Фестивалът "Коачела" събра хиляди почитатели на музиката във втория си уикенд

Феновете бяха облечени с празнични костюми и издигнаха плакати, за да покажат подкрепата си за любимите си изпълнители

Обратно в новината

Коментари - Фестивалът "Коачела" събра хиляди почитатели на музиката във втория си уикенд | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да слушаш музиканти, които свирят за собствено удоволствие. Приди с приятели казахме велосипеди в огромния парк до езерото в Чикаго, достигайки атракциона Нейви пиърс. Всяка събота и неделя тям свиреше жива музика. На халба наливна бира сядаме и слушаме. Питам единия приятел музикант, как свирят джаз без да се гледат изобщо. Приятеля отговаря: А, те в началото се разбират в коя тоналност само ще свирят. После всеки си свири каквото си иска. Невероятни импровизации. А черната певица просто те кара до ти се живее. Единственно в българската народна музика има подобни изпълнения, които самият певец и инструменталист сам не може да повтори.

Ми импровизацията не е патент на Краварите. Що живеете с тия идиотски илюзии. Във всяка музикална култура има импровизационни модели и изпълнения. Древни са като света. Са отделна тема Коачела дали е събиране на меломани или на наркомани.

Става въпрос за Свободата на емоционалното изживяване. Следя от години пърформънса в лондонското летище на Майстора на буги вуги на пианото Др. К. Преди 20 дена имаше неприятна сценка: Той за пореден път на живо излъчваше как свири и има зрители които го аплодират. Появиха се ято ПОЛИТИЧЕСКИ КИТАЙЦИ. Те се доближиха до Маестрото, повечето жени облечени в крещящо червени рокли на китайското знаме и държаха демонстративно в ръка китайски знаменца. В един момент любопитството им премина в КОМУНИСТИЧЕСКА АРОГАНТНОСТ: явно милиционера който ги съпровождаше и контролираше, започна като робот да повтаря за права и расизъм. Дойде полиция и полицайка предяви претенции към Маестрото, който спокойно и аргументирано я заснемаше и оповергаваше: аз съм в свободна държава, на публично място и мога да заснимам и излъчвам в свободна медия. После БУГИ ВУГИ стрийма продължи. Невероятни случайни гости са сядали до Др. К да свирят на 4 ръце. От дечица Моцарти, прекрасни млади и даровити девойки пианистки и оперни певици само на 17г, до ПИАНО -ДИНОЗАВРИ на средна и преклонна възраст. Харизмата им е заразителна. Живото изпълнение за да седнеш и да "изсвириш нещо". "Нещо" което не би видял и чул в концертна зала - изпълнителят свири за собствено удоволствие. Свободни и щастливи хора. Желая Ви същото!