17-11-2017 20-11-2018

Коментари

„... и справедливост за всички.“ - 14 дена затвор. Хахахахаха.

Страшна корупция, начи, направо свят да ти се завие. Не че е готино да платиш подкуп, ама по тая система тук половината народ трябваше да е по затворите не за 14 дни, ами за цял живот. Разликата в правосъдието е от небето до земята.

Не е платила подкуп... Платила е на фирма която осигурява правилните резултати на приемните изпити в няколко университета, като таксата зависи от това колко престижен е университета... а "дечицата" дори не се потят пред приемната комисия защото фирмата е осигурявала хора които да ги заместват дори и на това мероприятие;)

Абе,много прилича на Ангелкова. Да неби.............. А...? ?Ама надали.

Цецко шесте апартамента можеше да мине по тази схема.

Вече са 7

На фона на българската действителност, тази новина звучи като научна фантастика.

Америка е много напред пред останалия свят по отношение на честност - спор да няма. Но понякога истината е най-голямата манипулация. Завършил съм в САЩ и в сравнение с много от американските ми състуденти, резултатите ми на приемните изпити бяха в пъти по-високи. Ако материалното положение на родителите им е нямало значение, как са били приети? Явно конкретната дама е преминала границата на "влияние".

В американските университети, освен ако не са от топ 10, може да влезе почти всеки с посредствени резултати ако не чака стипендия и си плаща, проблема е да успееш да завършиш след това. Докато при нас най-трудната част е един кандидатстудентски изпит свързан с много зубрене и никаква проверка на реални знания, аналитична мисъл, интелигентност и т.н.

Само за момент се замислете колко сме далече от подобен род правосъдна система и морал. При нас всеки втори студент е плащал за да вземе изпит. Затова и нашите университети и съответно дипломи не са и в топ 1000 на света. Това е в сила за всички сфери на живота, не само образованието. Докога ще се залъгваме, че един честен и трудолюбив народ могат да го управляват крадци и лъжци. Не осъзнаваме ли, че като цяло ние сме крадците и лъжците и нивото на държавата ни е огледало на самите нас. Политици, магистрати, полицаи, доктори, професори, всички те са българи като нас и са представителна извадка на обществото. Вярно е, има много честни хора сред нас, но те са малодушни, безразлични, с висок праг на търпимост и по своемо малко глупави щом позволяват да им се качват на главите. С две думи, заслужаваме си положението.

Аззз

ама.. то че е плащал добре, то в БГ изискванията са толкова по-ниски, та тия хора другаде няма да смогнат да си плащат... прост народ

Честен и трудолюбив народ - друг път! Откъде мисиш произлизат итя крадци и лъжци? Возил ил си се в автобус да видиш честните и трудолюбиви пубертети какви ги приказват и как се държат? Стига с тая мантра, че сме 6.99 милиона (добре де - без циганите - 5 милиона) честни и трудолюбиви, обаче видиш ли злите 10 хиляди души върхушка ни е.... м.....

Нали точно това казвам и аз

Ето защо Америка винаги ще бъде номер 1 и първа в наука, спорт и технологии! Защото няма как куцо и сакато да пробие и да измести кадърните хора. Това обаче е всекидневие в България и повод за гордост, докато там те вкарват в затвора! Ой уеа!

нашите американски подлоги не се учат от американските си господари?

Защото ако се научат, ще спрат да са подлоги, което не е изгодно за маериканските им господари. САЩ са царе на двойния стандарт, прилаган както им изнася.