Бивши републики на СССР триумфираха на Евровизия

Приключи първият полуфинал на “Евровизия” 2013 и десет държави вече гледат спокойно към Големия финал на конкурса, докато за други шест остана разочарованието.

Обратно в новината

Коментари - Бивши републики на СССР триумфираха на Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С оглед на изпълнителите от евровизия през последните години- напред се класират все такива който не могат да пеят или пък педераси и т.н.(украйна когато бяха на 2-ро място), може би ако следващата година изпратим Азис ще имаме по-голям шанс за класиране напред и на финал.

Може и човека-пееас, хем не може да пее, хем е ...

Колко много си приличат политическият ни живот и тупаните на Стунджи и Елица. Дали не е време да се помъчим да мислим за националната ни екзотика.

харесвам Елица и Стунджи,но тяхната песен не може да се запее,според мен пак хубави песни бяха извън класацията-този конкурс вече не е за песни,а геополитичеси,жалко,много жалко

Българската песен няма никакъв шанс да се придвижи напред. Толкова "слаба" песен скоро не сме представяли. Нито текста е като текст, нито мелодията. Една песен щом не може да се запее от хората, е обречена.

Скъпи дирчета, хареса ми как сте формулирали заглавието - навя ми носталгичен спомен за моята далечна, далечна младост. Ех, колко отдавна беше това, и СССР си отиде с младите ми години. По темата, на мен лично най-много ми допадна песните на Русия и Естония. Мелодични са, бяха изпяти с чувство. А от страните, на които им предстои да се представят - най-много харесвам Германия, Норвегия, Франция и Швеция. България и Гърция са ми на последните места в моята класация, като и двете са им еднакво дразнещи и неслушаеми, не мога да преценя коя ми е по-противна, но понеже не разбирам гръцкия текст, ще кажа, че нашата по- ме дразни.

off topic: Ако знаеш само колко много ракети съм нарисувал, на които изписвах СССР ще ти се завие свят :) Кога отлетя това пусто време... ?!

....гледах конкурса. извода ми е, че има някаква надежда нещата там да се подобрят.Направи ми впечатление, че повечето изпълнители имаха изчистена хореография.от гледна точка на ефекти, мисля че най-силна беше песента на Молдова, с тази "горяща" рокля беше оригинално, премерено и не бутафорно. Изненада ме певецът на Литва - единствената песен с готини китарни рифове. На Русия също бе мелодична, А Украйна и Беларус, от години си мажат все едно и също - дългокраки красавици в стил "Барби", които излизат като на ревю и не могат да пеят.Просто ми харесаха нациите, които пееха на матерния си език, достойно за уважение!Жалко наистина за Сърбите, песента беше оригинална и различна! Дано утре нашите не ни изненадат с някоя "бутофория" а се представят стилно! защото на фона на всичко видяно, може пък да се класират напред...да не забравяме, че този конкурс е първо гео-политически, а после..песенен, уви.

Oт любопитство гледам евровизия последните 5-6 години. C няколко думи - бози, фалшиво пеене и кич. Cамо една песен наистина ми хареса, на Cърбия 2011. Mелодична с изчистен аранжимент, китари, клавири, барабани и брас секция, Bсички инструменти се чуват, и три готини мацки бек вокали. Aко не бяха от Cърбия щяха да спечелят. Bижте парчето в и после ми отговорете.

СТОЯН И ЕЛИЦА СА НОМЕР 1

...отзад напред!

като гледам що се изпя май нашите може и да направят нещо :))

Mного тъпи песни, всичките до една. Bсе пак това е конкурс за избиване на национални комплески и прибиране на малко пари от наши хора.

и аз харесах най -много естонката,от Русия и от Ирландия,другите от Украина и Молдова тази година не се представиха добре,в сравнение с миналата година, тези от бившите югославия бяха кошмарни.

следващата година комуноидна балгария ще се представи на европенизията с шумкарския марш "шумете дебри и балкани".

...или просто ще доведем три синджира роми, пардон, гербери. Да покажем на света малко и от нашите уроди.

Ей, горните боклуци не обиждайде България и Българите да не ви навра там от където сте се пръкнали - аналното отвърстие.

белким спечели

съветски саюз, европеиски саюз. кафа от шибани саюзи, които решават вместо нас как да живеем. долу всички идиот ски цоцалистокомунисто саюзи. да живее независима балгария.

Въх! С толкова неграмотен народ.... трудно ще живее тая България!

Ха ха , защото последните години не ни командват пак съюзи,и то отвъд океана !!!!

Я хабиби жотем, те керо ами , волим те мон шери !

Харесаха ми Естония, Русия и Украйна най-много! От трите песни обаче, руската беше най-запомняща се.

Хроника на една предизвестена смърт...

май ще ни споходи късмета този път..!?

Ще ни споходи ако успеем да минем към финалите и Македония отпадне