Коментари - Deep Purple забиха в Каварна, следва Пловдив | life.dir.bg
назад

Deep Purple забиха в Каварна, следва Пловдив

Легендите на хард рока Deep Purple оставиха без дъх хилядите си фенове, които въпреки дъждовното време прекараха часове на стадиона в морския град.

Обратно в новината

Коментари - Deep Purple забиха в Каварна, следва Пловдив | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой каквото си иска да говори,но концерта си беше велик и аз съм щастлив,че успях да бъда отново с едни титани на хард рока и тяхната музика,при това на около 10 метра от тях!Който не е бил съвременник на зараждането на групата,не е израснал с тяхната музика и не се е крил по мазета и тавани и да ги слуша от черните станции в онова лайняно време,трудно може да оцени факта,че слуша на живо,музика на легендарни и непреходни музиканти!Може и да не звучат точно,като студийната им музика с която сме свикнали,но пяха чудесно и концерта беше велик!Нищо че е без Ричи!Стив Морз отдавна се вписа много добре в групата,а Дон Айри и преди беше за известно време част от формацията Пърпъл!Той също е добър клаверист и също ползува Хамунд орган!И....въобще концерта си беше велик и на него имаше няколко поколения люде!Имаше дечица с биберони в устата,както и хора,около 70 годишни!Това е магията Пърпъл и ще бъде вечна!Нека тези,които плюят във форумът,да се замислят,защото е срамно и жалко!

Днес се прибрах и аз от събитиеро. Doro и Accept размазаха!!! :))) Пърпъл се пазеха ама на техните години ще съм благодарен ако мога да издържа да само да отида на концерт, да не говорим за сцена и т.н. :P

Пърпъл без Лорд и Ричи е като - Аксеп без Удо, Найтуиш без Таря, Мейдън без Брус, Слеяър без Ломбардо --- направо си е като Ферари с газов инжекцион или на метан.

то и баба ми ако беше мъжка.... абе хора, радвайте се на това което сте видели, стига безмозъчни критики и небивали сравнения. почти всички коментари са абсурдни - каквото било - било, радвайте се че можете да видите част от тях и дори да ги покажете на децата си!!! Това е забавлявайте се, не търсете под вола теле!!!

Да ,цветенце! На 30.08.2013год! Не е за изпускане.

Грешиш ти. ,, THE WALL,,- Стената, не е концерт. Това е самостоятелен проект и шоу на Роджър.

Пърпъл бяха до 1976 - оттам нататък е пълна безинтересност.

И след това интересното стана в Рейнбоу с Ричарата и Рони!

Rainbow е създадена 1975год . 1976годе създаден албум-,, Rainbow Rising,,. В този албум са ,, Stargazer,,,, A Light In The Black,,. Много хубав кавър на първата имат Dream Theater. На втората песен е кръстена книгата за Дио-,, Светлина в мрака,,.

Пърпъл си е Пърпъл до албума Slave and Masters, след този албум са пълна порнография - Гилън няма глас, а и го мързи да пее, в началото Морз беше голяма трагедия - сега е що годе добре, Лорд, лека му пръст си беше гениален !

,, SlaveS and Masters,, - 1990 е в стил DEEP RAINBOW. Joe Lynn е Цар на баладите-,, Fortunetteler,, и магията на Ричи...

.... ама верно тоя Цонко много е тъп. Една свястна болница няма в града, ма иначе зрелищата грешка нямат. Хора от Каварна - бийте му шута на тоя клоун!

Абе кой реши тия смешници да подгряват Пърпъл в Пловдив ??? Други групи в тоя град няма ли та точно тия клоуни трябваше да изберат ??? Ако в Пловдив няма в София и другите градове се намират доста по-кадърни и по-добре звучащи групи от тях. Ква е тая порнография ? Тия са няква групичка дето имитират по доста нелеп и нейадърен начин "IRON MAIDEN" и за това не мога да разбера какво общо има стилово с Пърпъл, да не говорим какво общо могат да имат с музиканти от толкова висок ранг ! Все едно "Контрол" да подгряват Ингви Малмстийн :) Пълна простотия ! Пловдивчани, излагате се ! Едно време Пловдив беше музикантски град, сега не си спомням в последните 10-15 години да се е появявала поне една свястна и кадърна рок-група от там ! Сещам се самоза няколко такива, дето вече ги няма ! Не върви на добре тая работа в Пловдив май !

пресен пример- конкурент и подгряването на AC/DC. пълна нелепост.

Много точно сравнение :)

В Пловдив не само тази работа не върви на добре!!!

Много сте прав/а.Пловдив, за съжаление върви ама много на зле.Във всяко отношение.За музикално - не ми се говори.Само чалга-клубовете се множат и разцъфтяват.Нищо друго.

Според мен доста претупаха концерта. Не се стараха, а Гилън само ди търсеше повод да напусне сцената, пък било и за 10 сек. Като цяло слаба работа

Всички знаменити песни на Пърпъл са в албумите до 1976 год. и са написани от Р. Б и Д. К. Тези тук с чужда пита помен правят. Въпреки това ми е интересно изпълниха ли Stormbringer и как беше?

Че какво му е на Highway star, или пък на Child in time? Дайте да не мерим и да не сравняваме неща, които не се измерват с мерни единици, моля Ви!

Подкрепям! Всички вокалисти и музиканти са на едно много високо ниво и аз не мога да ги разделям кой е -по. Уникалните гласове на вокалистите се доказаха и продължават да се доказват и извън Пърпъл и Рейнбоу. За съжаление Дио и Джон Лорд си отидоха, но ни оставиха огромно наследство.

Хубаво е да знаеш повече, що е туй Deep Purple MarkTwo за рока през 70-те.

Ако си беше направил труда да изгледаш един концерт, било то и на ДВД щеше да разбереш,че Гилън не пее песни на Ковърдейл. Обратното не е вярно. И в момента Гилън все още може да пее за разлика от Ковърдейл.

Цепелините и Съботяните винаги са били по-добри групи от Пърпалягите. това е голата истина , дами и господа.

Ехххх ... защо трябва да се мерят такива неизмерими неща? И трите групи са феноменални и фундаментални, но кой е по- ... и кой е най- ... не може да се каже. То не е нещо, което може да се измери или претегли ... и на мен най-много са ми на сърце Sabbath, ама слушам със същия кеф и почти всичко от тези години :)

това е вярно, но да не забравяме и THE WHO и CREAM все пак.

А къде оставихте великите Пинк Флойд?

Всички тези групи са класика. На върха няма по- добри- всички са равни и недостижми. И ако Пърпъл продължават да правят концерти, то Пинк Флойд и Лед Цепелините едва ли- за съжаление.

Бях там! Беше супер, ходил съм им на 8 концерта по света и у нас и Дийп Пърпъл винаги са били на ниво! За едно нещо съжалявам в този живот, то е че не съм бил роден и не съм бил на концерта в Калифорния през 1974-та ...

а аз бях, но ми липсваше Гловър

Глен дойстойно го замества на California jam- 1974год. Освен това има прекрасен глас. Велика е школата на Ричи не само с Пърпъл , но и с подразделенията си.

ами така е, до 1975г. Пърпъл бяха законодатели на хард рока, а след това - "легенди на хард рока". Много "легенди" идват у нас, 20-30 години след като са били на върха на славата. Музиката им е класика, но тя истински "живя" в онази епоха на хипита и винил....тя беше "вкусът на времето", което за съжаление никога няма да се върне, както и онзи велик концерт в Калифорния 1974, уви....

Така е. Групите от едно време днес не са същото, защото и времето е друго, а и те не са същите. На мен лично не ми доставят никакво удоволствие тези реминисценции с останалите живи групарски останки и разни добавки. Най-великият концерт на Пърпъл е 1972 г. в Япония. Изобщо едно от най-добрите концертни изпълнения на рок група. А след това Рейнбоу от стейдж - 1977. Цялата тази класика Пърпъл, Хийп, Сабат, Назарет, Т Рекс, Рейнбоу и т.н. трябва да се слуша в оригинал - това е. Ако не си живял по онова време, не можеш да усетиш истински вкуса на тази музика.

съгласен, само едно малко уточнение - през 1972год. в Япония са били няколко концерта, но като цяло турнето там е било събитието на цяло поколение!

Който има усет към хубавата музика я усеща- независимо кога е роден. Внукът ми е на 1 годинка и е луд по класиката в рока и Пърпъл. За Рождения си ден получи тениска с логото и китара. Но понеже дърпа яко струните и е още малък, та купикме и барабан. Детето се скъса да тупа като Пейс. .. Но не беше достатъчно... Хамънд орган не мога да му купя, но ще потърся нещо клавишно... тъй като и на микрофона се дере яко... Въобщееее... вкусът вода не става...

кво забиват, тия нямат нищо общо с Дийп Пърпъл

тоя година за двата дена общо я имаше 10000 човека,я не. ми без нови групи, а само с идващи за 5ти път няма да стане.

Браво, че си отишъл. Имал съм незабравими мигове предишни години в Каварна, но 1 юни ми е малко раничко за там. Дано догодина.

И аз тъй. Ще ги гледам в Пловдив този път

та те и тяхната академия са великаните за всички времена

ти май не си бил там, а само така си мислиш!!! снощи стадиона беше пълен и между другото концерта на PURPLE беше много як !!! А ти поплюнко по-добре си замълчи!

то след 8 бири и концерт на Конкурент ще ти се стори як. а ако си мушнал и 5 водки ще залюбиш и Криско. без Лорд и Ричи са си подобие на Великата група. а Доро просто сама се е определила за певица- иначе УОРЛОК още щяха да съществуват.

Бях там.Концертът беше супер!Пейс и Гловър бяха много на ниво!Изпълниха едни от най-хубавите песни между 70 и 73г.

Е,голям праз, като са го закрили.На кого му пука това?

Хайде пусни си Малина и си цапай у вас не във форума pls.