13 хитрини в кухнята

Ето няколко хитрини, с които ще улесните работата си в кухнята, ще покажете изобретателност и ще спестите пари, пише сайтът Adme.

Обратно в новината

Коментари - 13 хитрини в кухнята | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпи съвети.Щипките за затваряне на пакетите изобщо не са новост, а за чери доматите нещо сте се объркали - не се слагат между две дъна, а се захлупват в чинията с друга чиния.Пресни подправки държа в камерата, от там винаги си имам пресни, без зехтин и кубчета.

Зехтина замръзва ли?!

тези хитрини са за блондинки!

Хайде да не се обиждаме, а???

Не разбрах трик 11 за чери доматите . Ако някой го е разбрал, моля да го обясни по-добре.

Слагаш ги в две чинии, прихлупени. С едната ръка притискаш горната, с другата пъхаш ножа межу чиниите и режеш от край до край. Така ги разполовяваш наведнъж. Напиши - чери домати с един удар и ще излезе видео във vbox 7.

Щом пъхнеш ножа под горната чиния, освобождаваш пространство , доматите не са вече " похлупени" и какъв е смисълът на втората чиния тогава.

Не се и опитвай! Това нещо няма смисъл - чери доматчетата ще си застанат в долната чиния на долното "връхче", а отгоре ще им бъде точката, откъдето тръгва дръжчицата, и като ги срежеш "с един удар" през средата (ако изобщо се получи и не се смачкат), ще имаш едни неравни половинки. На горните - семенната точка, на долните - без точка, но с "розетка" и падащи от тях семенца ... И какво печелиш? половин минута, през която можеш да си нарежеш с остър нож доматчетата на хубави половинки в правилната посока ... От останалите "хитрини" ми стана интересно как така вино и олио замръзват в хладилника? Виното съдържа все някакъв алкохол и замръзва при много ниски температури, като структурата му практически се разрушава, а олиото се сгъстява и си променя вкуса ... ?! Какво губим и какво печелим?!

Мила госпожо, това е било българско демократично вино по 50 ст за литър, което е синтетично - прави се от вода и аромати. Но сигурно сипват и малко алкохол , так а че сте права - дали ще замръзне?

14. включете печката, за да си изпечете нещо.

Очаквах по интересни съвети.