Песента ”Кисмет” ще ни представи на Евровизия

На националния празник на България 3-ти март с пряко предаване по БНТ бе избрана песента, която ще представи страната ни на Евровизия 2013.

Обратно в новината

Коментари - Песента ”Кисмет” ще ни представи на Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ни представят с Дзупай либе босо. 100 пъти по добра е.

Имам чувството, че ще се явяваме на конкурса "Шарено котле", а не на международна сцена. Да, обаче жалко, че само на нас -българите тези трели и интервали са ни интересни! За европейския слушател тази песен е СКУЧНА И МОНОТОННА. Не мога да повярвам,че точно Елица и Стунджи, които имат опит, са направили тази песен именно за Евровизия. ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

новина е, че Елица отказала да изпее втори път песента! Представяте ли си какво и е на певицата, как не може да повтори! Песента е направо отвратителна!

Абе вие добре ли сте в главите?И децата знаят как се гласува на Евровизията.Там не се избира хубава песен или изпълнение.Там се избиват етнически комплекси.И скоро сериозните държави ще се откажат от участие.Тоя конкурс България няма никога да го спечели.Та за какво се джавкате...

Не става дума за това, че не сме научили за шест! Става дума за това, че отиваме тотално неподготвени и ще е пълен смях....Някой много точно написа - това е ОТБИВАНЕ НА НОМЕР.

ОТВРАТ!!!

Сега представете си колко пари е похарчила държавната телевизия от държавната хазна за този 'НЕ-конкурс'. А през това време учените от БАН нямат пари за елементарна научна дейност: кИсмет голям!

На учените от БАН обикновено им отпускат пари колкото за хартия за принтера. Без майтап. А и трите песни не стават, колкото и да се напъвах да харесам нещо.

Обръщам се към "шарен котлен камък"! Котлен камък как ти звучи: ти си избрана от Обществената телевизия, да изпълниш поръчка, доставка на песен за Евровизия, без конкурс, само дай три оферти? Обаче ти ще си, незвисимо от офертите! Мирише ли? А те парите нямат мирис, забравих!

съфорумници, Котлето изтрещя съвсем! Като не харесваме Подуенските баби, значи не сме българи! Моите прадядо и баба, като са слушали само тракийски и добруджански музики, те какви са били! Въобще представа са нямали за подуенската музика! И какво излиза, че не е за конкурса, защото не е авторска музика, звучала е на много места, и там какво още по чл.12! Можеш да ме наречеш небългарин, обаче аз такова чудо само вързан мога да слушам!

Македония също се представя с балканска евробоза. Последните две места вече са заети, гаранция.

За последно- текста на "Чичовите конье" НАЙ - ИЗВЕСТНАТА ГОДЕЖАРСКА ПЕСЕН В СОФИЙСКО, която се изпълнява в почти всяко читалище на София и в почти всяко софийско училище...Който не познава културата на народа си, е обречен да бъде ДЪРВО БЕЗ КОРЕН и за това се кланя на циганската, сръбската , гръцката и турската чалга:) Чичовите конье на пайван пасат тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо, на пайвант пасат, на далеко гледат тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо, На далеко гледат, на годеж да идат тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо, На годеж да идат у свато Гьорги тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо, Добра ти вечер, свате ле Гьорги, тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо, Знаеш ли свате защо сме дошли тутиман, тутиман, тути либе на фидан, дзупай, либе, босо, Ние сме дошле за ваша Мара тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо, За ваша Мара, за наш Йованчо тутиман, тутиман, тути либе на фидан, я-я, гагана, дзупай, либе, босо,

Абе котле, ти с постинги ли заработваш. Всяко пето мнение е твое и всяко мнение е за автентичен фолклор, шопско трисане и кисмети. Много хубаво, ама това е поп-фестивал а не фолклорен. Но и за фолклорен не става, защото песента е разпиляна и нехармонична. Единственият успешен елемент е гайдата и виртуозното изпълнение на гайдаря.

Котленце шарено, направо не ти завиждам - цяла нощ ще трябва да отблъскваш атаките! Аз отивам да прочета преди лягане за апокрифната проява на Diabolus in Musica в трансцедентия шопски ъндерграунд хардкор. Аре КиссесЪвФайър по дупето и да спиш във кош и да сънуваш кисмет

Да не би само шопите да са българи? Чичовите конье изобщо не ме интересуват, виж дунавското хоро е нещо друго.

елица е за суд! да се правиш на композитор на народна песен????!!!!!каде сте бнт? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, стига де- сега навлизате в моята територия- съдебно решаване на граждански спорове... Ето Ви конкретните изисквания за песните - от чл. 4 до чл. 14 включително от БНТ ПРАВИЛА за провеждане на ПЕСЕНЕН КОНКУРС НА ЕВРОВИЗИЯ .Никъде в тях не се казва, че песента не може да бъде компилация от няколко народни песни- казва се само: Чл. 4. Песните трябва да бъдат български национален продукт - а/текстът, б/музиката или в/ аранжиментът/ т.е. един от 3та компонента/ да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин. Чл. 5. Песните (текст, музика или аранжимент) не са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември на годината, преди годината, през която се провежда финал на международната фаза на конкурса.

Добре де, щом не ви харесва този вариант на "Чичовите конье" и сте му писали минус, уважаеми дълбоки познавачи на българският фолклор, ето ви друг, по- "мек" вариант- пак на НФА "Филип Кутев", само, че със Снежана Борисова - първа версия -потърсете го в нета:)

Тъпо, тъпо, тъпо

Всеки се чуди от къде е това" Джупай , либе босо":) А май НИКОЙ не е слушал "Чичовите коне" в ютуб:) За това и тази песен не е избрана. А сега, моля всички псевдобългари, които не познават собствените си традиционни песни, просто да замълчат и да не се излагат:) Поздрави за тях с Хор "Филип Кутев" - Чичовите коне - Авторски концерт на Георги Генов, 07.04.2010 г. Първо студио на Българско национално радио Изпълнява хорът на НФА "Филип Кутев" Музика, диригент: Георги Генов:) А сега продължавайте да си слушате турска и циганска чалга- само не слушайте НФА "Филип Кутев":)

Чичовите коне на първа паша - горан брегович еврейското протеже я ползва в саундтрак към филм. Единствената му песен, кочто и део сега в клубове в Люксембург, Белгия, Англия, Франция те подхваща с ритъм. Но понеже целта на брегович е да опошловява , оциганява и кръчмаризира всичко , което е от нашите географски ширини , затова и песента се води ' Балкански кючек'. А иначе песента е ' Чичовите коне' и с НЕВЕРОЯТЕН , НЕВЕРОЯТЕН ритъм. Свръх, електронната музика няма такъв ритъм , Абе елитарно си е да знаеш български фолклор.Армин ван Бюрен да видим дали ще пробва да миксира с български напеви.

анонимен

Да, обаче много никове, които се представят за българи, неслушащи чалга и уважаващи автентичната българска музикална традиция, твърдят, че избраната песен на Елица и Стунджи била "вой"?!,/ това за шопското "тресене" като начин на изпълнение на етномотивите/, не им харесвала и т.н.:) Предпочитали софка с нейните цигански извивки пред Елица:) За това и пиша по този начин- наистина ми е крайно неприятно това невежество у хора с огромно претенции без покритие...Някои даже писаха, че избраната песен била "СРАМ" за нас !Както се казва "Пази Боже, сляпо да прогледа

пак тези ще донесат най-високо класиране на евровизия. другите БГ изпълнители, все едно дали са чивекът БЕЗ глас или роми или други като гтупа SMS (кафе) са много по-зле в класирането. вие си пишете глупости - тези пак ще са на по-предна позиция

Hа това му казват да отбиеш номер.

A аз ще добавя- да предадеш доверието на бнт

да поясня!!!песента скоято се представяме прябва да е нова оригинална музикаа!!!а тази е народна песен и елица не се посвени са я открадне и да се пише композитор! това е за сад!! от бнт трябва веднага да ги оцтранят!иначе ще го направят от централата на евровизя!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А коя е тази народна песен?

Как коя е песента - не чуваш ли, ясно го казват: Ееееееееееееееееееееееееее ееееееееееееееееееееееееееееееее ееееееееееееееееее

Питам всички, които не харесват песента- по каква логика не желаете да се смени името на песента с българско име съгласно чл.12 от БНТ ПРАВИЛА и масово твърдите, че тази песен била "СРАМ" за българите, а определяте автентичното шопско 'тресене " като "вой" и зне знаете НИЩО за българските песенни народни традиции?! Вие баби и дядовци - българи нямате ли, те не са ли ви пели песни от своето родно място?! Според вас, шопското "тресене" е автентична небългарска традиция в пеенето в Шоплука, така ли?! КОЛКО СТЕ НЕВЕЖИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ! Слушайте си чалгата на българските граждани азис и софка, НО ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА СПОМЕНЕТЕ "МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ" ИЛИ ПЕСНИ- ОБРАБОТКИ НА КЮРКЧИЙСКИ! Българският традиционен фолклор НЕ Е за вас- нямате сетивата и БЪЛГАРСКОТО СЪРЦЕ, за да го почувствате!

Май твоите баби дядовци не са българи, че като гледам това ти е много болна тема. На 100 места говориш за някакви турци?? И коя си ти, че да казваш кой какво да споменава или не? И не, не слушаме чалга. Или за теб съществуват само чалгари и фенове на Кисмет?

анонимен

За разлика от Вас, аз не се срамувам, че съм българка, не се срамувам от традициите на етноса си, не изпитвам срам от факта, че песен е български етномотиви се представя в евровизия 2013 г. Останалото...- изввинете, но предпочитам общуването с хора от моя социален кръг.И да, считам, че хората, които не уважават корените и етноса си, за духовно бедни, нещастни и недостойни хора.

Българският фолклор е ритмично и тонално несъвместим с "модерни" обработки. В 95% от случаите резултатът е дисхармонична боза без грам музикално достойнство и предопределена липса на "кисмет" в Евровизия или другаде. Повечето необзети от възторг със сигурност не слушат чалга, а въпросният "Кисмет" е точно евровизио-етно-чалга. БайДъУей "Вода" беше много свежо Bhudda blessed you!

Уупс, лапсус кийбордус, да се чете: Buddha blessed you!

анонимен

Интересно , тогава какво е "Стефка Съботинова - Притури Се Планината" - пак ли е някаква "боза"?! -"... Световна известност добива през 1994 г. с песента Притури са планината, с новия модерен аранжимент на Жаки Анона. .."

анонимен

"притури се планината - стефка саботинова" в ютуб. тази песен е също "боза" , не е съвместима с модерното звучене, не е световно известна? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ми дай всички тогава участници в конкурса да изпеят тогава по една своя народна песен - за таш.ак, пардон, за да опорочат докрай конкурса. Ама тогава ще бъдат тотално пометени от певци като украинката Нина Матвиенко и други световни величия. Защото макар и крадена - тая наша песен не е от хубавите ни народни песни!

Моля Ви, не ги изпращайте на Евровизия с тази песен, нека ги запомним с успеха на " Вода"! Не знам какви са били другите 2 песни, но тази освен за фолклорен фестивал, за другаде не става. Стоян и Елица са интересни изпълнители, но тук не предлагат нищо ново. Едни и същи ритми предъвкваме от години, така съвсем ще отвратим младите от фолклора! А за атрактивно изпълнение въобще не може и да става дума- скука, скука, скука...

Снощи студиото на БНТ беше отврат. И тези дизайнери там вземат пари...Такива евтини стиропори налепени със станиол сигурно ги няма вече и в Северна Корея. И на всичкото отгоре сищъия реквизит от миналата година . За ваше сведение, вие се имате за голяма работа и плюете Паейнера, ама Пайнера е КОСМОС в сравнение с вашите черни полиетилени. Крайно време да я го наемете под аренда да ви закара на финал.

Ти да видиш... И всяка чалгаджийка неграмотна- космонавтка! А НДК-то направо Роял Албърт Хал...

Ей за тва сме на такъв хАл, като горкия Роял Албърт

В БНТ - полиетилену, в Пайнер -кич! това ли искаш да ни представя? От трън та на глог!

веднага да ги оцтранят! това е кражба от народна песен! не е авторска на елица! това е наглост! каде е бнт? тя и вода беше фолклор а те си я писаха евторска!наглост! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сръбската и македонската са доста,доста по -зле от нашата. Харесва ми! Успех на Елица и Студжи.

Успех на песента!В нея има автентичен български фолклор,гайда и модерен звук.Нека я подкрепим.Определено най-силната от трите предложени.Харесвам я!Нека не бъдем негативни..

Как може да се представя България на Евровизия с песен с турско име? Оше повече, че това не е дума, както някои думи от турския език, която е възприета - НЯМА ТАКАВА ДУМА В НАШИЯ ЕЗИК! Глупаво оригиналничене, позьорство и претенциозност - само това виждам в тази песен.

Хич не ми е приятен кис-мет -фолка. Ни се целуват, а нещо като "смет " изхвърлят. И що за отказ да купуват на любимите си нови обувки- диалектен призив да ги видим боси и голи и тях.

"Песента" трябва да се казва "Манджа с грозде"

Добре де, може и "Вкиснала боза" или "вКисНет"

Така казваш,защото не си чул/а македонската-Ей ТЕ ТОВА е манджа с грозде

Hаправо "кенеф" с извинение.

Когато пуснаха "Вода" пак имаше много негативни коментари,а тя стана 5-та. Тази песен може би се струва обикновена,защото сме заобиколени от подобни ритми.Но на чужда сцена, ще звучи магическо.Гайдата е силен акцент,който се харесва много. Според мен имаме добри шансове с песента.

Честно казано, не мога да си представя българи над 18 - 20 години, които не харесват "Вода"...Но- разни хора- разни идеали...

"Гайдата е силен инструмент", ако е истинска и не е скапана от ужасните ефекти, които са наблъскали. Такава песен се прави за 5 минути с един готов патерн-барабани и един лууп бас и синти, текста с пеене е пълен цитат от народна песен и е само 2 пъти по 15 секунди,какво авторство??? като гледам тлъстичките девойки, ако и на Евровизия се полюшват така, трагедия

И кой ги наконти тези дебеланки с къси роклета? Тъпан, гайда и хорце- наистина отбиване на номер, за да се усвоят някакви пари, видимо съблазнителен ход! А за песента Вода, знам я от малка-от Плевенския край е. С много семпла обработка за по-модерно звучене си я приписаха за авторска!

Песента не е нещо впечатляващо, след първия куплет вече е скучна, но факт е, че добре са преплетени фолклорни мотиви с диско-ритъм :) Колкото до името: на турски "Късемт" се изписва така: "kısmet". В повечето случаи, за по- лесно при изписването се пише "kismet". Но когато в турския език (азбука) на буквата"i" няма точка отгоре, се чете почти като българското "ъ". А когато си е "i" ( с точка отгоре) се чете "и". Толкова по въпроса за името и глупавия превод. За ваше сведение: не съм турчин 200% българин съм (цигулар), но обичам да си изяснявам нещата, а за това трябва търпение, а не само "плюене" :)

не знам защо, но pri оригиналното изписване на "kismet" в коментара ми , ми е "изядена" таз важна буквичка "i" без точка отгоре...

Я пак виж! Точката я няма на i-то. Точно както си я описал...

Шарено котле добре си служи с членовете отн. евровизия. Дай някой член и за други промени напр. за заглавието на песента

Чл.12 от Правилата.

Чл. 12. Промени в текста, изпълнението, изпълнителя, заглавието на песента и езикът са позволени до датата на Срещата на ръководителите на делегации на съответната календарна година.

Вижда се много ясно, че някои не искат да се променя името на песента- т.е. ако е турско, да стане българско;) И после пак ми говорете, че песента била без стойност, че не била силна и т.н.:) Ако е така, защо имам по два минуса на коментарите, с които отговарям на въпросите Ви?:) Сега разбирате ли, че има една група хора, които се опитват да ни втълпят, че ние- българите- трябва да се срамуваме от своите народни песенни традиции и тези хора не са българи? Ако ги попитаме- чий химн уважават, ще посочат турският химн.Излиза, че проблемът е в това, че песента е основана на бг. традиционен фолклор, а не в неуместно или неумело компилиране на български народни песни ; липса на стил в създаването на песента и липса на добро изпълнение от певиците:)

Много държа на българското и на чистотата на българския език, но да си призная и КИСМЕТ , и ДЗУПАЙ ми идват в повече... Дзедзай,дзупай и джопай са си ценни за нас- това е диалектът на дедите ни, но всяко нещо си има време,място и начин на употреба.

"Ако е така, защо имам по два минуса на коментарите, с които отговарям на въпросите Ви?:) "- бих ти дала и два плюса, но така си се уплел, че не разбрах какво искаш всъщност да кажеш![!

На бялото черно не можем да кажем! Песента "Вода" беше българска, харизматична, космическа и запомняща се! За съжаление тази песен /не ми харесва името й/, не е нищо друго освен фалклорно парче, съшита с бели конци! Господа и дами, когато нямаме подходяща песен, с която всички да запомнят и говорят за България, по-добре никой да не се яви на Евровизия! Парите дайде на нуждаещи се болни деца например!

Я да попитам всички двойни граждани- ако песента беше от турският фолклор или се изпълняваше от някое туркинче, щяхте да я превъзнасяте до небето,а? Радвам се, че случаят не е такъв , а според чл.22 от Правилата на БНТ, може да се промени аудиовизуалният облик- т.е. Елица да излезе да пее с шопска носия с пафти.

не мога да разбера защо песента да не се казва късмет, а "кисмет". Поне за да имат късмет я кръстете" късмет". Защо трябва да е нещо "изчанчено". А за визията ? Дано пак не изопачат нещата. Хубавата и естествена Поли Генова я бяха направили за Евровизия като бостанско плашило, та не можеше и да се движи енергично от някакви парцали,уж феерични, но пък не подхождаха на ултрамодерната и прическа.

Не ми харесват.... този Стунджи е като излязъл от немски порно филм, а пък Елица е надута, антипатична и отблъскваща... и песните им омръзнаха...като ги видя по Твто обикновено сменям канала...

Моето обикновено мнение е - НЕ СТАВА нито песента НИТО ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ!!! Не само че няма да се класираме с нея за финалите, ами ще ни се подиграва целия свят! Срам! Срам ме е от такива като Сапунджи и Елица, които си мислят че правят музикално изкуство! По-скоро бих го нарекъл тяхното - циркаджийство и ПОЗОР!

Подкрепям ви! Елица е едно изключително бездарно създание със съмнителни певчески умения, но за сметка на това нахално, арогантно и имащо се за много повече от Елвис Пресли в музиката! Наистина е голям срам и позор такива хора да ни представляват в Евровизия!

Hаправо "кенеф" с извинение.

E поне е симпатична.

Не че нещо, ама със същия успех можеха да сложат 2 овци да блеят с микрофони на муцуните... може би щеше да стане дори по-атрактивно! Пък късметът може да те споходи 1х, ама вторият път калитарщината лъсва в пълен блясък и излагацията става пълна.

Абе кажете му на Стунджи да се остриже най-накрая!

или поне да излезе с футболен екип и топка

Отвратителни са !!!! Приличат в поведението си на музикалната сцена така, както Иван Костов на политическата !!!! В България има достатъчно кадърни деца певци ,а за Евровизия винаги се оказват такива ,където ни излагат !!

Какъв фолклор бе хора!По-добре извикаите Бистришките баби и им разкажете играта в Евровизия!Тия циркаджий не са за показване!Между другото защо не я кръстихте "Кючек" ,че това "Кисмет" какво е от косми ли е или какво!

Псевдо фолклор!Никакъв шанс Добра е за битова кръчма. А какво е това " Кисмет"?

Що не дадоха един телефон, на който да се гласува нито една от песните да не ни представя, а спестените кинти да дарят за някоя благородна кауза...

Какъв фолклор бе хора!По-добре извикаите Бистришките баби и им разкажете играта в Евровизия!Тия циркаджий не са за показване!

Пълна скръб ! По-добре ще е да не ходят да ни излагат :)

БНТ ПРАВИЛА за провеждане на ПЕСЕНЕН КОНКУРС НА ЕВРОВИЗИЯ . ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФАЗА НА ЕВРОВИЗИЯ Чл. 4. Песните трябва да бъдат български национален продукт - текстът,музиката или аранжиментът да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин. Чл. 5. Песните (текст, музика или аранжимент) не са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември на годината, преди годината, през която се провежда финал на международната фаза на конкурса. Чл. 6. Максимално допустимото времетраене на песента е три минути. Чл. 7. Всеки изпълнител може да се състезава само за една държава. Чл. 8. Публичното изпълнение на всяка песен може да се изпълнява от не повече от 6 (шест) лица на сцена. Чл. 9. Изпълнителите ще пеят на живо на сцената, под музикален съпровод на запис (синбек), който не съдържа вокали или вокални интонации и имитации. Чл. 10. (1) Текстовете и сценичното поведение на изпълнителите, изпълняващ песента, не трябва да уронват по никакъв начин престижа на конкурса, както и на телевизията, която го организира. Ругателен, дискриминационен или друг неприемлив език или поведение са недопустими. (2) Не се допускат песни или изпълнение, които пряко или косвено противоречат на добрите нрави особено, ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие, подтикват към насилие и незачитане на човешкото достойнство, както и към поведение, което нарушава обществения ред или общоприетите морални норми или подбуждат към ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак или внушаващи национална, политическа, етническа, религиозна, полова и расова нетърпимост или са насочени към увреждане на физическото, умственото и моралното развитие на децата или разпространяват търговски съобщения. Чл. 11. При изпълненията не са позволени търговски послания или съобщения. Чл. 12. Промени в текста, изпълнението, изпълнителя, заглавието на песента и езикът са позволени до датата на Срещата на ръководителите на делегации на съответната календарна година. Чл. 13. Одобрените за участие изпълнители се задължават да изпълнят своите песни, във всички етапи на състезанието. Изпълнителите, композиторите, авторите на текста, аранжорите и музикалните продуценти на конкурсните песни не могат да коментират или оценяват участниците или правилата през времето на конкурса. Чл. 14. Всяка телевизия-участник може да избере на какъв език ще се изпълнява песента. V. УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНАТА ФАЗА Чл. 22. (1) БНТ в качеството си на продуцент на конкурса Избор на българската песен в Евровизия може да изиска промяна на аудиовизуалния облик за представянето на песента.

Екстра е песента. Пожелавам им късмет. Доста по-добре е от Софи Маринова .

Регенерат изпълнители....сякаш България са тези двамата макаци ....

тая песен и в пирин фолк няма шанс.популярна песен с фолкмотив е едно,а фолкбуламач е съвсем друго.

Няма значение каква е песента - Евровизия се печели с политика и пари, не с песни! А дори и да я спечелиш - какво? В този смисъл песента на Елица и Стунджи е също толкова посредствена, колкото и на Миро миналата година.

Миналата година беше Поли Генова.

Миналата година и Поли не беше ами Софи Маринова попрочетете малко инфо преди да пишете.

Много им здраве на всички, които не харесват българският фолклор, прополяли са живота си само в консуматорство, не са създали абсолютно нищо, освен да критикарстват чуждите творения, и които предпочитат България да се представя от турци и цигани, вместо от българите с техните традиции! Вижте първо гредата в себе си, преди да търсите сламката в чуждото око!

Какво общо има тази бозица с фолклора ни..? Фолклорните мотиви, особено така нехармонично използвани, по-скоро са обида за фолклора, отколкото да дават качества на тази песен

анонимен

Това оценъчно мнение си е Ваше. Имам уши, имам музикален слух; имам изграден вкус и чувам нещо различно от Вашето мнение. Каквото имах да казвам, вече съм го написала.Омръзна ми все двойни бг-турски граждани да се "обиждат" от българската традиционна култура, от факта, че в България съществува и е мнозинство българският етнос, да отгвърлят нашите национални герои, да се бъркат в нашата вътрешна политика; да ни учат на ум и разум...Казвам СТИГА! Харесва ми факта, че се пропагандира българският , а не турският или циганският фолклор.Всеки има право на мнение- това е моето мнение.

Хитро! Явно ще разчитаме на подкрепата на турскоговарящите!

ЗАЩО ВЪОБЩЕ СА РЕШИЛИ ОТНОВО ДА СЕ ЯВЯВЯТ????ЗАЩО НЕ СЕ ЗАДОВОЛЯТ С 5 МЯСТО И НЕ ДАДАТ БНТ ШАНС НА ДРУГИ ПО-МЛАДИ И РАЗЛИЧНИ ПЕВЦИ???

Тези двамата са толкова нелицеприятни, че направо се чудя какво толкова ги лансират. Отвратителни са! И всичко звучи еднакво!

Моето обикновено мнение е - НЕ СТАВА нито песента НИТО ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ!!! Не само че няма да се класираме с нея за финалите, ами ще ни се подиграва целия свят! Срам! Срам ме е от такива като Сапунджи и Елица, които си мислят че правят музикално изкуство! По-скоро бих го нарекъл тяхното - циркаджийство и ПОЗОР!

Айде стига бе! Какво толкова се възмущавате?! ВИЕ КАКВО СТЕ СЪЗДАЛИ В ЖИВОТА СИ, ЧЕ ДА ОКАЧЕСТВЯВАТЕ АВТЕНТИЧНОТО БЪЛГАРСКО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО КАТО "СРАМ"?! ИСКАМ ПРОМЯНА В ИЗБОРНИЯТ КОДЕКС, С КОЯТО СЕ ЗАБРАНЯВА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО- ТОГАВА ДА ВИ ВИДЯ ДВОЙНИТЕ БГ- ТУРСКИ ГРАЖДАНИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА БГ. АВТЕНТИЧЕН ФОЛКЛОР! ЗА МЕН Е СРАМ БЪЛГАРИЯ ДА ПОДДЪРЖА ДВОЙНО БГ.- ТУРСКО ГРАЖДАНСТВО И СПЕЦИАЛНО ТЕЗИ ДВОЙНИ ГРАЖДАНИ ДА ГЛАСУВАТ НА ИЗБОРИ В Р. БЪЛГАРИЯ!ЗА ТОВА- РПОМЯНА ИМЕННО В ТОВА ОТНОШЕНИЕ НА ИЗБОРНИЯТ КОДЕКС -тогава много бързо ще се научите да се срамувате само на турски език!

Ей, от сто реки вода донесе, само да си налагаш мнението, то не беше Йоан Кукузел, то не бяха Грамита и Филип Кутев?! Сега пък нерде избори и конституция и калпава песен за Евровизия? Без да съм турчин пак не ми харесва песента. И ако на това викаш автентичен фолклор, хабер нямаш и се изказваш неподготвена. Жалко, че на юрист трябва да му се каже, че пред закона няма специални и по-специални граждани. Не може да гласуват двойни граждани в Русия, например, а в Турция- не. Според мен право трябва да имат само българските граждани, живеещи постоянно в България, но това не е предмет на темата.

Шареното котле да престане да преписва от немската преса и да ни учи какво е хубава българсна народна песен. Признавам, че "Шареното котле" на немската телевизия беше хубава програма, но трябва да се има в предвид и уроците от "криворазбрана цивилизация", нали така? Не може на се оставим на някакви елементи като таз немкофонка да прехвърлят механично чуждопоклоннически идеи за нашата собствена автентична музика. Да ходи и нарича "фолк" всичко в Германия, там това означава "народ". Ние си имаме дума за това изкуство - "народна песен". Представената за Евровизия песен "Кисмет", въобще не отговаря на представата на българите за стойностно музикално произведение, камо ли за хубава народна песен.