Коментари - Българинът Димитър Маринов грабна в ръцете си Оскара за "Най-добър филм" | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Toj rezicior lie?Ikak ja GRABNA?

Е как бе и Ангелкова се е рахождала по червения килим може и някой Оскар да е взела и да си трае, но съм сигурен че и Борисов е минал и е получил Оскар за филма бодигард но с Т.Живков

Още едно време имаше преводи-шевьоври като "Joshиа Tree" - "Пустината", "Axel The Fox" - "Аксел Хитрия Лисан" и т.н. На този полет на шизофренията му викат художествен превод. Предимно на Харалмпи Аничкин бяха.

Не е "Зелената книга", а "Книгата (Пътеводителят) на Грийн" - Виктор Хюго Грийн, който е указвал в които мотели и ресторанти чернокожите са могли да отсядат.

Chefo77

Не е единственият куц превод. "50 нюанса сиво" не е "50 нюанса сиво", а "50 нюанса Грей" - Крисчън Грей е главният персонаж и той много добре си го каза. И ако си гледал филма и осъзнаеш за какво иде реч в него (отвъд еротиката), ще вденеш и защо се казва така ... но уви, преводачите превеждат дословно.

Както са казвали римските цезари "Хляб и зрелища". Холивуд осигурява допотопните зрелища за другото се сещайте.

Каква е тази олелия , глупост . Какво ме интересуват мене оскарите , то в България вече няма филми , тези само по новините това излъчват. Показвайте смърта на Българското кино.

Chefo77

Каква смърт на българското кино те гони? Спри да гледаш сапунките по Диема и ще видиш колко прекрасни български филми се правят. Е да, трябва да се иде на кино да се гледа, в Замундата няма да го намериш ...

"Оскарът" за най-добер филм е за главния герой или за режисьора, не за полу-статист с триминутна роля. Който не вярва - да гледа филма. Проглуши цяла България, че с Виго вече са първи приятели, защото пушили цигари между снимките... Не съм видял на такава церемония някой да се закичи с националния си флаг, този е първият. Бай-ганьовщина отвсякъде. Ясно му е, че това беше и смята да го осребри, като се върне в България на бях кон и да дава акъл небезвъзмездно.

Ти наистина ли си мислиш, че би се върнал? За какво точно да се връща и какво си мислиш, че може да изкяри тук? Разбитите тротоари, сгазените пешеходци и челните удари ли ще го върнат? Или може би повсеместната корупция, безпардонността, простащината, злобата? Или може би възможността за кариера в нелепия фарс, който някои имат наглостта да нарекат българско кино? Или ще отиде да си живее старините на село за да бъде убит от команчите?

Тук ще изкарва повече пари - както виждаш 90 процента от аудиторията вярва, че е спечелил "Оскар". Въпреки че никъде в статията не се казва такова нещо. Нарочно хората пишат "грабна". Но българите трудно четем, а още по-трудно разбираме прочетеното. Ще се върне, изчакай малко... И ще си осребри снимките, които коментираме. И още как.

Поздравления за българското участие! Ужасена съм от розовия кич на тези Оскари , малоумщината и пълното бездарие и неграмотност! Всички наши конкурси и награди са много над тази розова суета!

Наградите 'Аскеер', чието име е бутафория на 'Оскар' и 'войска' на турски език. Това ли е конкурса извисил се над 'розовата суета'?

Браво за българското знаме и браво за наградата! Заслужен триумф!!!!!

Честито на Димитър!! Все така да му върви!Това вече е огромен успех в кариерата му. Разбира се, успехът си е негов личен, но имаме късмета да се поотъркаме и ние в него и да изпитаме все пак малка национална гордост. Лично аз изпитвам благодарност и радост, че е държал малкия флаг, за който и тези които не са запознати са се питали чий флаг е този. Сред толкова негативни новини хвърлящи ни в емоционален мрак, има от време на време и един слънчев лъч. Е да, филмът е чужд, нямаме Оскари за наш филм, наш режисьор, сценарий или голяма звезда. Но, както гласи поговорката, като няма риба, и ракът е риба.

това е българина - докато хората се суетят, той държи трофея в ръце (няма как да стане в крака) и може и да офейка през задния вход :))

Браво на Димитър! Благодаря му за патриотизма!

Безумната суета на едно безсмислено съществуване....

както нобеловите награди. Айнщайн става нобелист чак на ДЕВЕТИЯ опит и то за чуждо откритие - Фотоелектричния ефект.

Незнам тая анимация Спаданал мен с какво е отличават.Американските аниматори направиха от почти всички прекрасни приказки боклуци,а там е участвал българин сега със сериозна анимация.

Ех, проклети неграмотници, в състояние сте всичко да развалите - някой "грабнал", т.е. откраднал си наградата. Клишенце, липса на мисълчица - там сте.

Браво на Димитър Маринов! Човек ни бива да забравя родината си-

Браво! Честито! Много се радвам за човека. И разбира се, благодаря че споделяш радостта си с нас!

Според мен от чисто човешка гледна точка - уважение, за това, което е направил, не биха били много хората, които ще вземат българското знаме на сцената. Хубав жест, не виждам как може да поляризира мненията толкова. Очевидно просто сме станали много злобни и мнителни към всичко. Нещастните хора са склонни да се озлобяват и да нападат всеки около себе си.

В Америка всички са пришълци от някъде. След като са избили местното население са завзели земите му, а малкото останали са затворили в резервати. Там дискриминацията и разделението е в зависимост кое поред поколение емигрант си. И американският английски не е официален език. Но всички се гордеят, че са АМЕРИКАНЦИ. Затова не е политически коректно някой да развява знамена на чужди държави на филмова церемония. Издава комплексите на малките държави, от които никой не се интересува и не знае къде се намират. А комплексираните граждани на тези държави се гордеят с нещо, за което нямат никаква заслуга, което предизвиква единствено съжаление.

други не биха го направили за да не афишират че не са се интегрирали и не са докрай американци, а М. Али пък е с някаква шапка, сигурно демонстрира нещо (си) с това

То хубаво да дуеш бузи и да си снизходителен ама само ако си стъпил на нещо реално, а теб май вятър те вее на имагинерен бял кон... или савушкинско куцо магаре.

Мал&умник, взимай си редовно хапчетата, бокл!к жалък.

Много ясно, че ще наградят циганин, който играе спинозен педал.

Меко казано комплексарско, аз лично не съм виждал там някой да си е развявал байряка по червеното килимче, макак и хора от цял свят да са печелили оскари и овации.

Защи ми иСтрихте репликата? В нея нямаше нищо обидно и описваше точно какво е правено на тази грешна сцена до днес! Аз съм за флагчето! Всеки може да си го вее щом се е качил там.

Като ще си говорим на темата успели българи в Холивуд и как нямало друг и това бил първият българин... ми вземете един Тед Кочев например. Знаете ли кой е Тед Кочев?

Еми че той е канадец... с родители българи. Роден е и живее в Канада.

Може би просто ми стои грозно и изкуството да става поле за разгаряне на национализми... Хитлер е бил артист и нацист, но пък сигурно е бил некадърен художник и заради това е използвал нацизма, за да излъже тъпаците... иначе щеше да си рисува и пак да е известен... И тва флагче на Оскарите си изглежда повече комплексарщина...

А стига бе! И твойто изказване може да се окачестви като комплексарщина, щото ни е срам да се зарадваме. Обичай живота и хората. Това не значи да си расист и националист и прочее. Дай една усмивка и продължавай да живееш! :)

А селфи с усмивката трябва ли да пусна в социалните мрежи?

Прекалено добре познавам голямата част от пишещите коментари тук! Тук изобщо няма радост от живота! Играта е съвсем друга :) Кой беше написал, че национализма е последната защита на бездарието? Или нещо такова?

Браво, браво, това е доказателство за неограничените възможности, които ни предостав я загнилия капитализъм!!!! С много труд всичко е възможно!!!Браво!

Не си прав!! Ако не го бяха изгонили комунистите т.е. избягал от тях сега щеше да развява полите на Курнелия. Така, че благодарим ти партио любима.

До великите патриоти и показни любители на знамето. Замислете се поне ведннъж в живота си! Самостоятелно! Със собствените мозъци! След най-великото ни спортно постижение и повод за развяване на знамена и гордост - полуфиналът по футбол през 1994г., последва катастрофата от 1996г. Браво на човека, че е участвал в голям филм! Но това изобщо не е повод да се надувате! Това е лично постижение, но не национално! Ще следя, дали скоро време на Оскарите ще развеят и друг флаг! Масово сте болни хора!

не се надуваме, радваме се на човека-извървял е труден път и се радва на огромна сцена. радва се както ТОЙ е решил, не вярвам да му дреме за твоите хейтърски полюции. ти пийни студена водица, успокой се, толкова злоба е вредна за жлъчката, нищо че дрънкаш за "болни хора", болен "човеко".

Той е решил, защото сега ни е заляла тази псевдопатриотична вълна, предназначена за бездарните тъпаци! Изобщо ли не виждате, колко евтина манипулация е това? Се тая.

Едно време един друг българин участвал на финал на историческия Уембли взе купата в ръце и седна пред официалните лица в ложата... Половината ръждиви българи го оплюха в хейт, а той се радваше, както сам е решил... защо тогава не се радвахте с него, а разправяхте как се излага? А-а-аааа да! Ми тогава още никой не беше заразил племето с джендърство и евролибераство... хората казваха "Ти разведри денят ми" а не "Ти усмихна денят ми"... И тоя не е поучил оскар. Мислете за него като за останалите актьори на сцената.

Филма е добър. Афрото взе оскар за "поддържаща" роля! Въпрос за мелеон лева: Каква е ролята на актьора с български корени? Трето или четвърторазредна? Че то актьорите играещи семейството на афрото имат повече участие от "нашия" артист", които на всичкото отгоре не е номиран! Значи те имат повече право да се гордеят с оскара, не ли?

Ъхъм

Много хейт за нищо... Ай да те питам тебе ако си на негово място няма ли да се радваш по подобен начин? Човека го вижда като възможност да популяризира България в една среда, от която отсъстваме, а ти лееш бълвоч

По-долу е написано неща за знамето, веенето му и гордостта. Няма да се повтарям, скрол с мишката и чети.

чувал ли си за партньор, партниране, благодарност към партньора от актьори? Добрия партньор ти подава репликите и не те откъсва от ролята, даже те вкарва в ролята и те вдъхновява.

Браво на Димитър, здраве и успехи му желая и занапред! Нека не забравяме, че всеки победител (по)казва нещо за произхода си (Рами Малек тази година, Хали Бери, почти всеки, който е емигрирал отнякъде). Хората в САЩ, които са 99,9% имигранти говорят с гордост за произхода си и дават гласност за това в речите и/или облеклото си (можете да видите рокли с определени шевици в минали издания на Оскарите и хората обясняват от къде произлизат - примерно регион на Африка). Само за много комплексирани хора, мразещи не само родината си, но и всичко друго (защото са основно нещастни от живота, който водят), са присъщи злобните и жалки коментари, на които се натъкнах по-долу. Когато не уважавате родината, историята и езика си, както и сънародниците си - не уважавате и себе си ...

Аз се зарадвах на филма, много добър! Изобщо не съм се замислял, от каква националност са Фарели или Спилбърг! Не казвам, че не е добре, че има българин, във филма, но това със знамето е прекалено!

Защо да е прекалено човек да се гордее и да не крие откъде е дошъл?!

Защото не е веел българско знаме като е ходил на кастинг за ролята например. Защото няма български флаг пред своя дом! А това в щатите не е подсъдно, стига да има и американско знаме до родното ти. Затова.

Едва ли знамето пред тях ще го видят толкова хора, колкото го видяха снощи! Или не мислиш така?

Аха, значи трябва да показваме произхода си само на голямата сцената като роля? А ежедневно да сме си американци? Щото така по-лесно, нали...

Бравооо!!! На пук на всички комунисти!!!

След Бай Ганьо в банята, имаме и Бай Ганьо в Холивуд...

Който разбрал разбрал, от една велика книга. „Гордей се, Санчо, със скромността на своя произход и не се срамувай да казваш, че си селянин. Когато другите видят, че не се червиш от срам, никой няма да те осмее.”

Браво на Димитър Маринов за успешния филм и за знаменцето на сцената. Един от малкото, които в подобна ситуация биха се сетили за това, че са българи. Респект.

Стига глупости! По-жалките сте от пиян македонец!

Остава всички да започнат да излизат с националните си флагове, да видим тогава , колко горди ще се чувствате, като българи!!! Смешно е. Това, което е направил, е кофти хапче за промити мозъци, с ниско самочувствие! Такива хорица са подходящи, като гласоподаватели на нискоразредни патриотарски партии, но са дори вредни в съвременния свят!

Аха да те похваля и не можах! В общи линии си прав, че е преекспонирано всичко, а постъпката му е жалка, но изказа ти куца много. Наблегни на това, че не патриотичното чувство е унизително, а напъните на либерастката гмеж да обезличи народите и да превърне човечеството в аморфна маса. Това последното е по-ужасяващо от събрани на едно място пияни цигански барони и волен с далавери на куп!

Никога няма да започна да се съобразявам с глупаците! Изобщо не ми пука дали ще ме похвали някой ограничен идиот! Теб пука ли ти, дали ще те похали някой австралопитек?

Не знам... трябва да попитам майка ти. Тя все се изказваше ласкаво за мен.

Зарадвай се малко, бе, човек! Споко, няма да ти се развали хейтърският имидж от една минута радост!!! Това е първият българин с Оскар! За гордост и радост си е! Браво на Димитър, че не се срамува от нас!!!

Първо това не е оскар на българина! Второ това не е първият българин държал в ръцете си оскар. Трето имаме българин получил аналогична награда от такава величина лично. Казва се Теодор Ушев и живее в Канада. Четвърто. Престанете да се отъждествявате и радвате на псивдобългарски достижения. Преди седмици един ръб ми обясняваше тук, че в екипа на найлон муск имало българка, инженер... Тя само по етнос е българка. Напуснала страната на 7 години с родителите си. Разбираш ли ме накъде бия? Това, че има успели хора по цял свят от българският етнос не дава, повтарям не дама никакво право останалата сива опиянчена аморфна маса да се дерат, бият по гърдите, развяват знамена с викове "булгар! бюлгар!"...

Това е Оскар за най-добър филм. Не за сценарий, режисура или т.н. Това е награда за ВСИЧКИ участвали в създаването на филма, включително И за Димитър. За Ушев си прав, респект за него! Имах предвид, че Димитър е първият българин, получаващ Оскар на сцената.

доколкото схванах, цяла вечер е имало врясъци-"аз съм чер" , "аз съм от египет", "аз говоря испански,...щото съм от испания", "аз съм от мексико, вива мексико", "мииии туууу" и подобни обичайни щуротии за оскарите напоследък. но на теб, безроднико нещастен и озлобен, ти се зловидя само малкото знаменце в ръцете на българина!!!

Bраво, поздравления! Бъди жив и здрав! И никога не се връщай в тази пропаднала държава България! Работи, развивай се и си живей живота в тази прекрасна страна САЩ!

Виго Мортенсен - голям актьор! За Реми Малек нищо няма да кажа.

Димитър Маринов? Кое дърво играеше той във филма?

Ти си голям нещастник. Бягай бързо в двора да цепиш още дърва, че застудя тия дни.

Колко от наградените сте виждали с национални флагове през годините на Оскарите :))) Пълна простотия! И вие, като този, се поитвате да се харесате на комплексарчетата с ниско национално самочувствие! Мишоци :)))

Колко от наградените с оскар са родени в държава 2 пъти по-малка от Лос Анджелис? Евала на Димитър МариноВ!

Най-ме изкефи Оливия Колман какви ги ръсеше, страшна е :))

Пожелавам здраве и още успехи на Димитър Маринов!

Понеже някакви заяждания и патриотарщина... Добре че не се е пльоснал в някой басейн и не е извикал: БОЛГАР, БОЛГАР!!! :)))

Булгар, булгар е в оригинал. Ама кой да чете.

Обичам Оскарите. Шоу за непредубедени. Блясък, Холивуд. Филмът, който спечели е хубав, а Рами се справи чудесно.

Ако Реми Малек играеше хетеромъж в една класическа любовна история, например, дали щеше да спечели?!

Политически награди са оскарите! Голяма част от филмите са или за цветнокожи, или са на гей тематика. И за съжаление повечето поводи за гордост че сме българи идват от чужбина!

Браво на нашето момче, горката Глен Клоуз, евреите в Холивуд не прощават...

"Отличието отиде при "Зелена книга", в който участва и българинът ..." - в който участва! В не-български филм с не-български актьори ....ЗАГЛАВИЕТО ПОДВЕЖДА, както винаги....

И аз останах изненадан. Все пак има по подходящ и верни заглавия за текущата новина.

Рядко сме на едно мнение с Оскарите, ама тази година сме, относно Зелената книга :)) То хубаво, че българин е сред спечелилите, ама добре че не е излязал по потури :))) Малко простотия с този флаг...

че е простотия да не знаеш как се пише ИЗЛЯЗЪЛ....с Ъ....а иначе-за злобата и завистта в коментарите...не е нищо ново...ДЕМОНСТРАЦИЯТА С ФЛАГА Е ПРЕКРАСНА!!!

Поздравления на актьора. Прави му чест, че излезна с флагче на България на сцената, макар че стоеше на заден план и едва ли някой в залата знае къде се намира нашата страна. Ако не можем да се гордеем с настоящето си положение, поне можем да се гордеем с историческото ни минало.

Не е важно дали някой в залата знае къде е България, важното е, че г-н Маринов не е забравил откъде е.

Излишен и ненужен патос! Пък и докога ще почиваме само на стари лаври? Какво е било някога няма никакво значение вече, защото сега е важто какво се случва сега, а не някога!

Браво! Гледах филма, наистина е много силен, а Виго Мортенсен за поредн път прави много добро превъплъщение. Когато гледах филма, не знаех, че в него участва и наш човек. Но сега се чувствам особенно добре като знам, че българин е бил част нещо толкова добро. Значи можело?

Щом не ви е направило НИКАКВО впечатление участието на българина във филма за какъв Оскар тогава става въпрос?

Благодаря за информацията. Явно не сте спали, за да ни информирате. Дано повтарят церемонията.

хубава церемониа хубави хора горд сьм 4е нашето знаме за прьв пьт го видях на оскарите. филма наистина е страхотен