Големите изненади на тазгодишните номинации за "Оскар"

Защо "Роди се звезда" няма номинация в категория "Режисура"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма изненади, задължителната лесбийска или гей история във всеки филм, расова дискриминация на негрите. Няма ли го това, няма номинация.

Точно така. Доброто, нормалното, човешкото не им е по вкуса.

Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, "ромите" пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу

При положение, че има наложени стандарти, защо те трябва да бъдат занижавани, съответно да се правят компромиси спрямо еди си кой пол, народност и тн. Цветът на кожата и полът не определят качеството на изпълнение/работа. Цялата патардия с расизма и прочие е супер жалък опит за извиване на ръце, примесен с огромен процент популизъм. Много е просто - не са те номинирали тази година, продължаваш да се бориш, завишаваш си собствения стандарт, докато не постигнеш това, което искаш. В противен случай просто се отчиташ колкото за самата номинация и се надяваш на късмет от там насетне. Другото което е, специално в тази индустрия, конкуренцията е колосална, което значи, че трябва да направиш нещо, което наистина се отличава, за да бъдеш номиниран, какво остава да спечелиш, реално... И въпреки всичко, е супер смешно и от страна на продуценти, актьори, композитори да се тръшкат, при положение, че правят невиждани пари, особено номинираните продукции, тази година. Може да погледнете с какъв бюджет са и реално колко пари са направили отгоре :)

Няма изненади, за оскар вече ти трябва само историята да е умни негри, хомосексуалисти, или да е полит пропганда срещу Русия (последното обикновенно е за чуждестранни филми). Следващото ще е да си #мето / жена "чък норис".

холивуд, несъмнено е мястото, където киното се чувства най-добре. но даже там, ДАЖЕ ТАМ стъпи мръсната, нагла, но скучна лапа на дивашката политкоректност и обърна нещата с главата надолу. разкошни, невероятни филми от миналото, шедьоври и носители на оскар, днес не биха имали никакъв шанс. днес може да е най-бозавото, тъпо и негледаемо нещо на света, и както виждаме с всяко година номинират все по-голям блудкаж, но е достатъчно да е политкоректно, толерастко, спотаено- агресивно към белите и нормалните, за да си получи НЕЗАСЛУЖЕНАТА награда. п.п. два филма в номинантния списък с първа дума "черен...", и това само в заглавията, а вътре във филмите какво чудо е. тия съвсем откачиха, бе... горките азиатци, филмчето със заглавие "богати азиатци"(честно казано-също боза) го ритнали. явно, не са достатъчно агресивни и кресливи. а най-ми хареса рецензията за бохемската рапсодия, която чух. "абе, нищо и никакво са направили, но каква музика, Господи". да, така е-Фреди и компания са велики, дори кьопавото филме не може да му навреди...

Стискам палци на Рами Малек. Прекрасен Фреди и един от най-добрите, позитивни и вълнуващи филми за годината.

Айде сега, филма с Лейди Гага не се вписва в никоя от твоите категории.

Оставих го накрая, защото ми писна от филми, които продължават повече от два часа, само на "Фаворитката" не ми доскуча. Не знаех, че дъщерята на Дик Чейни има еднополов брак, от филма го научих. А филмът с Лейди Гага ако няма и дискриминация поне на евреи, няма да спечели Оскар.

"Луди богати азиатци" е пълна боза, тотално дъно! Какво са пренебрегнали не знам!

Номинират се истории за онеправдани негри/гейове и военни кампании на САЩ.

Най-добър филм: "Зелената книга" Най-добър актьор: Брадли Купър Този пич как се беше докарал на визия като алкохолик, а и как пее само, направо невероятно. Та той може и певец да бъде, не само артист

жалко за брадли купър, стискам палци да е най-добър филм, макар че бохемска рапсодия ми хареса повече!!! но пък брадли купър,предвид че не е в състава за shallow, то искам поне за най-добър филм да триумфира!!!

всъщност и най-добър актьор ме устройва, макар че не е пак честно - и режисурата му е страхотна!!!

Миналата година се затичах да изгледам някои от номинираните, но най-рекламираните се оказаха за двама гея, за един травестит и за едно зелено земноводно, удовлетворяващо няма чистачка. Върхът. Сега черното ли е на мода?

Чернатан пантера, ако се казваше Бялата пантера дали щяха да го номинират?

"първият филм с главен чернокож супергерой", ха-ха, това е абсолютна лъжа, забравихте ли "Блейд" бе, "Ханкок", "Жената-котка" и още много други

Интересен материал за излъгани очаквания на хора извън киното. Една технимеска корекция: Дефо не е William, а Willem (Уилем).