17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кого съветвате да подражава младежта днес - на наркоман, умрял от най-мизерната смърт: удавен в собствената си повърня след зверско надрусване с алкохол и барбитурати. Ама е номер 1 и безсмъртен защото е черен и идол на безмозъчните зад океана,нали? Мръсна драскаща измет...

С огромна почит към всеки починал, но точно пък Хендрикс да ми е икона ?!?! Забравете. То е малко като Бийтълс. Прекалено надценени.

Имаме Малмстийн, Блекмор, Сатряни, блус ориентирания Гери Мур, Тони Айоми, Петручи .... мога да изброявам седмица поне, и вие сте ми нарекли това недуразумение "Бог на китарата" ?!?!?! Трябва си заседнал твърдо в миналото за да напишеш такава квалификация.

имаме двама крале в музиката и това са Елвис Пресли на рокендрола и Джими Хендрикс на китарата. И това не казват тъпанари като вас, а цял свят...

Американска им работа. Много обичат да си създават идоли. Цар на китарата, цар на бокса, цар на баскетбола. Всичките са им най-велики. А Лили Иванаова каква е? А Стефка Костадинова каква е? А Наим Сюлейманоглу какъв е? А Сергей Бубка? Егати комплексираната нация. Аз пък казвам че Сатриани и Стив Вай са най-добрите. Даже Браян Мей е по-добър. А кралят на футбола е вече Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Реших!!!

Боже, ти на колко си? На 90 ли? Светиш си с газени лампи и слушаш музика от восъчния цилиндър на Едисън, нали? От къде ви реанимират бре ?!

Хайде стига глупости ,бе драскачи! Дими Хендрикс е класика.Ненадминат! Точка!

Danny Gatton, "световно неизвестният" виртуоз е на сто стъпала над Jimi .

признавам само Metallica и ACDC! Джими Хендрикс и Елвис са динозаври и то недорасли...

Човекът променил рок музиката и въобще свиренето на китара. И до ден днешен се изучава техниката и се свири музиката му, но никой не може да я изпълни като него или да създаде подобна! Единствен и неповторим!

В България световното мнение не върви, върви само на местните корифеи, дето китара са виждали на картинка, носят фланелки на Металика , а вечер въртят гюбеци. Не им обръщай внимание, светът също не им обръща внимание защото са доказано неграмотни. ;)

Металика и AC DC боготворят Хендрикс и са се учили от него, но ти откъде да знаеш бе, недорасляк.

Вкусовете са нещо динамично. Променят се във времето. Дори класиката и предкласиката биха били неслушаеми ако нямаше съвременни интерпретации. Шлагерните радия фалират - "Шлагер" Унгария се сгромоляса с милиони дългове. В България няма ретро радия вече дори на градско ниво. Просто живота е такъв. Развива се, вкусовете също.

Колосални глупости си написъл колега! Ама колосални!

Всичките тези, дето си ги изброил, боготворят Хендрикс и са се учили от него - Малмстийн не сменя Фендера като на Хендрикс. Изброявай си, не пречиш :))))

Колосална глупост си ти, но това се дължи на липсата ти на информираност. Не се изказвай неподготвен.

Металика са смешка, особено след Клиф Бъртън. Ако Хендрикс е Моцарт то Кирк Хамет е Салиери. И не го приемай лично, знам цялото творчество на Хендрикс и Металика в детайли.

Ерик Клептън като чува и вижда как свири Хендрикс, напуска сцената и отива да пуши нервно цигари с думите - Невероятен е!. :)))

Хайде пък да си измерим информираността? Предложи начин, метод, медийно излъчване и т.н. , срещаме се с аргументи, цифри от проучвания и продажби. Нека не бъдем класически "коментарници", а да сблъскаме аргументи.

Пешо, ами те от него да се учили бе. Поне 90% от топ китаристите в света го смятат за свой идол.

Честно ли пък "бавната ръка" е някакъв фактор ?

Има Радио Носталжи на Дарик, явно и това не знаеш :)))) Казах ти, не се изказвай неподготвен.

Май беше казал и - ще останем без работа. :-)

Не бе, никакъв фактор не е. Ти си най-големия фактор, с мнението ти се съобразшва цялата световна музикална общност! Ха ха ха ...

Пич , нерде ретро шлагери нерде Джимарата ?

Всъщнос, сега прегледах лицензите от КРС. Няма лиценз издаден на "радио Ностълджи". За интернет ли става дума? То там има поне 100 000 радия излъчвани от кухните на ентосиасти.

Наркомани, сър!

Явно много ти са бръкнали в дупарата американцие..... а и да знаеш Сатриани и Вай също са американци

Хайде, майде - Дарик Носталжи 90 FM в София

Само аз ли си мисля, че е тъпо да се напише - смъртта на безсмъртния??!! Иначе, всеки си има различен вкус за музика!

"Hendrix created modern electric playing, without question ... He was the first. He started it all. The rest is history."...Ингви Малмстийн

Може за времето си да е бил най-добър, но сега има много добри китаристи и то уж не толкова известни - примерно Cole Rolland.

смъртта на безсмъртния бог на китарата"???? Има ли смисъл това?

А ти бе, новоизлйпен музикален чалгаджийски педал.

Не схващаш или се правиш, че не схващаш смисъла? Просто е прието (не (само)от мен), че някои хора (творци най-често) са... вечни!

Израснах с музиката му! ПОКЛОН!

ВЕЛИК!

Хендрикс е всеобщо признат и то преди много години,творец превърнал се в легенда,не коментирам неговият начин на живот и смърт,само творчеството.Неговият стил не ми допада напълно,в сърцето ми има място само за един-Ричи Блекмор!

Най-после ДИР.Майтап си спомни за Големия талант Джими Хендрикс. Но Джими Хендрикс и Тина Търнър не се вписват във формата на РЕВЕРСИВНИЯ РАСИЗЪМ и затова отсъстват в "статиите" на ДИР.Майтап. Двамата принадлежат на Човечеството и музиката им е УНИВЕРСАЛНА. Дори бих си позволил да кажа, че белите им почитати са в пъти повече от черните.

Еххх виртуоз като Джими, май не ми изниква в главата, има големи , много големи, много, много добри , но такъв виртуоз.

кратен!, Бетовен, Моцарт са Творци. Виртуозен музикант не значи Творец! Ибро Лолов е виртуозен кларинетист но не е Творец.

Я, я пак за класическата музика?! Това, че си продукт на рекламата не означава, че нормалните хора не слушат класика. Да попаднеш на концерт на Анна Нетребко е събите.

Нямаше начин да не се появи някой религиозник, който да се обиди, че са му потъпкали глупваите суеверия.

заслушах му хита и ..ужас..ми то днешния рап кат нищо може да мине за музика!

Джимарата с лудата жица!! Поклон майсторе! 50 години след това, ще те помним завинаги!

Клептомана винаги е бил втора ръка музикант, но умеещ да се слага където трябва.

Какъв човек си отиде заради тях! Че и Дженис Джоплин! За по-сетнешните да не говорим. Той е основата, той е всичко, той даде старта на рок-енд-рола, жицата, баладата, солата и импровизациите!!! а БЕШЕ САМО НА 27. Какво ли би сътворил още, ако беше поживял повечко? Днес можем само да гадаем и да съжаляваме. Наистина незабравим! "Хей, Джо, къде си тръгнал с тази пушка...?" Че и социален, антивоенен, настроен срещу виетнамстака война. Човечен. И.....просто гений!!!!!

Джими Хендрикс, Джими Морисън и Джанис Джоплин си отидоха в рамките на една година. Вечни!

Не че съм фен на наркотиците, но без тях доситгането на края не се получава. Психоделик. Особено в рока. Затова днешната чалга и реникарнациите и в западна форма и са толкова плоски, тъпи и еднообразни.

е нещо като черен шампион на тур де франс.... и тоя и майкъл джексън и наща тиква имат много фенове но немат никва музика.