Фастингът и как да отслабваме здравословно

Периодично гладуване и какви са ползите и недостатъците от него

Обратно в новината

Коментари - Фастингът и как да отслабваме здравословно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фастинга не се прави за да се свалят килограми, а за здравословно хранене. Ползите са че се стимулира образуването на хормон на разтежа, намалява инсулиновата резистентност, организма се очиства и т.н. Ако търсите лесно ще намерите информация, какво се случва с организма след 12, 16, 24, 48 и т.н часа гладуване и какви са ползите от него.

След спиране на гладуването организма продължава да работи в режим на стрес и трупа бързо килограми. Лично съм го изпитал: издържах 10 дни с плодове. Отрази ми се добре, подмлади ми се кожата на лицето, бузите се зачервиха и качих килограми. За мен бяха чувствителни - няколко кг. Свалих ги от връщане в работен режим - напрегната работа и недоспиване. При гладуването ме мързеше, нямах желание, да ходя на фитнес.

ФИСТИНГ! Всякакъф!

Пост: 1. Въздържане от блажна храна, свързано с религиозни предписания; постене. И как това е същото като да не се приема нищо освен вода? Да не говорим, че не става дума за "диета" а за начин на живот, тоест да си промениш навиците и да живееш по този начин, а не 1 път в годината. Важното е да се покажем колко сме умни ....

Постенето е внесено в "религиозните" порядки по 2 причини: 1. Още 1 метод за контрол над масите 2. Извън религията, само преди 100 г, никой няма да те вземе несериозно. А и има разлика между Вяра и религия(фанатизъм / фундаментализъм). Постенето в Българския народен календар е за живат на земеделец в ЧЕТИРИ годишни сезона. В тундрата се яде предимно блажно. Без постене Дори се пие кръвта на току що убит елен или тюлен. Докато в пустинята свинското се разваля за часове на открито и става приносител на зарази. Затова ядат овче - охраната овца за минути хваща суха ципа и не може да бъде пробита от насекомите. Но смесването на религиозен фундаментализъм с нетипични климатични пояси е АНТИЧОВЕШКО деяние. Примерно да се гъзиш 5 пъти на ден в снега към Мека....като преди всяко гъзене да се подмиваш с вода в ибрик.

Това "фастинг" ли е или "фистинг" на български?

Някои го знаят така, а други - иначе. И стават грешки.

Добър хумор. Одобрявам.

-затова няма автор, защото се знае много добре, че ще бъде съден.

Големи глупости! Какво значи това фастинг, бе господа.Я обяснете, че сме малко тъпички. Защо администратора позволява използуването на чуждици? Има си българска дума за това- "постене да 6"!!!

Колко дебили има в този форум... Разгледам през 1-2 месеца и нивото пада ли пада. Нямало дума фастинг, имало постене, олеле малеле какви ОЛИГОФРЕНИ. Дори не знаят за какво иде реч, ама важното е да се покажат какви ПАТРЕОТЕ са. Удри шкембето, викай УДРИ АЙДУТИНО и си сипи една ракия, не се занимавайте с неща от които не разбирате. И най-важното - продължавайте да умирате от сърдечни проблеми, не случайно сме на първо място в света. ЕБРЕ ДЕБРЕ МАШАЛА, УДРИ ГАНЪО УДРИ!

Аз като представителна извадка на тези, от които се възмущавате, а и за да затвърдя мнението Ви, признавам си, отворих тази статия, защото прочетох "фистинг" вместо "фастинг" и ми стана еднооо любопитноо и така някак си по новогодишно му резолюшънс-аво :))

Този метод е идиотски, и сега ще обясня защо. Причината е много проста: Когато не ядеш нищо дълго време, така озверяваш от глад че втората фаза, на умереното ядене, е пълен провал! Докато се усетиш си се намаал с хляб, пържоли, гарнитури, бира, пасти торти... Нали всъщност ти се разрешава да ядеш каквото ти е сладко...

Не знам дали методът е идиотски, но коментарът ти със сигурност е. Абе, хора, не можете ли да прочетете десет изречения подред без да хуквате да коментирате?

В грешка си Спасе! То и аз не мога да летя в космоса, но си има чалъми. Нещата стават, вЕрвай ми.

Да, чаках подобна некомпетентна статия след празниците. Не знам кой е журналиста, ама да чете! Чети, чети, чети!!! И се опитвай да разбереш какво пишеш.

До журналята от Дир.бг! "Фастинг" - такава дума няма в българският език! Ака искате някой да ви чете глупостите, то опитайте се поне да пишете на БЪЛГАРСКИ език!!!

Така като са започнали с думата фастинг, нека сега обяснят и думата фистинг! Да се ограмотят любителите и на порно филмите!

Авторът на статията да не е роден преди 15 години? Ние си постим и това го правим с поколения назад във времето.

Наистина ли? От колко пукуления във вашето мамунско семейство го праите?

Фастинг.. Сериозно? Подобни драскачи трябва да се уволняват моментално. Има достатъчно български думи.. И между другото на пръв почит се чете като "фИстинг".. което и заслужава въпросния автор..

Е, Боби, "фистинг" е още-по неясно. С едно изключение - за тези, които го практикуват. Надявам се, ти да не си пасивния...

Аз за това отворих статията.

Две неща мога да отбележа в тази статия: едното е, че авторът още не е разбрал, че е правилно да се каже "всеки преценява", а не "преценя", а другото е "стомашно-чревния ТРАК". ЧНГ на всички!

и нищо повече за цялата т.нар.статия

Какво по дяволите е "фастинг" долни, продажни душици от дир? Имаме чудесни български думи. Та да ви го "нафакам" тогава едно хубаво.

Оти не пробвате с фистинг?

Е така имах един познат, който правеше фастинг. Преди 1 месец умря, шото беше само на вода, чай и почти никаква храна.

А с фистинг отслабва ли се?

Ефект се получава при 36 часа глад и 12 часа умерено хранене. В тези 36 часа се пият много течности, но без добавяне на захар и подсладители. Може да се пие и зехтин с лимонов сок всеки ден по 100 мл.. за един месец ще свалите много кг - аз свалих 14 кг първия месец, 8 втория и 5 третия. От 110 станах 83 при 185 см височина. Плюс чувство за много енергия и подобрен сън

36 часа вода и после 12 часа умерено ядене ?

Накратко - ядеш веднъж на ден...ама не всеки ден :)

'Баф' ма'а му, от 40+ г' съм бил на "фастинг" и не съм го знаел, хахаха! Сутрин само чай и после кафе с цигарка, обяд след 17;00 (14;00 след пенсионирането) и вечеря 20;00-22;00...

Това, че при един действа - не значи че при друг също ще действа - пробвал съм 3 месеца с подобни схеми - нищо - само влизаш в някакви схеми все да мислиш кога да ядеш.

Постенето е думата не фастинг!?

Е, ако говори за гладуване, авторът няма да се чувства умен. Сега е такъв само в своите очи, де. Моите наблюдения са, че така използват английски думи, хора, които нямат кой знае какво ниво, а доказват на себе си, че имат.

По-големият проблем е, че с напредването на технологиите се появяват работни места за "пчелички" и носачи на "виртуални кубчета". Компаниите имат вече хиляди методологии с които бутат нещата да се правят "бързо" и "колаборативно". Това създава такова напрежение в главите на работещите, че те нямат емоционалната енергия да инвестират в дълбоки знания. Като добавим и ежедневната им хипер-комуникация с картинки и съкратени съобщения даващи непълна информация с гарантиран допаминов хит, до има няма 10 години нещата ще станат абсолютно неразбираеми. А това с чуждиците извън професионалната деформация е проява на некомпетентност и желание за "актуалност". Бе Трансхуманизъм, сър.

След упоритото практикуване на поркинг и плюскинг е крайно време и за гъзомърдинг че да имаме вясто за товар при проркинга на ийстърна което не е обратното на уестърн, каубои не но да кажем нещо като овчари .... шепърди де

Важно е да има кариеринг, лизинг, лайкинг, че да има кешинг за шопинг, брандинг и молинг.

Ваксининг, че да мое да сме у трендинга.