Изчислиха, че дневната доза вода вече е друга

Хората се нуждаят от 1,3 до 1,8 литра, вместо от препоръчваните 2 литра

Обратно в новината

Коментари - Изчислиха, че дневната доза вода вече е друга | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А с ЕБАнето по колко пъти и пие ли се вода и кога

Тва къде? В пустинята ако не пиеш по 5 литра на ден трудно ще се движиш. Ако не си беду. или с последен модел влагосъхраняващ костюм правен от свободните, щото те най-добре ги правят...

30 грама на 1 кг.тегло другото е ала бала НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ,ДА ГО DUХАТ ИМ КАЖЕТЕ

Пра историческите хора са умрели от жажда защотто не са имали интернет.

Пия ,когато съм жадна. 1 -1,5 л са ми достатъчни .

Ми ще змислят, нали ни карат да правими икономия от всичко. Утре ще кажат, че трябва за 24 часа да вдишваме и издишваме само 5 пъти. Изроди!

Има ли умник, който да каже по колко вода пият африканските пастири ?

Зимата се нуждаем от 1.1л вода и 0.4 литра антифриз !

Прави това, не прави онова, Еди кое си е полезно, другото е вредно, след време се установява, че има други полезни неща, предишните се отричат, трябва да си абсолютно куку, зада се съобразяваш и вярваш на всичките тези шарката и съветници, всеки си определя индивидуалните нужди според изискването на организма , което се усеща от човек, стига да е достатъчно ориентиран и средно интелигентен, всичко останало е бла, бла за тъпоумници....

Какви глупости само! Изучавайки клетката години наред,смея да твърдя ,че клетката разпознава само водата.Дари ще ядете супи и ще пиете компоти,сок,кафе и бира...това няма абсолютно никакво значение.И когато ви кажат 1.5л е достатъчно количество вода за деня се погледнете в огледалото.За жени около 60кг. Са задължителни поне 1 ,8л В противен случай ,много трудно ще извеждане токсините и ще почистваме междуклетъчното пространство! Не вярвайте на всичко, което пишат в нета.

то тъкмо научих на дядото магарето да не яде и пие,и то взе че се гътна!това чака и вас!11Аз си ям и пия колкото си искам-калкулатора му свършиха батериите и не работи

Много скоро ще "изчислят", че стоенето на топло през зимата и къпането са вредни. Само гледайте

Aми ракията , виното , как да ги смятаме ,вече се обърквам ,,,,,,,,,,,

Колкото по малко се движите - от толкова по малко вода ще имате нужда. Ако сте физически активни - поне 4-5 литра на ден

Искат от нас да спрем да пием вода, за да накажем Путин и Русия. Не Мерси.

Малоумни олигофрени. Отдавна никой не ви гледа "изчисленията"

"Изчислил" го е видният учЕн Юнал Ноа Харари - като средство за въвеждане на Новият Световен ред... !

Наближава и проблема с яденето, скоро много от полезните до сега неща ще ги забранят като вредни, само гледайте. Цирка е пълен а хората овце.

500+

Пийте вода, колкото ви се пие! Не някой "учен", цитиран от още по-"учен" журналист да налага норми - 2, 3,5,10 литра.

Във водата има микроби, затова карам само на уиски

Явно не знаеш,че си целият пълен с "микроби" но може и да си някой робот пиещ уиски:))))

Ако искате да сте здрави, го казват български лекари, пийте по 1.5 или 2 литра вода на ден. Болните от ковид ги задължаваха да пият поне 1.5 литра вода на ден. Проблема си е ваш. Пийте вода мили българи, където и да се намирате по света, а що не и във Великобритания.

Англичаните да си е.ат майката

И водата ли свършва? Ами ще събираме росата и от дъжд ако вали де

100 години ни обясняват че кафе чай и сок са отделно от водата. Днес друго приказват. Дебили

Ако ви се пие.Толкова е просто

Зависи от работния режим! Колкото е по-натоварен, толкова е по-голяма консумацията на вода. Температурата на околната среда, също играе голяма роля.

Зависи колко ракия си изпил преди това и дали те пали на вода

Много обичам някои да ми казва, какво, как и колко. Пращам директно този професор на майка му в оная работа. Нещо много започнаха да ми влизат в очите разни научни светила... Някои ми препоръчват зимата да стоя на 18 градуса, други да се къпя един път седмично, трети да ям насекоми и т. н... Дружно си гледайте работата, драги тунеядци!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Въз основа на задълбочени изследвания, Ния група учени стигнахме до заключението, че англосаксонците трябва да си ЕПМ!!!

1500000000000000000000+++++++++++++++++++

От край време се знае че е хубаво да се пие повече вода сега изведнъж изчислили колко точно ма тва за всичко еднакво

Дами може водата да е заменена с бира. То преди 3000 години египтяните са консумирали бирата с хляб за храна, а не само за пиене?

"Резултатите, публикувани в сп. "Сайънс", показват, че хората, живеещи в гореща и влажна среда, на висока надморска височина, както и атлетите, бременните и кърмещите жени се нуждаят от повече вода." - Да бяха питали някое дете и то щеше да им каже.

Не са казали най-важното - ако урината е доста оцветена, значи още течности. Това е правилото.

Миризмата. Ако съм здрав и пия достатъчно вода урината ми почти няма мирис. Поне при мен е така.

А кво става компаниите разпростаняващи минерална вода не са си платили за изследването май , а?!!!

Щом питаш за приятел ,кажи му да пие по 3 л. вода , за да разрежда ракията . Иначе черният му дроб ще иде на кино .

Те за тва ше да е регистрацията на гераните.

5+

Аз пия около 3 литра дневно

Това е разхищение на важен природен ресурс. Обаждам се на Грета да те смъмри.

и аз, ама бира! :))))

Само кухо плямпане. Мен пък ми се пие ракия от сутринта.

Едните си вземаха парта ''изчислявайки'' 2 литра и сега е ред на другите да получат за ''изчисленията си'' заплащане и така докато има кой да им пълни джобовете докато се мандахерцат ''изчислители и учени''.

Че Аз поне 30 зими съм изкарал без да пия вода, за останалите 40 зими не съм сигурен, но през другите сезони си пия толкова колкото ми се пие, не съм я мерил, няма и да я меря. И винаги ме избива на смях като видя някой седящ с бутилка вода и през 10 минути си глътна по малко.

Пиеш ракия смятат ли го. За един приятел питам

За преработката на "захарни" изделия организма се нуждае от допълнителна вода, така че който пие алкохол и натурални сокове трябва да увеличи количеството вода което пие.

вода най добре , не сокове и коли и преди лягане (след препиване) 2 чаши вода дори и да не ти се пие

Баба ми ядеше и пиеше когато огладнее и когато ожаднее. Без значение колко е часа , 6 сутринта 11 на обяд или 2 по сред нощ! Живя до 102 г. и си вършеше всичко сама.Аз ям здравословна храна, не прекалявам с нищо, спортувам всеки ден, не пуша и не пия, не се ядосвам за нищо и на никой и ... хванах рак на 60 г. Благодаря на съдбата и докторите ...излекувах се и съм жив и здрав. Пия вода като ожаднее и колкото ми се пие, ям докато ми се яде и ми е сладко.

аз пия по средно 500 грама твъдо на ден с разредител мин. вода . ям по един 1.5 път на ден . спортувам бокс ако има спаринг на паркинга . пуша по 2 кутии и трябва да си променя режима щот ша пукна

И да го промениш пак ще пукнеш. Въпросът е : Кога?

се си мислех, че е индивидуално спрямо чиляка..Ма то разбираемо, след некоя и друга година като познат да позачезват водните ресурси и некой умен реши да ги преватизира, упссс, тоест да ги вземе под контрол с цел опазване и разумно преразпеделение, че намалят дневната доза и до 500 мл.:)))

И тозИ професор като нашите. За мъжа количеството вода е правопропорционално на количеството алкохол /различен от бира/ поет в организма за денонощие/предимно вечер/. И правилно е не "количеството вода", а "количеството течности" при което т.к. има разлика във водата чиста и съставна част от сок то пак излиза два литра течности. Каквато им науката такова им и разузнаването-на вестникарите-с тези на короната нещата са различни.

На кой изобщо му хрумна, че знае по-добре от тялото си колко вода му е нужна? Използвайте механизма, който се е усъвършенствал милиони години - пийте тогава и толкова, колкото ви се пие.

А приспадат ли се течностите поети по време на креватните игри?

Само тези, които се приемат през ананаса.

Доста лекари от години говорят за норма от 30 ml на килограм. За един мъж с тегло 100 kg това означава, че трябва да изпива на ден 3l.....Очевидно взе да им се свиди и водата на зеленушките...

И тази промяна има ли нещо общо със зеле ата сделка? И водата ли им се досвидя? Аз пия всеки ден по около 4 литра вода. Очаквам скоро да въведете и лимит. Ток, месо, вода... все на някого му пречи човечеството! СМЕШНИЦИ!

Споко ти пиеш и мойта дажба, нема ти придирям , пий си спокойно :)))

Май не разбираш какво е написано. Спокойно! Моето образование няма да ти помогне да преодолееш функционалната си неграмотност. Ама спи, спи, спи!

Напротив, много добре разбирам, какво искаш да кажеш. Но, за моя изненада, фуционална неграмотност заструя на талази от тебе след репликата ти към мен. :)) Явно т.н твое образование, е оставило ннегативен отпечатък върху когнитивните ти умения. Спокойно, винаги може да компенсираш.

ГолЕма новина... единственото правилно нещо е човек да пие и да яде само когато организмът му подава сигнал че е жаден или гладен, просто защото нито един ден не минава еднообразно и затова нуждите от вода и храна никога не са едни и същи.

И сега трябва ли да си наваксвам за минало време? С моите 58 години ще трябва остатъка на живота си да прекарат в постоянно пиене на вода! Или може би ще ми предложат ваксина за решение на проблема ми ?