Иво Димчев пред Dir.bg: Публиката на X Factor не ми е никакъв критерий

"Тези, които искат да си играят хора и ръченици и да блъскат чалга след третата водка, за мен не са съвременна България"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте си кършили езиците - да наричаш педераса ГЕЙ е същото като да наричаш циганина РОМ! И ако либерастите и соросоидите си мислят, че като измислят нови наименования на старите извратеняци и на недоочовечените мангали, са много хитри и оригинални, жестоко се лъжат! Просто нормалните хора са повече и не са тъпи...

Gal1974

Пърформър? Пърформънси? Дира, айде да научите български най-накрая....

Не го познавам и не знам творчеството му, но интервюто ми беше интересно.

Владее от всичко по малко, но го владее лошо. Като Къци Вапцаров, свири на 20 инструмента и то еднакво лошо.

Иво Димчев явно не е разбрал, че в България за истински българин, поне в сегашното време се счита следният тип мъж: тотален сексист, граничещ с женомразец. Да люска всяка вечер по половин кило ракия със салата. Да яде кебапчета, пържоли, абе да е мазно нещо. Да не спортува. Като пие, задължително слуша чалга. Хората и ръчениците ги слуша само когато ходи по събори, за да яде и пие, разбира се или на някоя сватба. Задължително като се напие е патриот от класа и обича всичко българско, но като ходи в понеделник на бачкане е точно обратното - мрази всичко българско и най-вече богатия си шеф. който не му дава заслужената заплата. Такива като Иво Димчев нямат място в неговия свят. Защото е гордост за него и да е хомофоб. Шовинист и ксенофоб също са задължителни черти на мъжественият му характер :)

Браво бе ДИРа..... Успяхте бурзичко да изтриете всичките ми коментари.... Защо ли изобщо имате секция КОМЕНТАРИ след като човек не може да напише какво мисли. Прочетох в зародиш изклюително точни и смислени коментари.... АМИ няма ги вече. Трийнахте ги. А после говорим за СВОБОДА на словото и печата. Затова и сме на 100 и кусур място по тази ’’дисциплина’’. ТОЗИ път няма да споменавам имена.... Надявам се това да остави коментара ми ’’ЖИВ’’. С не малкото живот зад гърба си категорично се убедих че педала си остава педал, некадърника - некадърник, тъпия - тъп, лигавия - лигав, мазния - мазен, гнусния - гнусен..... и т.н. И ТОВА си остава за ЦЯЛ живот.

Те на запад така представат България - с всичко жалко, противно и ненормално. Откога писаха за големия артиат Азис. Това е политика

За твое най-голямо съжаление не хора като Азис и Иво Димчев формират представата на европейците за нас. По-скоро една дълга върволица от гастарбайтери, проститутки, берачи на ягоди, чистачки, строителни работници с олигофренско ниво на боравене на езика, роми и т.н. ежедневно представят България. Те същите в мнозинството си също така са патриоти и слушат чалга, а като се напият малко и народна музика. Някак си измежду тях Азис и Иво минават за интелектуалци....

Такива като Айво.

Естет 77

Че има голям процент такива дето ги описваш на Запад, има ги. Ама има и от другата порода, на успелите българи. Примерно моята бивша балдъза завърши 1 висше тук и едно в Анслия за строителен инженер. Сега вече е голяма клечка, цял отдел англичани ръководи. Мъжът и същата работа - шеф в IT фирма на над 30 човека. И той е българин. Купиха си къща, имат 2 коли, изобщо са по-успели от повечето англичани. И други като тях познавам, много успели българи. Така че не може всичко да се слага под общ знаменател. Те също дават лицето на България в чужбина.

Разбира се, че има и успели българи. Те НЕ създават обаче представата като стереотип за българите. Напротив, на тях им се налага постоянно да се борят срещу този стереотип, създаден от техните патриотични сънародници. Те трябва да се борят, доказват, абе да се бият с вятърни мелници, за да имат достойнство. Парадоксално е може би кой е по-големият патриот, този с шишето ракия, или този, който трябва да доказва, че да си българин не значи, че си крадец, проститутка и т.н. Именно тази група от успели българи са склонни да погледнат позитивно на Иво.

Тоя щеше съвсем друга песен да пее, ако сам си плащаше терапията. Сега ние му я плащаме. Тогава щеше да има, ПАЗЕТЕ се, не правете така, кондома спадява живот ( ма си го плащташ сам)... за мен такива не ни трябват, няма какво да покажат, а и за никва работа не стават...

ъъъъъъъ, ти му плащаш терапията? И как по-точно?

Ъъъъми непряко. Плащам здравни, за да касата да има пари за болните. А за простите нищо не мога да направя.

Едва ли се лекува в Бг и затова може да живее и твори нормално.

Няма как талант като на Иво Димчев да върви добре с бира и кебабчета. За това си има други неща като силикон, ланци и определени ритми. Но той е прав в това което казва. Х Фкатор е една огромна реклама за неконвенционален артист като него и със сигурност ще му отвори много врати вбъдеще. Той не прави комерсиална музика, за да се хареса на мнозинството, така че естествено е 60 - 70 процента от хората да не го харесват. Но тези хора няма да харесат който и да е не-мейнстрийм артист, ако ще и Кристо да направи творба в техния град и нея ще я оплюят. Затова тази публика не е мерило за такъв тип артист.

Кретен. Измислил си някакви опорни точки и философства. Всеки човек - версия на Вселената. А иво Димчев -верЕсия на разума

Прави впечатление колко е скромен. Много интересно говори и за наличието едновременно на мъжки и женски черти у всекиго, както и за заболяването - поне на мен ми бе интересно да прочета.

Всичко друго но не и скромен.Той е егоцентрик със силно изявен “Аз”.

Поканили са го в X Factor, търсейки шоу. Саймън откровено го иронизира, а този си вярва, че го харесват. И защо дирчовците ни го натрапват това леке? Толкова ли няма сериозни и талантливи артисти, за които да пишат и от които да вземат интервюта?

Самороден ТАЛАНТ! п. п. Личният му живот няма значение!

Личноят му живот няма никакво значение. Некадърен озлобен агресивен игнорант и пе*ераст.

Много е талантлив, но се държи извратено. а това отблъсква.

Патриотарите са по- зле и по-прости и елементарни дори от чалгарите. Това е новата напаст за Бг. Тъй като гледам, че всички са подпалили заради "Народната музика е щампа". Направо ще намразя народната музека заради дящитниците й

Пишеш като кумира си иво - неграмотно и нелиберално. Т.е. всички които не са като теП са проста и елементарна напаст, която не разбира от музЕка.

Пиша от телефон, бързам и закачам съседни букви. На всеки интелигентен човек ще му е ясно, но ти не си от тях. Работя, не мога да седя като теб по цял ден на ракийка и салатка, и да пускам българския флаг през пет минути във фейсбук, както и да си измислям кого и защо да мразя. Усъвършенствай се като човек и остави правописа на по-умните. Не го владееш. Пази Боже и от такива неграмотни защитници на правописа.

Българският фолклор фигурира в регистрите за запазване на нематериалното, култирно наследство. Айво, ами горкият човек! Хора, имайте сърце и дайте да спрем да го коментираме, не подобава на болни хора да се подиграваме, нито да ги осъждаме.

В регистрите на ЮНЕСКО

И? Това значи, че никой артист вече няма право да твори, защото определен жанр има постигнати успехи? Няма право на експерименти и свобода да създава изкуство? Комунизмът е окастрил българина повече от колкото 5вековното робство. Да не забравяме как изкуството в новосъздадената България процъфтява с появата на поети и артисти, които остават класици и до днес. Може би и на тях трябваше да им се каже, че по-хубуу от хорото няма, и нема нужда да има....

На болното мислене на Айво. Всеки човек е артист. Оцелява творчеството на онези, които ги бива. Каквото почукало - такова се обадило! Но на озлобените, болни хора не бива да им се обръща специално внимание.

Иво определено е много талантлив, има добър глас и хипнотично изпълнение. Е в главата е доста сбъркан но пък кой не е?! Тази вечер има концерт в Лондон....... Там съм хи хи ха ха хо хо

Този много си е повярвал, че прави изкуство. Лигав хомосексуалист и нищо повече. Жалко, че такива хора понякакъв начин изграждат погрешен имидж за българите като цяло пред света. Ако той не търси одобрението на публиката, защо въобще се напъва да прави нещо, наречено изкуство?! С две думи ми се гади от тоя.

Явно ЕС вече наказва британците за напускането на съюза . Мисля ,че Азис и Сузанита ще ги довършат.

пак не са толкова кичозни, колкото този

Точно за това ща ги довършат :)

Ако трябва да избирам между изкуството на тоя и ракия с чалга...ми, сипи!

Песента е О.К. Клипът е гротеска.

За мен е отблъскващ като визия и поведение. А творчеството му е доста извратено като цяло.

Абе не знам, захапах малко от соца, дете бях, но ясно си спомням нещо. Тогава никой не говореше за патриотизъм и никой не се смяташе патриот. Даже тая дума само по училищата за Левски и Ботев я използвахме. Другото е, че никой не слушаше народна музика, това беше супер селско и само по селата на разни празници се друдсаха хора и свиреше народна музика. Тези дето пускаха хора на сватбите с народна музика всички им се смееха зад гърба и ги подиграваха какви диви селяни са, ама те бяха и малко. Сега гледам, много модерно стана да се слушат такива народни бози и да се правиш на патриот. И само не ми говорете че те са ме съхранили. Няма такова нещо, и без тях пак щях да съм си българин. Колко от вас си пускат народна музика да слушат през деня бе, лицемери?

Българското народно творчество е национално, културно богатсво, каквото дивите селяни като теб не могат да оценят, самият факт, че дръзваш да го сравняваш с чалгата, показва единствено, че нямаш дори бегла представа за това, за което пишеш. По време на соц-а селяните идващи в града, вероятно са се срамували от произхода си, част от които е народната музика и са възпитали у децата си същия този нелеп срам. В същото време видни композитори и интелектуалци обикалят и до ден днешен по села и паланки, да търсят баби и самородни таланти и да събират за музикалните фондове всяка безценна частица, която открият.

Така си беше и то не само през соца. Моите баби и дядовци са с градски произход и дори преди соца са казвали, че народната музика е била по селата, в града са се слушали т.нар стари градски песни. Но така се случва днес, защото цветът на България си тръгна - хората с образование, с вкус и влечеие към изкуството под каквато и да форма, си тръгнаха на Запад. Останаха хора, които не могат да творят, които се облягат на стари лаври. Народната музика е едно богатство... в наследство. Оттам нататък един народ е толкова голям, колкото може да създаде ДНЕС, а не ВЧЕРА. Това е и иронията на патриотите. Стискат някакво романтично минало, но са неспособни да създадат нещо днес.

На мен ми харесва. Интересен е, няма граници във фантазията и е неочакван. Има много добри песни с хипнотизиращо изпълнение.

Добре е да има човек самочувствие но е още по добре е да е с покритие.А този ?

Възпитава, творецът е начетен, той е будител и самобитен талант, творецът не е панаир - Мариус търси човешката душа в корените на световата и българската литература, почита фолклора и ни го поднася в красиви разкази...будител. Необразованият прост циганизиран перхидролен гей руши плюе срамува се от корена си, агресира, и демонстрира публично патологии, евтина външност и още по-евтина вътрешност. Чалгар.

Мариус - хомосексуален, смирен, световно гигантски талантлив, умен, чел, добър и зачитащ, обичан и боготворен. Айво - пдр*ст, агресивен, некадърен, прост, шумен, чалга, перхидролен, евтин, отблъскващ, кичозен.

Посредствено, безлично и агресивно. Кой интелигентен хомосексуалист би си причинил да изглежда и да се излага така?

И много бързо се е самозабравил. Да заплюе фолклора и да го поставя на едно ниво с чалгата. СРАМ. ..

Пълна простотия е пеенето му, квиченето му, хореография не виждам. ... Кой ли го лансира, сигурно някакви богати ...Изобщо няма място за сравнение с Елтън Джон, Джордж Майкъл и Фреди, който беше велик ....са истински творци на истинско изкуство, невероятно интелигентни и гениални. А при този само арогантно и агресивно поведение, и огромно самочувствие за нищо...

И му беше показано правилното място, точно там, където талантливите хомоселсуалисти са национално богатство. Само той ли не разбра как всичко бе толкова унизително.

На Ивака му дреме на дебелия как "мъжкарски" се били изказали десет мачо чичовци all stars в коментарите на някакъв български сайт :) Да ви екскрементирам и на гайдите, и на хорáта, и на национализма, и на селската ви чест, неподкрепена с нищо постигнато. Кликате на статията, защото вътрешно искате и вие да сте толкова свободни, но сте само маловажни зъбни колелца.. тогава идва ядът към смелия. Тънете в омраза и предразсъдъци, щом го желаете, мили мои плебеи средностатистически.

И другото няма нужда от коментар, нито пошлия ти вкус, нито чалгарската агресия. Самоопределяш се прекрасно.

Що ми викаш Ивак, казАх ти, че съм АЙВЪН, ма, парцал!

Седят двама интелектуалци в кафене и единият отегчено казва: - Толкова ми е тъпо, толкова ми е тъпо, че ми идва да се ...изсера! - Остави, няма да те разберат... - отговаря другият. Та и кичът Айво.

Твоят Ивак всъщност е бездарен, но пък е амбициозен и готов на всичко за малко слава.

Дреме му, при това много му дреме. Ако не му дремеше, нямаше така флагрантно да се натрапва.

...още един ненужен пе....ст

Kenn1111

Не знам какъв е но на мен не ми прилича на мъж това едното и второто на кой му пука и гледа тия измисленни конкурси???Не съм ги гледал от първото им издание първия ден

като публиката не му е важна, ако обича да изнася представления само под душа....

определена публика не му е

Много го харесвам. Пример за безнаказаност, която води до нещо хубаво -песен, танц, театър.. Кой може да се похвали, че прави нещо градивно и полезно, когато се държи безнаказано? Обикновено безнаказаността води до действия извън закона и нещо лошо. При Иво Димчев води до градивност.

И какво полезно е направил? Освен че си е докарал СПИН и може да е заразил и други хора?

Разгледах му ФБ профила и често казано се натоварих психически. Не, защото е гей,. Просто ми идва като енергиен вампир. Визията му е демоде - размазан gothic/darkwave. Пеенето му ми докарва спазми из повечето органи. Не видях нищо интересно из пърформансите му, особено в тази хаотична боза от Х фактор. Но е факт, че западняците го кльопат доста и редовно има концерти. Явно техните сетива са препълнени от различност и вкусовете вече им достигат до извращения. За това и там процъфтяват всякакви нови култури и сексуални ориентации.

Радвам се за него, щом го кльопат. Пожелавам му все така добре да го кльопат и да не му се налага са се връща тук, където, както изглежда, не го кльопат.

Публиката викаше спри а не както ги представят нещата че много ги харесват и никога Саймън няма да отиде след това да го поздрави.нагла лъжа.песента е достойна за гей парада в Манчестър

" и никога Саймън няма да отиде след това да го поздрави" има го на видео, убитак.

Че журито се чудеше как да си прикрие съжалението към този нещастен човек? Един ненормалник със същите данни се застреля преди няколко години, журито е достатъчно зряло, за да прецени психическите щети от 4 пъти “не” според нивото на стабилност на хора с отклонения. Затова го пуснаха, за сеир.

Публиката викаше спри а не както ги представят нещата че много ги харесват и никога Саймън няма да отиде след това да го поздрави.нагла лъжа.песента е достойна за гей парада в Манчестър

Светът е извратен.Ако куче се нахвърли върху мен и започне да ме разкъсва е нещо нормално,но ако аз хвана едно куче и започам да го разкъсвам така,сигурно ше ме линчуват.

Да , това е ерата на Водолея.Както водата минава и заличава всичко , което е било преди това така и новите виждания за човека и за отношенията му искат да изтрият и старите ценности и нормалните разбирания , че човека е малко по-важен.

И аз съм водолей и то доста широко скроен, но този е потресаващо противен.

Говоря за ерата на Водолея и какво носи.Както досега беше ерата на Рибите.

Народната музика е една щампа, не е претърпяла никакво развитие за годините. Наистина, може да възбуди асоциации за „люта ракия и руйно вино“ или да ти раздвижи краката. Докато Иво Димчев прави изкуство, което те кара да мислиш. Друг е въпросът дали ти допада. Така или иначе насила никого не можеш да принудиш да хареса нещо. Колкото до сексуалната ориентация, това си е лична работа. Да не се забравя, че някои от стълбовете на съвременната музика – Джордж Майкъл, Фреди Меркюри, Елтън Джон и др. също са „различни“. И това не им пречи да създават вълнуващо изкуство.

Народната музика не е щампа , а е минала през вековете , през робството и е оцеляла.Запазила е българския дух и затова сега знаеш произхода си.Мисля за крайно неуместно да се сравняват изпълненията на Фреди , Джордж Майкъл или Елтън Джон.Никой от тях не подскачаше като пеперудка по сцената за да натъртва сексуалността си.Никой от тях не се опитваше да бъде с друга ориентация за да е модерен.Песните , които пееха бяха със стил , с текстове , с красиви мелодии.Въобще не можеш да сравняваш този образ с големите звезди.Не си запикавайте очите ако обичате.

българската музика изобщо не е славянска и хората са от Ориента докарани от османите! Хора се играят само там където са били османите на власт! Но са си народен танц! Народите си си ги обичат

не сме славяни, е вярно, но за хората и ръчениците са си наши и са с хилядолетия по-стари от дедите на османлиите.

Естраден ли си?

Народната музика, освен че е щампа, е и майка на чалгата у нас, но докато хората и ръчениците са безобидни, то чалгата вече се явява модернизирана и деформирана порнографска версия. Съобразно вкусовете на консуматорите. И не само в музиката, а и в телевизията, социалното поведение, политиката ... Отвратителните резултати ги виждаме всеки ден. Така че май би било много по-добре, ако вместо да тропаме стотици години хора и ръченици, да бяхме танцували валсове.

Бъдете така добри да си упражнявате музикалните анализаторски способности в други "жанрове". Българската народна музика е голяма лъжица за съвременните усти. Чалгата е на основата на арабската музика, не смесвайте нещата. Всяка музика може да се чалгализира. Това не означава, че музиката "ражда" чалгата. Както е казал мъдрият български народ и една лъжица катран може да развали каца с мед. А що касае хората и ръчениците - който ги умее, лесно ще изтанцува валс, но валсиращите трудно ще заиграят нашите танци. Много музикалност и физически умения развиват нашите танци, много красота има в тях. Който има очи, вижда и който има уши, чува... Другите дрънкат празни приказки.

Не става дума за танци. Става дума за състоянието на обществото и държавата. С две думи, тези с валсовете са много по-напред от нас. Иначе танците ми са безразлични. Освен блус.

са измисляните ръчениците, България е била една от най-великите държави, а тези с валсовете не са били още нанесени на картите. За да се върнем към миналото ни величие, духовно имам предвид, ще трябва да се обърнем към корените си и да се преборим с "благодеянията" на валсиращите.

Ален Делон: Дължа всичко, което съм като мъж, на армията, а в киното - на жените! Предпочитам този вид изкуство / което прави Ален Делон/ да изгражда и оформя естетическия ми вкус. Тези напъни за свобода и антитрадиционализъм, не бива да се определят с традиционния термин за изкуство, защото просто не са! А по повод свободата на изразяване: Седят двама интелектуалци в кафене и единият отегчено казва: - Толкова ми е тъпо, толкова ми е тъпо, че ми идва да се ...изсера! - Остави, няма да те разберат... - отговаря другият.

Това нещо е уникално точно толкова, колкото е уникален всеки хомосексуалист. Да си извратен се приема за много надарени, модерно и различно. О времена, о нрави!

А в чалгарската посредственост проблемът.

За това недоразумение на природата само едно - лопата и да рине 12 часа камъни на 40 градусова жега. След три дни работа няма да е повече джендър. Ще се излекува напълно.

А за теб една лопата по главата за да спреш да мислиш, че мислиш...

Иво Димчев се изразява през съвременното изкуство, което чупи status quo и води до промяна. Трябва различен, луд поглед, за да се създаде "новото". Robbie Williams: "I don't think people understand entertainment a lot of the time. I can't take my eyes of you. I want to see you again." (Роби Уилямс за изпълнението на Иво.) Иво преподава съвременно хореография в Берлин и Будапеща.

Иво не преподава нищо никъде. Сам си е написал това в биографията, но това са свободни съчинения. Явно не сте запознати с това предаване, където се изявяват всякакви хора, често смешни и странни, а журито се прави, че уж ги насърчава, защото публиката обича сеирите. Трябва да има зрители, за да съществува риалити-то. Това е. Хората бяха саркастични, вие го тълкувате като похвала. А който му се гледа орален секс между мъже и може да приеме това за съвременно изкуство, просто защото те така решили да се изразяват, да заповяда на така наречените постановки на Иво.

Ако не ме лъже паметта, Джордж Майкъл има един много успешен клип (дълго го въртяха по MTV), където двама мъже полицаи се целуват. Гнус, гнус, как не го е срам да чупи табута.

знаеш ли как изглежда и се държи хомосексуален професор по изкуствата в Европа??? Този тук може да преподава как се правят орални ласки на Централна гара, а какво си е написал и самоназовал, си е негов проблем, но нали има необразовани чалгари да му вярват

Сори, Айво, но царят е гол. Харесвам книгите на Оскар Уайлд и музиката на Чайковски, явно мога да преглътна хомосексуализма им. Но да не забравяме, че О. Уайлд е лежал в затвора, а днес е достатъчно само да си покаже някой голия за...к и вече е творец. Аз музика не чух, хореография не видях, външният му вид е скромен за "провокация", а лишен от всякаква естетика, за да бъде харесан. А дир, разбира се, можеха да отбележат триумфа на Соня Йончева в Лондон в "Норма", вместо това недоразумение.

Дир са писали и за Соня Йончева на 4 май 2016. Харесваме и уважаваме таланта и успехите и. Какво ново прави тя, обаче? Къде е съвременното изкуство в това, което тя прави? И не говоря за представянето на Иво в X-фактор, а за творчеството му като цяло.

Той и Иван Вазов нищо ново не е направил...

е един много болен човек, аман от Наполеоновци, толкова е досадно и скучно.

"Съвременна" България, а? Категорично е ясно, че Истамбулската конвенция няма да мине у нас! Ще ни я набутат под друга форма, по някакъв неизбежен, задължаващ евро-ценностен път, щем-не щем ... "Независимо какво имаме в гащите", както вселенски безполово се изразява подобието на ...

Ямбол се пише с "м", Истанбул - с "н". Лек ден и Бог да те пази от съвременна култура и изкуство, амин.

Ти какво ходиш само под постовете на хората и си играеш на детска учителка ? Айде с партньора си заминавайте да се наказвате по дупетата за грешките , които правите.

Тук, в дира, някой може и да не му издържи сърцето. Дир, не стресирайте пенсионерите така.

Сатанист

Такава дивотия не бях гледал.Дир бг защо ме подлъгахте така ? Това си е гавра и с пеене и с хореография и въобще пълен резил.И Елтън Джон си пада по мъже ама да сте видяли такива подскоци по сцената и припкане в стил " аз съм момиченце и гоня пеперудки" ? Този дали е различен наистина или просто иска да стане известен ?

По добре децата да не гледат X-Factor , писна ни от обратни !

че е гей е ясно но има глас, чуйте му и други негови песни