България на шесто място по детско затлъстяване в Европа

България заема 6-о място в Европа по детско затлъстяване и едно от първите места по сърдечно-съдови заболявания, съобщи доц. Светослав Ханджиев.

Обратно в новината

Коментари - България на шесто място по детско затлъстяване в Европа | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече спорт, а не компютри и телевизия. Проблемът е в нас родителите, защото нямаме време и пари за спорт, както и в училището - при дъщеря ми не играят физическо възпитание най-редовно.

Е как да консумират здравосровна храна. Като дори в началният курс по програма топло мляко за закуска им се дава мазна баничка или тутманик , защото излиза по - евтино. А когато евентуално решат да им се даде някакъв плод - ами извинете той е толкова смачкан и неугледен / имам чувство , че е взет преди да потегли към сметището / и как очаквате децата да го ядат.....

Да се дава на човешко същество прясно мляко от друг бозайник е грешно...

Значи мама да си те кърми по-дълго. Значи, Коза и Крава са комплименти и имена. Понеже аз обичам сирена , като ям спагети и пица не мога да го направя без голям Кашкавал.

АААААААА КККърмачка ха ха ха . Всички преди само 10 години си хранехме децата с кисело мляко. Ние също сме изгледани така.

Това е факт, но е нечестно да прехвъряме своята отговорност на училището. Наша работа е да храним децата си здравословно. Колко деца ядат достатъчно плодове и зеленчуци у дома? Колко деца си носят здравословен и вкусен сандвич от вкъщи? Ама как ще носят, нали другите ще им се смеят... Колко деца са отраснали с вечните чипсове, зрънчовци и снаксове в ръка? Тях кой им ги е давал в ръцете - училището ли? Не, мама :(