17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не познавам историята на ровбството в САЩ, предполагам че е имало и бунтове и т.н., но погледнато от страни да търпиш 400 години нещо подобно си е "избор". Тука някои говорят и сравняват и с нашето "турско робство", не знам, но ми се струва, че не сме били оковавани, имали сме собственост, та дори и сме учавствали в управлението. Дет се вика, ние сме си го избрали, както и днешното ни положение е обществен избор.

Прав е човекът. Казват, че от тези, които се страхуват от смъртта стават най-добрите роби. А подозирам, че болшинството от хората попадаме в тази категория. А избор винаги има, много често съвсем нелек избор - смърт или живот в безчестие. И ние избираме второто и живеем в робство и обричаме децата си на същото, защото роденият в робство няма как да е свободен.

Този не е бил българин в предишния си живот, щом ги говори такива. Дали са имали избор българите пред османлийте?

Нямали са много голям избор, но и под комунизма също.

Той първо не е чернокож, а две трети или три четвърти бял. Просто черният ген е по-силен. Второ не е добре, понеже си е изпържил мозъка с определени субстанции и станции. Самият му избор на жена при неговите възможности говори или за платен театър или за психическо разстройство.

То и нашето робство някои родни умници се опитаха да го определят като 'присъствие'. Истината е, че тези теми са доста деликатни и не може просто да изръсиш нещо такова в интервю между другото. Трябва сериозна аргументация а той дори не се е опитал да се аргументира, а е изтръсил поредната си скандална изцепка, с която всички да си чешат езиците.

прав е ,всеки сам си избира господарите ...

човекът всъщност каза много умна приказка, но никой няма да го чуе, а неграта ще побързат да се обидят. Това което каза Канье е, че робството продължава да е в ума на черните 200 години по-късно и че много от тях избират да се концентрират на него и да се изкарват жертви, вместо да се вземат в ръце и да си градят живота. Това е истината, само че тя не е удобна за много хора.

Ха, може и така да е, но не ми се вярва тоя рапър да пращи от акъл.

Тоя да не е завършил философска школа, та трябва да четем простотиите му? Може да си напълните рубриката с друго инфо и да ни спестите мнението на такива аборигени по толкова сериозни теми.

Що не пробва да поживее в арабския свят този отворко? Няма да е зле да иде в Индия и Пакистан също. После да говори за робство на духа в САЩ.