”Петдесет нюанса сиво” е най-бързо изоставяната книга

Книгата, сочена доскоро за феномен - "Петдесет нюанса сиво", се оказа най-често изоставяната книга, сочат две допитвания до общественото мнение, цитирани от в. "Кориере дела сера".

Обратно в новината

Коментари - ”Петдесет нюанса сиво” е най-бързо изоставяната книга | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз лично прочетох към 30 страници и самия сюжет от самото начало ми се видя страшно нереален... Някакъвп богаташ страшно привлечен от някаква страшно невзрачна девойка... А пък и който го влече садо-мазото със сигурност е гледал достатъчно неща на тази тематика :)

на български преводчето не струва- схематично и некадърно. там го докарах до 62стр. при оригинала стигнах до 79-80стр. и тва ми беше. книга за хора до 25год.- максимум.

И аз веднъж да съм съгласна с проучване. Този път проучването е точно в десетката.

И аз я прочетох до края почти насила! Секс сцените ми бяха омръзнали още в първата част, но дочетох тъй като всички ахкаха и хахкаха....очаквах доста повече, което така и не видях чак до третата част

Вярно:-)))Купих си я,прочетох 50 страници,после отидох на почивка,приспивах се 5 дни с нея(много бързо заспивах)и толкова:-)))

Изключително посредствена книга. С плоски персонажи, смешно-неадекватен диалог и кошмарен незрял стил лутащ се между напъни за оригинално изказване и тийнейджърски жаргон достоен за 15 годишни (чела съм я в оригинал, не знам как е предадено в бг версията). "Скандалното" в нея е безкрайно банално и е на ниво мокър сън на подрастваща или дълго неправила секс домакиня. Смешно е да се сравнява с edgy автор като Буковски, който има доста по-провокативни интереси от това да свързва красив богаташ с млада студентка в писмен вариант на "Дързост, красота и light bondage"

Tози "Shit" с претенции за литературна стойност, е много далеч от действителността. Книгата се комерсиализира благодарение на скандалната реклама, която й се направи, а всъщност е много посредствена творба, която не впечатлява с никакви особени литературни или нравствени качества. (Казвам нравствени, а не сексуално-ограмотяващи, да не вземете да ме нападнете сега). Като цяло е бозава поредичката, аз също не успях да дочета и първата книга, просто защото образите ми се сториха твърде повърхностни, стереотипни и нереалистични. Ако някой ме попита, не бих препоръчала точно тази книга за четене от приятел. Има далеч по-стойностна и смислена литература.

Не трябва толкова да се преувеличават фактите - книгата нито е феномен, нито е най-изоставяната. Аз виждам един много добре комерсиализиран литературен продукт, създаден с тази цел, разбира се. Написана бързо, продавана бързо и в големи количества, свежо начало, което обсебва вниманието - чак до втората половина на първата книга. Читателите трябва да са благодарни на авторката, защото тя се опитва да сбъдне всякакви мечти - млад, много красив и много богат мъж, който покровителства, грижи се и казва заветните слова "Яж, Анастейжа" дето всяка перманентно диетуваща копнее да чуе. И т.н. В сравнение с подобни книги писами от мъже преди (например Чарлз Буковски) тази е класи отгоре, пък Буковски минава за класик. Сравнения с други жанрове и автори не е редно да се правят. Авторката заслужава признание за това, че дарява пребиваване в един нереален и общо взето приятен свят на онези, които искат да си починат малко от действителността.

Прочетох двете книги, на третата не издържах. М/у другото българският превод не струва, който може, да чете оригинала.

Прочетох и трите книги в оригинал, но към края е доста скучно. Книгата е написана изключително зле и е много разтеганато съдържанието. Историята спокойно може да се събере в 1 книга.

Съгласна съм с теб и аз съм на това мнение, че книгата спокойно може да е само една, но когато са три книги се печелят повече пари, отколкото ако е само една. А в крайна сметка всичко опира до пари

Хей отегчените от НиЛо, кралското бебе и фолк певиците драскачи, къде сте? Дайте някой коментар по-някоя друга тема, приемрно за тази книга, или май освен жълтинки друго не четем, а?

Що бе, това да не е Юго??

Умно!+1:) И не само Юго... Не е важно колко книги си прочел, а колко книги си заслужават четенето и ти се иска да прочетеш пак.

Ти това ли четеш бе, титан?

Не винаги този белег означава, че книгата не струва! Самият аз като малък захвърлих книгата "ДЮН"-2 след първите няколко страници. Добре, че чух добри отзиви за нея и си наложих да я прочета. След това станах заклет фен на Франк Хърбърт, и до ден днешен смятам, че "ДЮН" е сред най-стойностните книги изобщо!!!

Аз прочетох и трите книги и то в рамките на месец. Но всеки има различен вкус към литература. А и повечето хора са все още доста консервативни и тази трилогия не би се вписала в техните представи.

Четящите хора трудно биха се вързали на такози посредствен парцал. Те отдавна са изгълтали книгите, поставили основите на сексуалната революция, и на тях не можеш да им продаваш точно тия краставици. Виж, на недозрели кифли, които преминават от исторически любовни романи (които са си софт порно откъдето и да ги погледнеш), "50 нюанса" сигурно им изглежда като сериозна литература.