви

Здравейте! Искам да ви кажа, че аз лично познавам момичетата и те въобще не са такива, за каквито ги мислите. Те се забавшяват постоянно и се радват ма това, което правят. А по отношение на това за възрастта, те са на 14 и не мисля, че това значи, че не са деца. Няма значение дали си на 4 или 14 ти пак си дете.

Toni

Стига па ти бе! Рабрахме те! Не били такива за каквито ги мислим. че то никой не е изказал мнение относно момичетата. Тука за снимки говорим.

Здравейте! Искам да ви кажа, че аз лично познавам момичетата и те въобще не са такива, за каквито ги мислите. Те се забавляват постоянно и се радват на това, което правят. А по отношение на това за възрастта, те са на 14 и не виждам какъв е проблема в това. Няма значение дали си на 4 или на 14, ти все още си дете.

Разочароващо, при толкова много хубави снимки с деца, журито избра подрастващи тийнеджърки.

Не е проблемат възрастта толкова, колкото че снимката сивее и момичетата са доста изтормозени :)

Ами не момичетата се забавляваха!!!

Victoria

Като ти пораснат децата (ако ги имаш вече) ще запееш друга песен.

Снимката-победител не отговаря много на името на конкурса "С деца на море". По-скоро "С юноши на море". Да са живи и здрави, снимката е яка, но "децата" на нея вече са пораснали :)

В условията на конкурса пише "Няма да се публикуват снимки, които не са по темата" а тя е: "С деца на море". Тази снимка въобще не е трябвало да бъде публикувана, а пък да стане победител...!? . Не, че наградата е нещо особенно. Поне да бяха купили един DSLR.

Абе, вие нормални ли сте... я, си прочетете каква е дефиницията за дете, тия девойки са си деца...айде, живи и здрави!

Нагласена работа , по-тъпа снимка не можахте либда изберете? Аматьори никакви професионалисти не сте. Да бяхте написали в условията , че снимката с най-много гласове автоматично печели. Подиграхте се с хората. Журито ви неструва. Поздрави!

Май с дир.бг различни снимки гледаме! Как го видяха замечтано момиченцето, като е видимо че детето се оглежда?

не разбирам много, но ми е странно основен критерий да е "изпипана технически", при положение, че става въпрос за любителски фотографии.

Това, че снимката е любителска, не означава, че трябва да е снимана с омазнен телефон от някоя залегнала майка, дето я мързи да стане, какво ти пречи и любителската снимка да е изпипана?!?!

това вече е заяждане!! ясно е какво искам да кажа.

Следващия конкурс със сватбите КЪРТИ. Горките дир, то толкова боклук снимки ъплоаднати...Леля ти и чичото с червенара ризка са бесни селяни. Има една баба 50 годишня с плешивия дядо и те участват...До тук само снимки на хора без вкус, цигания яко.

Ха ха ха! Погледнах ги! За чудо и приказ са! Копи пейст на семейния албум! Голям смях ще пада!

А къде са децата на снимката, спечелила конкурса "С деца на море"? Имаше мноого по-хубави снимки...като другите две, например.Те са супер!!!