Многодетните семейства са най-щастливи

Децата изискват много грижи, затова мнозина смятат, че колкото по-голямо е едно семейство, толкова по-натоварени са родителите.

Обратно в новината

Коментари - Многодетните семейства са най-щастливи | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито едно пораснало дете не се чувства щастливо в компанията на много братя и сестри. Абсолютно съм сигурна, че даже се молят да ги няма на този свят. В момента в който навлязат в пубертета идилията свършва.

Нужно е конкретизиране - щастливи са многодетните семейства на милионери и тези , които не са от ромски произход.

Ама ние не сме в Нова Зеландия..............

и циганите са много щастливи, правят деца като замаяни, а ние ги издържаме - какво ще стане ако българите правят по 10 деца, кой ще ги издъжка - тогава ще дойде истинското щастие

Дали важи за 4 и повече котки? Мен котките сега ме правят по-щастлива, отколкото децата, защото децата когато пораснат буквално се "изплъзват". Имам 2 котки и храня няколко улични - толкова мили и благодарни същества, все едно са мои деца :)

Котките са лицемерни използвачки . Вземи си куче и ще разбереш разликата . Кучето те възприема като Бог а котката като слуга .

Така говорят само хора, които не познават котките от първо лице. Аз също някога бях резервирана, но... Котката не може да се преструва, ясно и видимо сменя настроенията си. Това че е безразлична към случаен срещнат, не значи, че не проявява чувства към хората, които усеща свои приятели. Способна е на огромна обич, може да умре от мъка по стопанина си. Защо смяташ, че едни живи същества, създадени от Бог са способни на чувства, а други не? Замисли се.

Няма по-лошо от мизерията и беднотията. Живееш в нищета, срам, унижения .... душата ти страда, лицето ти забравя да се смее, характерът ти се променя ... Не раждайте много деца - само 1-2, в никакъв случай повече. Децата трябва да живеят щастливи, без грижите на родителите, да имат весело и безгрижно детство, да се радват на сплотено, здраво и щастливо семейство. Парите не са най-важното нещо в живота, но когато ги имаш - определено живееш много по-добре, по-качествено и по-щастливо.

Дрън, дрън .... аз съм от многодетно семейство. В детството си се срамувах да кажа, че имам много сестри - живеехме бедно, бяхме подтиснати, без самочувствие и много, много ощетявани от учители. Някои питаха дали не сме цигани? Родителите ни се стараеха, но живеехме трудно. Никакви почивки, никакви подаръци, никакви рождени дни. Първият си рожден ден празнувах като студентка със свои средства и се разплаках - бях на 19 години. Сега колкото и пари да имам, дрехи, бижута .... нищо не може да заличи споменът от бедното детството. Цели 10 години ми трябваха за да се реша за второ дете. Това, че в една къща е весело, емоционално не означава, че сте щастливи.

Ти наистина ли не виждаш връзка между начина, по който си живяла в семейството си и мотивацията да постигнеш по-късно всичко, което си постигнала? Познавам толкова хора гледани като писани яйца сами в семейството, а сега са посредствени и неуспели.

Да. До 5 броя деца най-много.

в БГ, трудно ще се намери българка дето да роди 4 или повече дечица. каквито и пари да има тя или мАжа и... затова повечето сме нещастни. жените ни не щат да раждат (колкото на нас мАжете, по-глупавата 1/2 от човечеството, ни се иска!)...

Стою

Споко ве, изследването е в НЗ. У нас - ако направят подобно изследване - ще получат същите резултати. С едно уточнение - изследването да се направи във Факултето и Хр. Ботев.