17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това е красива любовна История, а не “щастливата” на Чарлз и Камила, градена на нещастието на Даяна

Още не разбирам как след възхода при Ататюрк турците са избрали Ердоган да ги води към дъното? Ататюрк обичаше Турция а Ердоган обича само себе си

Tова е за филм!

И вероятно затова е бил избран - да e унищожи.

От цървула маратонка не става,,,та и от диваците от анадола какво оюакваш?

Georgie

Човешкото достойнство няма религия и националност.Красива история.

Georgie

Синеок и рус, колко да е мангал.Виж за тебе не съм сигурен, българите са си възчернички и кривокраки шкембелии.

Пожелавам на всеки да изживее своята красива приказка. Боже,колко е прекрасно. Искам отново да бъда на 18, и отново да бъда безумно влюбена. Да бъдем пак двамата,и пак толкова глупави. Не искам да съм мъдра, не искам да мисля за проблеми, за пари,за къщи и за какво ли още не.

Абе зАпрИ се, бре, навсякъде да оакаш!

В родното му село което в момента се намира в Албания всички говорят оня звучен български език характерен и в Родопите.

Много хора са имали невъзможна любов. Ето, аз обичах едно момиче от квартала, но след кратък разпит за имуществото ми и откъде съм, баща й ме изгони повече да не се занимавам с нея.

Мустафа Ататюрк е роден в Солун в Турско семейство. Докато Асеневци например са кумани. Именно те дават софийското поле на куманите. Всоко поле /630м. надморска височина, заобиколено отвсякъде от планини и без проходи/ и си е било на практика държава в държавата. Шопите всъщност са кумани. За това са запънати, крадливи и прости. В България, Македония, Сърбия и прочие сволоч въпреки, че говорим славянски език антропологично не сме славяни. Аз например антрополично и генетично съм ПЕЧЕНЕГ. А голяма част от българите имат турски и цигански генотип.

Комунистите са предимно с циганска антропология и генотип. Крадливи, мързеливи и прости. За сметка на това безкрайно арогантни.

Турска нация не съществува. Сбирщина са от разни народи.

На територията на България в различни исторически периоди са живели 61 народа. Те всъщност антриопологино и исторически изграждат българската нация. А туците са си турци. Един от 52 та народа, които са живели в пределите на Османската империя. И нито един от тези народи не е изгубил националната и религиозната си принадлежност по време на османското владичество.

Цялата статия,не за първи път, преразказва една градска легенда без нито едно доказателство.Как ви звучи,Димитрина никога те е говорила за Кемал,но един ден,след много години,като се събудила,казала,че го е сънувала.Да не коментираме подробния диалог между ген. Ковачев и кандидата за зет Кемал, който никой не знае дали въобще се е състоял.Иначе сюжета е готов за романтичен филм,с трагичен край,щото и да се бяха взели, алкохолната пристрастеност на бащата на турската държава щеше да ограби щастието на Мити Ханъм.

Изглежда ти си форумния специалист по всичко, един дирбг-всичколог! Разбираш от абсолютно всички теми.

Да, доста неща зная. Чел съм много книжки а не само менюто в кръчмата.

Тези неща не се документират. Но и тогава както и сега местната клка е знаела всичко.

Давам ти звание "СС-Всичколог".

Само не разбрах, защо бащата на Мити приема в дома си Ататюрк, докато са гаджета, а когато й иска ръката го отхвърля....

Невероятна история. Уф, натъжих се. Дано отворят кръчмата по рано, че имам въпиюща нужда от едно скембе с много чесън, люто и оцет и чаша греяно вино.

Заради собствената си карира и поради разликата в религията. За да се омъжи жената трябва да приеме религията на мъжа. Така е при мюсюлманите. Има много народни песни за това.

Благодаря.

И все пак, връзката им е била публична, тези неща за кариерата и религията са били ясни тогава......но срещите продължават и любовта се разгаря.....

Е как не разбра,че всичко е ала бала.

Да, бе вярно, как не се сетих, леле, благодаря ти мистър Скорцени.

Едно е да се срещаш е една дама в кръчмата а друго е да се ожениш за нея. В кварталаната кръчма се срешам с какви ли не уличници а понякога разбирам, че съм се "срещал" чак на сутринта като се събудя и открия съответната дама в леглото си.

Не е ала бала а исторически факт. Ататюрк няистина е бил военен аташе в София и е имал любовница българка. Разбира се градските легенди са поукрасили случая.

И тук сме от страната булката...!

Шкембето е манджа за пролетарий и комунисти! Как не те е срам?

Да, върви там, че тук много осмърдя!!!

Кемал издава заповед за премахване на всички фесове в Турция,които са по принцип Полски или унгарски шапки и за три дена всички ги изхвърлили в моретата и реките, които дълго стояли червени. Той е имал европейски начин на мислене и е обичал България,знае е български хора и песни. Лошото е че сега друг тип с друго мислене управлява Турция.

Така е,по европейски е обичал и чашката,докато сегашния не облизва алкохол и не пуши.Кое е по-добре,не знам.

Не е срамно да си пролетарий. Срамен труд няма. Пролетариата е трудолюбив. Българските комунисти са мързеливи, крадливи и от край време преживяват с бандитизъм и кражби. Какъв пролетарий е Гергов, Банев, миню, г-жа Лъжа, Офшоркова и вся останая сволоч?

Знам за ДВАМА Турци, които обичат България Истински. По различен Начин , но я Обичат. Това са Кемал и ....МИДХАТ ПАША от вилаета в Русе. Русе става ПЪРВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД в България точно по времето на Мидхат Паша.

Време е за паметник на Ататюрк в София.

Кемал Ататюрка спасява Турция при Галиполи и после с неимоверни усилия изгражда съвременната турска държава. Така както Бойко спаси България от комунизма и с къртовски труд изгражда съвременната българска държава. С много усилия Борисов измъкна България от комунистическата разруха и и осигури достойно място в Европа и светът. Бойко поклон до земи. Господ здраве да ти дава още дълги години да управляваш България.

Митхад Паша също има любовница българка. И при него е голяма любовна драма. Ще ви я разкажа някой път.

Ататюрк е умрял от цироза на черния дроб, предизвикана от пиене. Като го гледате с тоя ятаган, представете си колко е бил вглъбен и интелигентен (питайте арменците 1921-1923г.).

Същото като във Войводиново. Попиляха циганите заради един пиян "командос" и после изгоря фабриката и 300 семейства останаха без хляб. Който сее ветрове, жъне бури.

МидхаТ Паша - Управник Паша на Русенския Вилает. Прави Русе Първият Европейски Град в България. Има любовна връзка с Калиопа. Кащата е запазена и е точно на кея до Дунава. Там ми мина детството , на улица Боримечка. Там всички улици са на Воеводи и Бунтари от Възраждането. Може би , поне една улица да се нарича МидхаТ Паша, защото този Човек е сторил добро на Русе.

Мустафа си е мюсюлманин с български корени. Няма ориенталски черти, нито азиатскси, нито семитски. От нашия край си е било момчето. Турците са нация, а не етнос. Няма такъв етнос. Названието тюрки не е име на етнос. Езика, който обикновено се е говорел в империята е бил някаква амалгама от арабско-персийски, гръцки, български и т.н., според народите на империята. Исляма е бил имперската, официална религия, но е съжителствал с другите. Разбира се, нормално е било да има междурелигиозни разпри, както е и до днес. Дори и днешна Република Турция не е монолитна , въпреки, че не се признава наличието на различни етнически групи. Води се еднонационална държава, както и нашата България. Можем да говорим за турски свят, но не и за етнически турци, така, както говорим за руски свят, но не и за етнически руснаци. И едните, и другите, не съществуват.

Белая горячка му викат руснаците...

Мидхад Паша както и Ататюрк са помаци.

Митхат Паша изгражда и първата ж.п линия в България - Русе - Варна. И моста при Бяла. Бащата на пашата е родом от Русчук и е бил кадия. Главната улица на Плевен дето сега е В. Левски непосредствено след освобождението се е казвала Осман Паша. Няма да обяснявам на простата комунистическа сган защо.

Мидхад Паша както и Ататюрк са помаци

Роден е в Солун и никакви български корени няма. За комунисти и македонци и марсианците са с български корени. Сволоч.

Лично смятам, че историята с "Арменците" е силно преувеличена- Младотурците са с ЕВРОПЕЙСКО ВЪЗПИТАНИЕ по онова време. Преимущенствено това е Сорбоната във Франция- Арменците, според мен "Сами си правят белята". Сами си я правят.

Не, не са помаци. Не, че има нещо лошо да са помаци но не са.