Диетата с малко мазнини не е добра за мъжете: намалява тестостерона

Препоръчително е мъжете да консумират достатъчно ненаситени мазнини - зехтин, авокадо, ядки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диетатта с малко мазнини не е добре не само за мъжете, но и за жените. С правилните мазнини се отслабва, а се пълнее от въглехидратите. Намалете въглехидратите до минимум, ако искате да сте здрави. Мазнините (задължително гледайте да са ненаситени. От тях не се вдига холестерола, а се вдига от наситените трансмазнини) трябва да са около 50% от дневният прием на нутриенти, въглехидратите до 15-20% (да не са бързи, а задължително бавни), а останалото са белтъчини. Ако искате наистина да сте слаби и здрави, това е златното съотношение в режима на хранене. Разбира се само с хранене не става. Трябва повече движение всеки ден (поне 45 мин ходене с над средно темпо), спорт 3 пъти в седмицата и на всеки час някакво движение, като лека гимнастика, ако работите на бюро.

Ма тва е известно на науката поне от преди 30-40 години.Не трябва да се прекалява обаче с високи нива на тестостерона, защото тогава става токсичен, вдига холестерола и прочее.Познавах поне двама мъже , жените на които им готвеха тлъсто свинско(особено пържоли и кюфтета) и двамата умряха на масата от инфаркти.На има нема 55-60 години.Смея да твърдя , че жените инстинктивно от хиладолетия назад хранят мъжете си с много тлъста храна, за да им вършат работа в леглото(което е вярно) , а и на полето.

Така им вършат работа, че или умират, или се осакатяват, или ги сменят... глупаво

Не могат да се правят обобщения. Всеки човек е различен. Където един пържолата би го спасила, друг би го убила.

Колко пъти ви казвам: дебела свинска пържола и няколко бири. Така се живее сто години.

Замени бирата с 1-2 чаши червено вино и ще ти повярвам, че може да живееш 100 г. С бирата нямаш никакъв шанс. Бирата доказано води до рак на простата, рак на дебелото черво, повишава нивото на естрогена за сметка на тестостерона и намалява либидото, води до полова дисфункция, прави гинекомастия, води до уголемяване на сърцето или така нар. биволско сърце, което води до други по-сериозни неща в сърдечно-съдовата система. Също така бирата качва кръвното, кара организма да задържа течности и изглеждаш подпухнал, увеличава стомаха и увеличава околостомашните и вътрешни мазнини, които са предшественика на инфаркта и инсулта. Не на последно място, бирата покачва киселинността на организма, води до подагра, проблеми със ставите и костите, като ги прави трошливи. Заради бирата не може да се усвоява добре витамин Д и калция, което допълнително усложнява нещата и получаваш остеропороза. Да не говорим как отрицателно влияе на чревната флора и как храни вредните бактерии в червата. Изобщо, бирата е едно от най-коварните питиета. Действа бавно, но сигурно, докато не те събори без да се усетиш. Виж, ако пиеш жива бира произведена по естествена и натурална технология без химия вътре и газирана по естествен начин чрез ферментация е съвсем друго нещо...

Забрави важна информация: Бирата е антидепресант. Хората за това я помпат като побъркани. Идеята "Жаден съм, дай една студена бира" е класика. Нито утолява жажда, нито дава нещо ефективно на организма, освен тотално да го обърка. Не случайно и през последните години консумацията на бира от жени е пораснала многократно.

Добрутро. Само дето повечето анаболни медузи го карат само на пилешко филе и ориз.