Димо от П.И.Ф е в болница с COVID-19, търсят се дарители на плазма

Хората, преболедували коронавируса, трябва да са с кръвна група 0+

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъжно ми става като чета коментарите ви. Ако можеш и искаш, помогни, ако не можеш и не искаш - не пречи и не злобей. Дано се оправи Димо.

Гнус ме е като чета някои коментари. Пичове, та вие сте забравили да бъдете хора, бе. Жал ми е за вас.

Добре де, кой е този?

Някой, който е оставил отпечатък в сърцата на хората, за разлика от теб, имбецил.

Нулевата кръвна група е най-разпространена в световен мащаб, а в България 1/3 от хората са от нея. Изключвайки от тях хората с "0-", които са много малко, пак поне 26-28% от нас са с "0+". Убеден съм, че ще се намери подходящата плазма за човека. Аз също съм "0+", но не съм изкарал вируса и не мога да помогна ...

А кой е този и защо да бъде предпчоетен вместо някой друг?

Задай си същия въпрос за себе си или някой от близките ти и тогава се прави на умен!

Каквото за мен, това и за него.

Някой да те кара да предпочиташ каквото и да е?? КОй избщо се занимава с теб? Хората, негови проятели, търсят помощ, от който може и иска да помогне. Гнусен човечец си ти.

Даряването е полезно във всеки случай защото някой ще дари плазма, която няма да е подходяща за Димо, но ще спаси другиго. Важно е да я има.

Защото е човек, жив, като теб! Просто помогни, ако можеш на някой. НЕ УМУВАЙ ИЗЛИШНО!! Тази чума уби вече прекалено много хора!!!

Ако тестваха масово населението дарителите щяха да са повече. Много хора дори не знаят, че са го изкарали и могат да са дарители. Могат да помогнат за плазма 50 инча но за друга плазма става дума.

Не съм убеден, че ако не си имал симптоми можеш да дадеш плазма, която да помогне. Това по-скоро означава, че имунната ти система е реагирала бързо и адекватно и е убила вируса преди да се размножи много. Но тогава едва ли имаш много антитела.

Те стига да отидат в кръвния център и да дарят кръв все е от полза, ако не за плазма с антитела за останалите случаи ще става.

имайте предвид, че не всеки изкарал ковод и с антитела е подходпя дарител на кръвна плазма. има заболявания, при които не звемат кръв за плазма. автоимунните, например.има и други. така че, бтоя на преболедувалите с антитела, които могат да дарят се намалява значително.

Глупост е това, че си изкарал леко вируса нямаш много антитела. Аз и детето ми сме пример. Детето пък изобщо не е имало никакви симптоми, просто проверих. Аз само със загуба на аромат. Антителата са ни в много голямо количество.

Кой...

Ще се оправи, не се занимавайте с него.

Къф закон??? Юни месец +50% от селяните български се смееха вируса и го отричаха . Дания не случайно забрани всякаква неофициална информация за ковида - тук тролетариата ревна ЗАГОВОР!!!ето ОРУЕЛ!!!! почва се отнемането на свободите в Европа... Сега имаме 500% повече жертви/млн. от Дания

Май не си много умен... Хората не са виновни... Има институции, които трябваше да вземат мерки до сега и понеже не го направиха - сега всички рупори на властта тръбят как хората били идиоти... Никой не отрича вируса! Отрича се истерията, която вкара тези, които трябва да действат в ступор и оставиха хората да се оправят както могат... Това е вирус и не може да се спре, особено ако има критична маса заболели...

Никой не е отричал вируса???, па прегледай 6мес. назад, И институциите и те бяха пълни с неверници, как да работят?? тъпота.

хайде на бас, че нищо му няма...

плазма не преливат заради температурка....

Само едно не разбрах-защо трябва да се затичаме да даряваме кръвна плазма за "Димо от ПИФ",а не за когото и да било друг болен от корона вирус.....?????

Даже не знам защо изобщо тичат хората.

Абе малко е кофти, но ще ти обясня. Да оставим Димо и да му пожелаем да прескочи трапа... Та сега, представи си, че имаш пълните 100% възможност ти като дарител да определяш за кого си даряваш кръвта. Отиваш доброволец и даряваш и избираш на кого да дариш. Ти си този, който определя кой от нуждаещите си да получи шанс да жевее с твоята кръв и продукти от нея... Е сега, сложи си ръка на сърцето и кажи честно, ама съвсем честно, ще избереш ли да дариш за някое цигле, убило с кол 82г старец в някое селце за 20лв и телефонен апарат, какъвто случай имаше преди дни. Ще дариш ли за такъв? Или за някой рецидивист пандизчия? Или за някой педофил... или и т.н.

Щерев, въй пуй.

Ако бяхте приели закон юни месец всекинизлейуван в болница е длъжен да дарява кръв за плазма ибда се съхранява в хладилници сега 4 м по късно щеше да има база от всякаква кръв на склад... Но герб се занимаваха с кражби и увъртания както винаги и зарадибтях умряха и ще умрът още мнооого хора..

Винаги търсите трудния начин. А можеше просто да ядете здравословно и никакъв вирус няма да ви пипне. Толкова хора дори не разбираме кога сме го отблъснали.

Напълно съм сигурен, че преди 50-80 години хората са се хранили по-здравословно, а преди 100 и повече години всичко е било био и еко ... Ама въпреки това едни 400-500 милиона са си отишли от Вариола/Едра шарка ... и то било вирус, казват ...

си тъп, саше...това не подбира веган ли си, йога ли си, или спортист.