Даниел Дей-Луис се оттегля след третия си Оскар

Актьорът се оттегля временно от киното след историческия си успех на церемонията за наградите Оскар, съобщават от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Даниел Дей-Луис се оттегля след третия си Оскар | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не забравяите на кого е зет луис: за чя дастеря е женен. заради този си брак тои заряза новороденя си син. тка,че личнят му живот не е много за пример... благодарение на сегашната си жена, която е дастеря на драматурга артар миилер, тои получава не какви да е роли ...

Излишен е спора кой е по по най :-) Още повече като се изброяват Никълсън, Де Ниро и Брандо. Всеки от тях е различен и гениален по своему. Даниел Дей Луис обаче е абсолютно СРЕД най-големите за всички времена. Вече. И не заради Оскарите само, а заради начина, по който работи, играе и се подготвя. А и заради начина, по който си избира в какво да участва. Една много малка групичка са актьорите, които могат и искат да си избират и го правят. Споменатата Мерил Стрийп, която за мен е най-голямата актриса на нашата епоха, Луис...има и още няколко, но ще си замълча дотук.

Мерил Стрийп му връчи Оскара да не му излезе прякор "мъжката" Мерил Стрийп, а иначе всеки му помни всяка една роля дори и Последния мохикан преди 20 години, за разлика от тези на Де Ниро сумати бози за 20 години :)

Горкия Никълсън, той имаше рекорди и за най-много номиниран и печелил актьор, сега му паднаха и двата.

абе авторът и вие, дето коментирате, нямате ли интернет, поне да проверите, че Джак Никълсън има 3 оскара - авторът да запали една свещ довечера, ако не са го уволнили след тая чутовна глупост, дето е написал

извинявам се на автора, май съм още под влиянието на оскарите, наистина за главна роля само той има...

Вярно е, че бързаш да пишеш без първо да си проверил как стоят нещата. Но пък си се извинил, което не е малко. Други биха си замълчали.

N0rm го е казал най-точно. Единственият с три Оскара за главна мъжка роля. Едната от трите статуетки на Никълсън е за поддържаща. Така че статията не е грешна, просто е непълна.

Много точно казано

Все пак трябва да се уточни - "първият носител на три награди за главна МЪЖКА роля", защото иначе Катрин Хепбърн има даже четири, естествено "за главна женска роля" :)

Наистина, великолепно изиграна роля. Заслужава си!

Личеше си, че на Джак Никълсън също му се иска Оскар, но вече няма как много е възратен.

Даниел Дей Люис е добър, но корифеи като Марлон Брандо и Джак Никълсън са ненадминати, въпреки броя на оскарите им....

Интересно как ли преживява триумфа му актрисата Изабел Аджани, която той изостави бременна в 7-я месец? Дали е горда с бащата на детето си или все още го презира за това, което й причини. Иначе изпълнението му в "В името на отца" е велико.

И в "Бандите на Ню-йорк" ;)

Kalin

Добър е ,но ме учудват 3 му награди.Според мен е късмет а и бая пресилена тая работа.От артистите там които още снимат не бих го сложил в челните 20-30 а доста по назад.

Айде пак си помисли! Това, че не е сред най-обсъжданите, не значи, че не е сред най-добрите. Естествено Оскарите не са мерило, защото в една година се взима само един. Имало е години, в които дори броя на наминациите не може да събере всички, които заслужават. Първите му два Оскар-а са обсолютно заслужени, за този - ще видим.

Тук изобщо не моеже дастава дума за късмет. Дей-Луис винаги е подбирал добре ролите си. Никога не е залитал по комерсиалното и е фанатично отдаден на героите си. Единствената причина, хора гледащи предимно блокбъстъри, да се питат защо точно той взима трети Оскар е, че той стои настрана от холивудската шумотевица и нискокачествените продукции за масите.

Чудовищен актьор, не само чаровник, но и голям талант. Наистина в Последния мохикан беше неотразим, като Бил-Касапина в "Бандите на Ню-Йорк" на Скорсезе също направи уникална роля, но мен най ме впечатли обаче с играта си в "Ще се лее кръв", ето това се казва актьорска игра - гледаш героят му, знаеш, че това е кино, че това е Даниел Дей-Люис, ноо..просто не вярваш че това е "на ушким", че някой си "играе" ролята !!!Малцина го могат това....напълно завършен, заслужени оскари, винаги ми е правила впечатление някак си скромната му усмивка.: )

Най-великия !Заслужава много повече Оскари!

е де ниро като има само един за главна мъжка да го пишеме по слаб актьор от този ли, или пък брандо.

странно,не съм гледал нито един от изброените филми,но пък в последният мохикан беше наистина велик,едно от радостните неща от тъжното ежедневие,,този блог за радост е свободен от червената инвазия в другите,нека господ ни върне бойко,и освободи от приматите на улицата,,доган,сергей ,,моля те господи

На мен най-много ки харесва във филма "In the name of the farher"/"В името на Отца". Много силна и въздействаща роля и изпълнение.

В стахотни филми играе, но Gangs of New York най ми хареса. Стози тебър на гласа май не е само късмет.

Кво да го правя като ше се оттегля.