Коментари - Ето ме там, в дъното на килията: За срива в разсъдъка, срама, наказанието и изкуплението | Лайф.dir.bg
назад

Ето ме там, в дъното на килията: За срива в разсъдъка, срама, наказанието и изкуплението

В килията е студено. Ноември е, спуска се оловносива сутрин, за пръв път в живота си съм пъхнат зад решетките. Извърших нереална глупост.

Обратно в новината
| Автор: Ивайло Нойзи Цветков за DW

Коментари - Ето ме там, в дъното на килията: За срива в разсъдъка, срама, наказанието и изкуплението | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последно този съжалява ли за постъпката си или не? Питам, защото виждам, че иска да монетизира това събитие в живота си, щото хората се сетиха за него като за стара чалга след 100г. Та виден обществен стожер ли ще става този 90тарски тарикат?

Лигльо! Бъди мъж!

Отделно от случката. Има случаи, за щастие много редки, в които като пийна и на сутринта ми е трудно да се сетя какво точно се е случило. Как всъщност да си сложиш ограничение да не свършиш някоя глупост, вкл. да не седнеш пиян-залян зад волана?

Нищоправец и позьор ползващ собствената си простотия за самореклама...!

че само аз не мога да го понасям този. Поредния измислен и протектиран :"културтрегер", на когото му лъснаха пиянските истории. Стана ясно, че никак не му е за пръв път. И другите пием, но не си позволяваме(или поне по-интелигентната част от обществото) да шофираме накъркани. Това е разликата между този псевдо-интелектуалец и истинските интелектуалци. От коментарите е видно, че никой не може да го понася. Редно е да се навре в ъгъла и да спре да ни занимава с низостите си! Истински дразнещ. И не, не си реабилитиран! Жалко само че ще ти е размине! А обществото знае, че заслужаваш ефективно да си лежиш!

Нойзи е от поколението на онези софианци, които бяха създали невидима среда на условни интелектуални елити, които смятаха, че представляват малка, но съществена част от онази тънка прослойка на едно градско общество, която стой в основата на определяне на обществените процеси. Създаване на условни рефлекси на своеобразен обществен елит изкривява психологическата представа, какви всъшност са истинските сили, които движат обществено-политическите процеси в обществото ни. Капсаловането е един от артибутите на така наречените ни интелектуални елити, които смятат, че са неразбрани и недооценени. Истинската причина за това състояние обаче се корени в това, че самоопределилите се за елити са мързеливи и малодушни. Това ги прави неприемливи за обществото, тъй като от тях не излизат никакви конкретни позитивни за обществото процеси.

а ти си от това поколение провинциалисти, които и глистите си продадохте да дойдете в София, ама не ви се получи, нито климата ви понася, нито градксата обстановка, разбрахте че с парите от продажба на земите, пак ще си изплащате жилищата, които си накупихте поне 35 години, и след това на кой ще му пука, вие колко сте се мъчили и така нататък, плоско и тъпо изказване, този че не читав не е, но и твоята тор по краката винаги ще си я виждаш.

Много сте забавни "псевдо"софиянците, които нямате с какво да се гордеете.. та само случайното събитие "раждане в София" ви влияе на егото! По-долни индивиди от такива като теб няма. Вземете да постигнете нещо в този живот, а? Та, да има с нещо смислено да се гордеете!

Е как пък нищо да не са постигнали като са отишли в София? София е пълна с хора от провинцията, които заемат висши постове във всички отралси. Просто на вас, жълтопаветните комунистически чеда, ви се иска да бяхте заградили заграбените блага за себе си. Казвам заграбени, защото вашите родители ги заграбиха по комунистически от старата уж възрожденска интелигенция, която набутаха по лагерите. Нормално е чедата на крадци да се чувстват по този начин.... и е нормално, ние от провинцията, да нямаме и капка съчувствие към вас....

първо граматиката, после е "дискурсъ" за интелектуалците

Може би, хора като него имат нужда от слизане в действителността. Самобичуването му ми идва малко фалшиво, но може ние да не разбираме терзанията му.

Едно време се водеше "кенефна поезия" ,сега се издигна в "килийна ".Възход така да се каже.

Фразата май беше. Джаст до от.

..ит . Тенкю дирник.

Естествено че няма как да прочета тая малоумна статия до края ама тоя май се опитва да ме убеждава, че веднъж се напил и се е качил да кара и са го хванали ли? Аре у лево, а.

Защо ДойчеВеле публикува глупостите на този кретен и защо дира публикува глупостите на Дойче веле? На хората им писна от жълтопаветни отрепки пробутвани за социолози, всичколози вкл пишман творци и писатели.

Стеше да е смешно, ако не беше тъжно…А можеше днес да си коментираш любимия Челси на гости в Диемата и там да филосовстваш, ама на …

От едно време си залиташе по чашката,..Ивайло Цветков,не се прави ,че ти е за първи път!!!И няма да е за последен..

Хигиената ми на възприятие просто не ми позволи да прочета това нещо

никога не те спират да те проверятват за алокхол или наркотици просто ако напраивш нарушение при което пострада друг човек тогава подлежиш на кръвна проба ако се окажеш пиян дрогиран отиваш за много дълго в затвора никой не се занимава с кокошкарски неща

затова нарушенията там са толкова малко и всеки спазва ограничението от 60 мили което е около 115 км. ч

60 мили са 96 км/ч

Да те ева в префърцунения, нагъл, псевдоинтелектуалец. Абе бастун, можеш ли да научиш български бе ?

Нагълтал се е с вносни лафове като пиле с горещи л@йна.

Ок, сбъркал си, умен човек си - осъзнал грешката, прости си сам на себе си. Другите ...ако искат, то не е за всеки прошката

тоя пиян ...ъъъъ....писател ли е, какъв е там (никой не знае, даже и той самия какъв е) културтрегер вместо да се скрие се прави на умен с тия високопарни бръщолевения! И пеерасчета от дир, престанете да ме банват на всеки пост!

Сериозно противен,пърхотлив и леко намиристващ културтрегер.. Сериозен никаквец..

Ето ви ги в целия си блясък "Софийските псевдоинтелигенти" , които и устата споменава в новата си песен!

Дори тогава, когато е ситуация за едно "съжалявам", простичко и искрено "извинете", дори и тогава Нойзи успява да досади с Юг, Мунг и всякаква екзистенциалнофилософска шизофрения. Не си интересен, бре човек! Хората не те харесват точно заради липсата на смирение, дори когато си се олял до козирката. Прочел си един вагон философия и пак не си разбрал кога да спреш и да млъкнеш с достойнство. Жив и здрав!

вместо да каже добре, че беше малкия дявол и не сгазих някой, и съжалявам, извинете и прочие, или пък да отиде да блъска обществено полезен труд някъде, той лежи и взел одеялото на някакъв, васи ... то на лицето му пише пийем яко, за първи път било, за първи те хванаха, както и много други като него ...

това не е ли Хуйзи??

Един екзистенциален тъпоъгълник с претенции ,че не е такъв ! Изключителен дразнител и противяга ! Не занимавайте хората с него....

Със или без Юнг, никой не е застрахован от собствените си тъпотии. - само това изречение беше достатъчно вместо цялата тая тирада.

Яко надуто. Това не е изкупление, а криене зад надути фрази. Така се изразяват образованите тъпаци. Образованието рядко носи полза, освен на тези, които са предразположени към него. Но пък за тях то почти не е нужно.

По добре да ни беше дал списък от книги който да прочетем през лятната ваканция и наесен да ни препиташ.Пак нещо ни поучаваш и ни казваш колко си велик.Само че като погледнем фактите май ти трябва се учиш!

супер оправдание на човек, правещ се на интересен чрез използване на похватите как да пишем по-сложно и по-сложно, че да звучим по големи интелектуалци

И след цялата тази логорея си още по-гнусен.

Нойзи, народът няма да ти прости. Не се изказвай публично, забрави всичко досега. Имаш много мозък и стил, пиши и ще живееш завидно добре.

Единственият, който ми стана симпатичен след тази боза, е съкилийникът му... Той е двойно наказан , не само са го затоврили, ама са го затворили с ТОВА НЕЩО... Представяте ли си какво е да си в една килия с този дървен философ. МЪЧЕНИЕ

Евала, много се смея!

Не мога да коментирам, плача.... много ми е жал за Нойзи-то

Стига си говорил глупости. Напил си се. Всички го правим. Минал си безболезнено. Аз пък се пребих фатално с много шевове по главата. Жив и здрав да си и не се оплаквай.

Си се пребил "фатално", пък сега пишеш тук. Да не пишеш от Отвъдното ?

Току-що открадна пет минути от живота ми.

lu4ka

Не му позволих. След третото изречение спрях.

Аз прочетох 3 е началото, 3 - в средата и толкова в края. Не си пропуснал нищо. Обичайната логорея

Олеле майко, пак се започна с накъдрените му философско-снобарски изтъпления. Тамън си мислих, че покрай издънката ще запази тактично мъчание, но уви... задава се нова вълна от словоблудство. Така е пресъздал еднодневното седене в килията, че все едно е бил 20 години на строг каторжен труд, някъде в Сибир.Егото и алкохолизмът не прощават.

По Шопенхауер Честта се заслужава цял живот и се губи за миг.

С какво право публикувате този престъпник???

Ясно е, че много от публичните лицности са пияници, употребяват разни субстанции и т.н. Че и реклама си прави.....ей голяма наглост, а тези които публикуват това, са още по глупави и от главния герой.... Срам, упадък, деградация....и тепърва ще става много по страшно

Каталепсия, кристализации, дефронтална шизофрения,маймунизъм :((( Изпитвам душевна болка от такива публикации и свободни съчинения, допълнени със псевдонима на пияния интелектуал "антрополог" Лейзи Нойзи

Моля, престанете да ни занимавате с това "умноговорещо" позьорче. Този уонна би интелектуалец, който е един сноб. И колкото да се опитва да е такъв, какъвто не е, ясно даде оценка за себе си с инфантила за когото се ожени.

А, недей така. Аз сега научих, че Мара го е натирила. Тази жена рязко се издигна в очите ми....

Уважение се печели, не се иска...

син на богати хора и цял живот паразит който се прави на умен с нищо не превъзхожда средния българин и накрая от безделие затъна в пороци не случайно оная игнатова интересчийка го заряза в момента рачката изкарва повече пари от този с наследените такъв е живота капиталистически такива са ви ценностите

Нойзи, за разлика от българопитеците, даже не схванали написаното, ти поне разбираш къде си и защо си там. А аз за пореден път се уверявам в правилния избор, и отговора е - защото тези, които те разбират вече не са в Бг... Леко изкарване и пречистване, поздрави от Мюнхен.

Вземи го у вас тогиз тоз интелигент. Такъв талант се пропилява у нас. Айди и със здраве!

Уникално противен тип. От тези, които обичат да си слушат гласа, да покажат някакво превъзходство, за да избият множество комплекси. Представям си колко е уморително и напрягащо да видиш разговор с такъв човек- ти го питаш колко е часа, той ще ти каже кой е изобретил часовника, кога са вложени секундите, датата…. докато забравиш какво си попитал… Аре бегай! - За да ме разбереш- не ни занимавай с екзистанса ти! Ще повърна :)

Имам точно такъв колега залепен за мене нон стоп. Един път го засякох с телефона 25мин говорене в отговор на един простичък въпрос и без същински отговор. Всички други в залата са изморени да го слушат, забравили са вече даже въпроса... Аз, нахалната, след тези 25мин ораторство вдигнах ръка като в училище и питам пак въпроса,ама ребром. Вика ми "Ами сложно е...", викам "Кажи, че не знаеш, не да ни мъчиш тука на бавен огън"

Средно статитистически алкохолиците карат пияни 80 (осемдесет) пъти, преди да бъдат арестувани….

Мара да дойде да си го прибира.

Ми тя го изгони и се върна при Рачков!

Тя ще вземе да се окаже интелигентна жена. Преди се чудехме как този титан на жълтопаветните аристократи я е взел, сега се чудим тя с кой акъл го взе

Дирковци, какви са тези драми и прози и преводи и откъси??!? Защо публикувате това?? Водеща новина??!! Кое му "новината" а пък за "водеща" изобщо да не говорим. Нямате нищо общо с журналистика!! Жалки драскачи.

Ко каза? Ко?

Празни мисли на един празен алкохолик. Пък и барабан бие, колко бил съвестен. Надуто нищожество правещо се на "човек".

В общи линии какво каза: дрън-дрън :))) ма с високопарни фрази :)

И Хуйзито ли стана Йорист?! :-)))))))))

А Фънкито кога и то ще стане йорист?!