Гледането на деца е по-трудно и изтощително от ходенето на работа

Актуално проучване по въпроса разполага с неопровержими доказателства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никак не е лесно, да знаят, които още не знаят.

Трудно се отглеждат деца, но пък си заслужава, нежността и любовта към тях те прави щастлив.

Зависи от работата.

Не принизявайте това да имаш поколение с това да работиш. От къде на къде ще ги сравнявате?

Не е трудно, ако безусловно обичаш децата и се учиш от тях!Няма по-искрени и мили приятели от децата!

"Цитираме данните от проучване, проведено в Обединеното кралство..." Предлагам да проведат същото проучване в Индия. Сравняването на резултатите ще е интересно. ;)

Всъщност точно хората, които нямат деца си мислят, че е даже още по-трудно, защото гледат ситуацията (при свои познати) отстрани. Но когато на самите тях им се родят децата - осъзнават, че не е толкова страшно, защото любовта е тази, която им дава сила и прави поносима умората.

А ходенето на работа, където гледаш деца???

По тази логика у нас най-работливи са ромките.

Хи аз тхака викам

Съгласен съм, че е доста трудна "работа" гледането на деца. Въпреки, че до момента това не се е считало за работа, а за задължение на родителите. Искаш да имаш деца - знаеш, че жертваш много за да получиш в замяна друго. Само не разбрах спрямо коя работа е по-трудно? Всяка една работа? Сещам се за поне 10 в които живота на десетки/стотици/хиляди хора зависи от твоите решения - това дали не е стресиращо? Или да си част от война? Тук даже би могло да се направи някакво истинско проучване, а не измислено без никакви реални данни. Нека да разпитат жени военни, участвали във военни действия и след това отгледали деца - кое според тях е било по-стресиращо? А и ми е много интересно как толкова бързо минахме от - "децата са дар свише" до "децата са стрес и проклятие"...

Не искам да работя повече зо години стигат.

не е емоционално ангажиращо, общуването с колеги - идиоти, всеки от които ти точи брадвата е изтощително. И не говорим изобщо за самата работа, даже да е носене на тухли

Точно така. Колеги идиоти, шефове-идиоти и клиенти-идиоти, често пъти схващат по-бавно и по-трудно от едно дете. И се налага смяната на памперсите им дори по-често!

На някои им е по-лесно, на някои по-трудно. Ще го обясним така - няма как работа, която можеш да вършиш по пижама да е по-трудна от тежък физически труд.

Трябва да не си изгубил всичко детско в себе си, за да си добър родител. Тогава не е трудно, иначе е :)

Значи всички деца са в риск.Да се намесят социалните

Всичко е трудно!

За мързеливите българки е точно така

Искаш да кажеш циганки и българи.

До Наблюдател1 ...Само да подчертая че децата с увреждания са си деца също това че са различни и си имат някои особености не ти дава право на теб или на когото и да било да ги определяш и разделяш на “нормални”и “ненормални”.Сигурно по същия начин ще се изразиш и за човек с Деменция или Айцхалмер...

Първо: Научи се да пишеш нормални реплики, а недей да ги мяташ така из форума. Второ: Значение на думата нормален 1. Който е съобразен с нормата. например- Нормално тегло. 2. Който е здрав психически. Синоними на думата нормален: правилен, редовен, обикновен, естествен обичаен, приет, коректен общоприет, установен, стандартен, типов типичен

За съжаление наистина са си ненормални, просто хората опитват да се изразяват по друг начин - щадящо, за да не ги травмират. Това си се опитал/а да кажеш.

съжалявам но това са абсолютни глупости...децета са си свои,в къщи..никой труд навън не може да се срямни с това..да не е леко но е приятно..а навъв си в конфликтни отношения и напрежение

Най-трудното е да гледаш болно дете, ако е здраво, трудно е, но не е чак такъв стрес...Но като се тръгне по болници и непрекъснато спънки, проблеми, неглижиране на проблема, скъпи лекарства. Ад, отделно нервите

Че работата и децата ни съсипват, но вие пак си знаете своето - 5 -минутен кеф, и после 50 години зор с полупразно портмоне.

До Наблюдател 1-Какво значи ако детето е нормално?..До сега не бях чувал определения за деца на нормални или ненормални...Или визираш деца с увреждания?..

Благодаря за въпроса. Имам предвид -здраво(без увреждания) дете.

А как стои въпросът с гледането на хора с деменция?

Мързела не е болест, а просто вреден навик!

Не съм съгласен с тези " неопровержими доказателства"...Ако детето си е нормално и вие знаете как да се занимавате с него, няма никакъв стрес и трудности.

Глупости, ... било по лесно да ходиш на работа 8 часа на ден отколкото да седнеш на маса с децата си за вечеря и после да си поиграите с тях пред телевизора и преди лягане. Тая идиотщина и борба срещу семействата с деца минава всякаква граница. Това от баща на 3 прекрасни българчета. И двамата със съпругата ми работим на пълно работно време, и реално си почиваме когато сме с децата. Българи правете деца и чрез тях намерете безвъзмездна любов и щастие.

Викаш то, само дето не ти плащат....иначе какво му е. Отглежаданто на дете е едно, съжителстване с него е друго. За да стане човек това дете трябва да има Родител а не компания... за това е трудно и всеки с деца го знае.

Детето на първо място е човек. Ако се държиш с него като с човек, ще ти отвърне със същото. Ако се държиш с него като с полуидиот, и то ще се държи като полуидиот. Горе-долу същото е, като отношението на държавата към малцинствата. Държавата се държи с тях като с идиоти, те отговарят на очакванията :)

За какво залащане говорите? За родителя най важното е да не възприема децата си като тежест, защото ако възприема децата ката бреме и източник на стрес няма как родителя да бъде добър родител.

Едва ли жена ти е на същото мнение, но ти последен ще научиш за това.

Да жена ми е на същото мнение и искаше да имаме четвърто дете. За съжаление вече сме на години. Иначе по коментарът ти се подразбира че ти гледането на деца го виждаш като задължение само на жената. При нас всичко е 50-50, и за това децата не ни тежат.

Где синее

Тоест да нямаме деца, да сме егоисти и като няма кой да работи да внезем маймуни с 5 деца на парчето, за да ни оправят раждаемостта

Точно така, защо са тези минуси?? Нима това не се случва на запад сега??