Чуйте песните на Елица и Стоян за Евровизия

Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи представиха за пръв път в предаването "Неделя х 3" песните, които ще участват в състезанието за българската песен на Евровизия.

Обратно в новината

Коментари - Чуйте песните на Елица и Стоян за Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чух ги и трите в ютюб, щото от тук са свалени. чилаута не е лош, не дразни, може да се слуша и хареса и навън, макар, че може да го намерят бозаво за такъв конкурс. другите две думи нямам-

Много уважавам Елица и Стунджи, но просто тия песни не стават. Ако беше наистина Дивна млада кадърна можеше да имаме шанс. Да дадем шанс на младите!!!

Нямам думи ! Това което чух е ОТВРАТИТЕЛНО ! Изобщо да не се излагат, че вече не за смях ами за плач ще станем !

Защо не пуснат Дивна ,напр,.. нещо свежо и лице на младите хора?Писна ми от това еднообразие!

Kalin

Не ги харесвам звучат ми фалшиво.Факт е обаче за тия които не ги харесват и тия които ги плюят че такъв вид екзотика се котира в Европа и колкото и да не ни изнася нищо чудно пак да минат напред.Който следи Евровизията и не я гледа като фен на музика а чисто статистически ще разбере какво имам предвид.

котира се другия път. като почне елица да цвили и да си прави гаргара...

хроника на една предизвестана "смърт"!!!!

Харесвам ги много, Елица и Стоян. Но песните просто не стават. Кой ще ги запее? Дори от българоезичните. Все пак - успех.

Е та такова чудо , като нашето нема .Наистина съм обезумял , но какво ли ме учудва щом Драго чая е там - големият специалист , та дори и професор на евровозия.Нима няма по - талантливи песни от тези , каква беше тази прословута селекция .Представям си другите песни на кандидатите какви са били . Д а бяхте поканили Софка пак , по 9 добра щеше да е .Пак ги пращаме на екскурзия .Ами приятно изкарване , нищо че преди това ни го вкарахте пак .

Нямало е селекция,брато,нямало е конкуренция-журито така са решили-ЕЛИЦА и Стунджи ще ни представят,преди да са чули още песните!Знам със сигурност,че песните им наистина са си ги измислили в последния момент,и това си личи-нищо не струват.

От години гледам този конкурс и сега недоумявам това конкурс за фолклорни песни ли е. Цялото творчество на Елица и Стунджи звучи така, все едно слушаме една и съща песен. За фолклорен фестивал са супер. Можеше да изкараме и подуенските баби. Бабките също се котират на Евровизия.

Ужас, пак нямаме никакви шансове. Тези песни не са подходящи за Евровизия ама.

Евровизия не е крайпътен ресторант, в който се пробутват и изпълняват азиатски звуци. Все пак конкурсът е европейски. Явно и сега ще разчитаме на гласове от измислени европейски държави като Турция и т.н.

това е нещо ужасно

Хайде моля не ни пробутвай това деграде Гъзис.

Дзупай, либе босо...направо ме нокаутира. За Бога що за абсурд е това? Тази година няма дори да се класират на финала. Предполагам че пак няма да искат хореография, само и само всичките кинти при тях да отидат. Трагедия..започвам да мисля,че само Азис може да спечели конкурса, колкото и да мразя чалгата. Кога ли ще го проумее БНТ това?

Не мога да разбера защо няма композитор в БГ да сътвори една прекрасна, мелодична песен, която да ти докосне душата?? Ако няма такъв да платим на някой композтор в чужбина или аз сама с удоволствие бих сътворила много по-хубава песен в сравнение с безумията на Елица и Стоян тази година. Имаме и други млади,талантливи изпълнители,които се нуждаят от шанс и които могат достойно да представят страната ни на Евровизия. Къде е айдълката Невена Цонева например?? Пази кравите на село?? Язък за таланта и! Проблемът не са певците в БГ ,проблема е че няма кой да измисли една прекрасна песен.. композиторите в нашата страна са тотално деградирали.

Не са лоши песньовките, ама не идва ли малко в повече "тупан техното"???

Е, те това е положението ,кво очаквахте ,като няма кастинг за песен !? Управителен съвет на БНТ и музикални познания и вкус , хелооуу ...!? Това са го решили на две водки ,докато Еличка им е обяснявала ,колко е добричка ,от есента се кумеха журналистките-шефки ,мдъъ ! Новите 3 песньовки в стил кукудръм-фолк са 3х3 пъти по-слаби от нивото на " ВОДА " ! Какви "Шампиони " какви "Дзупи-дупи-супи",ходи обяснявай на европееца текста !? Виждам ,кой е писал текстовете ,хаа, Елица е фолклорист ,кви текстове пише ,ква е тази наивност ! Яд ме е , очаквах много повеяе ...

"Само шампиони"!!!

за мен булгара са уникални сама си ги открих нямат кой знае каква реклама но който иска може да ги намери в нета

Булгара са много добри,но са инструментална група,а не певци.

Ужас ! Спрете ги !

Особено текста на песента Шампиони,абе да се смее ли човек да плачеш ли? Това е текст на квартална футболна агитка.Ама създателите,вземете се в ръце и направете наистина нещо достойно и "кефещо"или се откажете изобщо.

Това въобще не е фолклор в натуралния му вид,това са едни фолк измишльотини,които на нищо не приличат,но толкова си може момичето.Нито шопското е шопско,нито родопското...пълна боза!Който разбира от фолклор,знае,че съм права,просто тя стана известна,и хората си мислят,че е певица,ма НЕ е.

Харесвам българска етно музика,но това което показват е слаба имитация на Вода, а текстовете са повече от абсурдни. Мога да слушам само инструменталното им изпълнение.Трябва да се преработят основно тези песни.

Hяма да ме е срам, ако се явят с тези песни на евровизия, а даже ще им пусна и SMS, обаче няма и да спечелят за съжаление.

Не е нужно да се харесва на нас, а да се хареса на тези дето ще гласуват на евровизия, не ни харесва, защото е твърде близко до нас , не е нищо ново, това е нашия фолклор, но пък това е нещото което влудява чужденците, хайде кажете ми кой чужденец не реагира на звука на гайдата и наште песни. Защо има хора, които продължават да се отричат от фолклора, нещото което ни е съхранило и запазило през вековете!

Както написах по-долу отвори официалната страница на Евровизия и виж коментарите, няма да те очароват. Хич.

Ау това е нещо ужасно. Тия двама вече сме ги пращали на Евровизия. Толкова ли няма хубави песни и добри изпълнители

Отворете официалната страница на Евровизия, и там повечето хора не харесват песните. Чужденците казват: без финал за БГ. Сори. Няма ли БНТ да видят коментарите на българи и чужденци и да допуснат до участие и други изпълнители?

Ужас! Големи надежди имах, защото точно в това звучене има много страхотни неща в последните години, но точно тези са пълен майтап

И трите песни ми харесаха - уникален български ритъм и прекрасни гласове : ) Много успехи на Елица и Стунджи , напук на чалгарите и циганите !

Просто напук на циганите и чалгарите не е достатъчно! Трябва и да е хубаво и стойностно. А това което чух е пълна боза, разностилие без никаква спойка и няма да ни докара нищо добро!

всичко е ОК, но задължително ли е да пеят? дали няма да е много по-добре да си свирят, мълчат и да се усмихват разбиращо?!

пак с поредните блудкави изпалнения сте се явяваме на евровизията ... за саяление тове сме и ние .. всичко посредствено

и на мен и трите песни не ми харесват :(

групата "Булгара" ми харесва много повече от елица и стунджи, мое мнение, като са се целили във фолклор, поне да бяха разгледали и други опции, освен тях двамата.

п.с. който не ги е чувал, да ги потърси в ютюб, просто са магнетични. "булгара нестинарско"

Песните не стават. Еднообразни са, някаква странна смесица от различни ритми, които не кореспондират помежду си, бълвоч!

Сега се сетих-бе я да опитат и с Джоре дос:))...тя поне мелодична:)))...така и така са тръгнали с аранжиментите:))))))))))) Абе смех след смЕх:))))))))))))))))))

Обичам бг-фолклор, както и новата бг-музика, но този път Елица и Стунджи направо се излагат! Каква е тая песен с название "Кисмет", какви са тия шампиони и дивотии?! Поредният български музикален срам ще е това!

Толкова ли нямаме композитори и певци, та една стойностна песен не можем да представим на Европа?!Докато има време намерете хубава песен! Тези не стават !

Интересно, тук 98% от хората не харесват песните, а в ютюб клиповете имат повече харесвания, отколкото нехаресвания. Как така?? Не разбирам какъв е този стремеж бг песента за ЕВ задължително да има фолклорни елементи? На всяка БГ ЕВ е имало етно песни, ама единствената от тях, която беше хубава, беше "Вода". Такава песен няма да се повтори, не го ли разбраха!

В ютуб 99% от клиповете имат повече харесвания, отколкото нехаресвания (изключая кървавите катастрофи или изстискване на цирей пред уеб-камера). Нормално, имайки предвид, че на който не му харесва - просто отминава. Отрицателните вотове обикновено са израз на краен протест. За харесването по-скоро е показателно съотношението между брой отваряния и положителен вот. В случая - за единия клип са 473 показвания, 10 положителни вота, 3 отрицателни.

Като слушам тези "песни" веднага си представям проектът за ЛОГОТО на България ... някой изрече думата "бъркоч" и едва ли може да се измисли нещо по-вярно като впечатление от всичко това! Музикалните ни "експерти" очевидно искат да превъзпитат вкуса на Европа и не им пука, че там, в Европа се ценят мелодични творби, които ти се иска да си тананикаш ... жалко за нас!

...но не, не мога! На второ и трето слушане се предавам, няма да ги защитавам. Всъщност излиза, че това наистина е опит да се пробутат в суров вид народни песни с някакъв си аранжимент. Това ли е целта? Нито има нещо уникално, нито Евровизия е мястото да вият срещу луната... Прилича на нещо скалъпено за 2 дни...ужас.

Грешиш,това въобще не е фолклор в натуралния му вид,това са едни фолк измишльотини,които на нищо не приличат,но толкова си може момичето.Нито шопското е шопско,нито родопското...пълна боза!Който разбира от фолклор,знае,че съм права,просто тя стана известна,и хората си мислят,че е певица,ма НЕ е.

Грешиш,това въобще не е фолклор в натуралния му вид,това са едни фолк измишльотини,които на нищо не приличат,но толкова си може момичето.Нито шопското е шопско,нито родопското...пълна боза!Който разбира от фолклор,знае,че съм права,просто тя стана известна,и хората си мислят,че е певица,ма НЕ е.

За съжаление и трите не стават.Веднъж направиха впечатление, но сега песните са пълна простотия. Биха се харесали на много малко хора.

И трите песни ги спрях на 5тата секунда.Неприятни за слушане.Невъзможни за запомняне,камо ли за запяване.А самите клипове-направо мизерни.Не видях никъде и в нищо истински професионализъм.Жалко ,Стунджи (да ме извини Елица,за мен е в пъти под нивото му)

Харесаха ми и трте песни, но ще гласувам за "Дзупай, либе босо". Желая им успех, много ще се радвам, ако най-малко повторят предишното си класиране...

те тва "дзупай...мупай" какво беше и аз баба да ти кажа не го вдевам,а какво за Юропата.Чедоооо,у кой школник си одил та го разбра наименованието му пусто.Какъв ли ще е интернационалниьот превод на пустата песен ако ли стане нумбър уан.Падна ми ченето от смях.Ща одя да си доплета ....търлиците баба

ще го кажа на френски: "Hюлъ,...зеро". Mузикална еклектика в която липсва само Pаина Kабаиванска.

Еклектика не е думата. Бъркоч е по-вярна. Безвкусен. И в кулинарията ни са влезли такива: лук, домати, чубрица, джоджен, пипер, кайма, айце, мляко, гъби... Ей-такива рецепти се носят из интернет като 'автентични' рецепти от баба ми. Пълна извратня, пълно изтърване на лумпенизиран народ. Ето ти и същата музика и песен като 'автентичната' уж рецепта на баба ни. А то нечувана бъркоч, белким напълним търбуха. В случая с мисуката на тези приятели - да напълним космясалите си уши.

като ти чета писанията, едва ли си имаш представа от това което си написал/а и коя е Kабаиванска. Aман от критикари.

Ужасно..не е за слушане..Това е конкурс за забавна песен а не народна есен..песента трябва да я пее всеки..дори и немузикалият а с тези крьшни ноти се сьмвам дали и професионалистите ще могат...защото тове е специфично..бьлгарско...Няма да преминат и пьрвата бариера,колкото и Елица да е самоуверена...Но..сигурно грешката не е нейна..Това и е дадено..това си пее момичето..Тя си е само народна певица...Тази година ще има много силни песни...Затова забравете сьнародници че ни има...

я не обиждай,моля те,народните певици.Елица не е завършила с пеене,а с ударни инструменти.Явно е много амбициозна и си е повярвала,че ги може тези работи..

Kalin

Никога някой който е имал добро класиране на този конкурс го е повтарял тоя успех.

3а мен хубава песен е тази, която можеш да слушаш в колата си или правиш любов или тази, която те кара да скочиш на дансинга. Питам се коя от трите мога да избера за едно от тези три неща. Mного от страните решиха да не участват, а и ни се падна да бъдемна втория полуфинал и ще бъде много жалко да пропуснем един такъв шанс, но все пак сега си имаме по-важни енергиини проблеми .

Току що отписа експресионизма, готика, неокласиката и няколко десетки други стила, които не стават за фон на каране, е*ане или танцуване.

Що бе ? Знайш как клатя на готик, Колкото по-готик, толкова по-гот

В изпълненията им няма никаква музикална и енергийна ювелирност и идея, но и никаква творческа скромност. Боза. Сценичното им поведение е нахакано и компенсира липсата на новост. Лъха на самоувереност, жестове на самоубеждаване какво хубаво нещо пеят. А то всъщност е едно посредствено етно, чиято класа е МНОГО под европейската. Няма енергия, определено няма интелект, евтино шоу. Язък за хубавината на тези двамата до преди няколко години! За шоу бинзес се иска интелект на изпълнителите и на мениджмънта им. Тук липсват и вместо развитие се е случила ярка деградация. Те изглеждат в поведението и визията си на евтин квартален етно бенд. Няма лошо, но не са за голяма сцена вече. Могат да ги преглътнат само хора с ниски критерии и без усет. В Европа ценностната система не кореспондира с това, което видяхме във видео материалите. Комсомолският активитет в Европа не върви, там се консумира просто друг комплекс ценности и стойност - неразбрани от повечето от българите. Евентуалната забележка, че внасяме български ценности, е неоснователни поради една единствена причина: тук не става въпорс за национални ценности, които са добре дошли на Евровизия, а за показа на придобит баласт в културата ни. Оня, който показва без баласт българската музикална култура в етно домейна, е Теодоси. Явно е, че това произхожда от личността, а не от националността.

хубави работи сте писали, но Eвропа няма ценности. Eвровизията лъха на дилентатизъм, комплексарщина и скука от висша класа.

Така е и все пак са повече и по-стойностни от сегашния пример.

Чета коментарите и не вярвам - толкова злоба и завист на едно място, чак ми идва да се засрамя, че съм българин... Сигурен съм, че каквото и да си пишете, Елица и Стоян пак ще спечелят най-предна позиция от всички останали, които са се явявали досега, защото вече доказаха, че могат! А от 3-те новопредставени песни най-оригинална и със звучене за международен конкурс за мен е "Дупай, либе босо". Успех!

Hяма злоба. Bсеки би искал да се представят достоино и да достигнат едно високо място в класацията. Oбаче и трите песни не грабват слушателя, сякаш си личи че са правени по инерция и между изпълнителите няма вече любов.

Ако им мислеше доброто - нямаше да ги насърчаваш да си разбият главите в стената и да се върнат с подвити опашки, а щеше да им отправиш доброжелателни препоръки какво да направят, че да се представят по-добре. Имам чувството, че наистина някой ти плаща - но не за да ги защитаваш, а за да е сигурен поредния крах...

Би ли превел думата- дзупай- на английски...

И няма даже на какво да се завиди. С годините може да са се превърнали в занаятчии, но нито искам да правя изява по техния начин, нито да имам национална прилика в ъв физически облик.