Горан Брегович разлюля Арена Армеец

Горан Брегович и неговия оркестър за "Сватби и погребения" изнесоха концерт в столичната Арена Армеец.

Обратно в новината

Коментари - Горан Брегович разлюля Арена Армеец | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всеки влак си има пътници.А за талантът му едва ли може да се спори след като изнася концерти по цял свят.

По цял свят изнася концерти, но те са предимно за емигрантите от Балканите. Мен ме закараха 2000 година в Мадрид на концерт на тоя чалгар (нямаше как да откажа, понеже бях на гости и домакините ме замъкнаха) и всички присъстващи бяха българи, сърби, румънци и албанци. Така че малко по-спокойно го давайте като разправяте, че е световно признат. Световно признат е от всички емигранти, ама от миячите на чинии и строителите, надали някой успял емигрант от Лондонското Сити ще иде да го гледа тоя циганин.

Страхотно напписано

Дунке, как пък го реши това!? Аз лично живея от 2001 в Холандия и съм сред хора от цял свят и мога да ти кажа, че Горан Брегович го знаят много от познатите ми тук и аз не говоря за балканци ами за хора от Перу, Холандия, Испания и т.н. Той е един страхотен посланник на балканската циганска музика (което няма нищо общо с чалгата). Така че не говори глупости ако обичаш

А и също така Горан Брегович е много полуярен заради това, че пише музика за филми и аз не говоря за Ъндерграунд ами за холивудски филми като Аризонска мечта (с Джони Деп и Фей Дъноуей)!!! Така, че който си е талант си е талант, а това дали ще го слушаш си е твой проблем, но не наричай човек, който е прославил Балканите по цял свят "циганин"!! А и да те светна музикалната му кариера почва като рокаджия ако не ти е ясно

о да! и да вметна още, че певиците ж оркестъра му са български народни певици... ама той е циганин и правил чалга казала дунка :-))) както и да е, всеки си има право на мнение в крайна сметка ;-)

Кючекоманията в бг никога няма да умре. Бае ви Ганьо може да е гладен, жаден, гол и бос, ама душа дава да влезе в кючека. Не става много ясно какво общо имат циганиите с балканските ритми, както и какъв ще да е този уникален стил джаз-кючек?

Ха ха ха... якоо... Джаз-кьочек.. В тая циганизирана Ганьовска държава... това е втила на новото време..

ЛК

Другите неща бих му простил, но да пуска барабаните и баса на плейбек ми идва в повече. Големият Творец, Световният Музикант не може да си плати хонорара на двама изпълнителя да му изсвирят наживо парчетата.

100 години напред да не се кани тази група!

стига с тези коментари, никой на никой не е сложил нож на шията да си купи билет и да отиде да го гледа, щом е напьлнил Арена - за какво говорим , сьщото и с ЛилиИванова с която се бьзикат, кой може да напьлни тази зала, това е шоу бизнес, гледаш и плащаш това което ти е на душата-Лили, Горан, чалга, стига обрьщаите нещата на политика

Политика ли е да кажеш, че тоя мангал е колкото талантлив музикант, толкова и талантлив мошеник? Щом има балъци да си дават парите да му спушат плейбеците.... Ясно. Политика... Що не се скриеш..

арена армеец ще сабере цялата балгарска армия и даже ще останат свободни места.

Тоя няма ли де се скрии Все тая та тая едно и също.

Бях и пях! Имаше от всичко - и фолклор и джаз и черни балади. Човкът е гениален музикант и световно признат и познат с уникалните си етно концерти. На мен също ми липсваше мащабност, необходима за такава голяма зала. Или докарва 40 човека, както беше преди години в Пловдивската панаирна палата, или раздвижва с хореография. Също така се подразних от английския, на който общуваше. Никой ли не се намери да му каже от организаторите, че в залата повече хора биха разбрали сръбския му, отколкото английския. И накрая за всички, които изписаха толкова глупости по отношение на сърбите и музиката им, ще кажа, че докато ние на Балканите си ги мерим, винаги ще бъдем манипулирани от пр. едни щати, където преди около 200 години утайката от Стария свят загърби всякакъв шовинизъм и създаде държава.

И аз бях, и пях и танцувах, но винаги ще има недоволни, такива сме си ние!

През лятото съобщиха, че Горан има неизплатени дългове от кредити за жилищата които строи в Сърбия. Тогава си спомних, че преди няколко години кметицата на София Фъндъкова му даде 200 хил. евро за Новогодишен концерт насред София. И сега предчувствах, че тоя сръбски тарикат отново ще се появи в София, за да вземе от бугарските балами някой друг милион. Така и стана. Цял месец му течеше рекламата по ТВ7 и аз упорито сменях канала, че ми се повдига от това сръбско цигане. Нямаме държава, тва е!!!! Нека някой наш състав да иде в сръбско и от там да вземе някой друг милион, но няма да стане.....Докога ще им правим евала!

Това е нивото на народа... Дай му чалга, силиконови цици и яко пиенье.. Повече не му трябва... А на другия ден като изтрезнее, започва да реве, че е беден и гладен.. И така до следващата вечер, до следващото напиване.. Така го цоцат и Лили-то и Горан-а и всички мангали по селата..

Леле, колко сте злобни! Ами по тази логика да не идва никой в БГ - нито Мариза, Карерас, Клайдерман...

стига с тея прости сърби бе егати чалгята :D

Аман от тоя ... Искам да има концерти на български изпълнители.. Писна ми от всякаква напаст чалгаджии... Не бяха турски, гръцки, сръбски, македонски, румънски чалгари... Къде са нашите народни изпълнители???

ща е србско све е лепо, ща е бугарско све не е лепо. брегович погребва бугария.

Баце, искам да ти завра един бугарски тупаник у сръбската муцуна...

чре србска музика, шлиокавица и плескавици кам светло и богато бадеще.

той Монреал разлюля преди години. Имаше голям концерт в центъра, пълно с народ, зала нямаше да побере всички. Това беше най-добрия концерт от фестивала.

Озвучаването беше кошмарно. Тръгнахме си разочаровани.

Концертът наистина беше взривяващ. Имам спомени от предишни концерти, на които музикантите бяха повече и това единствено ми липсваше. Факт е, че той е единственият, който последователно популяризира балканската музика и чрез него светът узнава и за българския фолклор пречупен през погледа на Брегович. Той самият си казва, че краде от нашия фолклор и не се срамува от това. След като България няма политика за културата ни ще трябва да се оставим на Брегович да ни прославя. Неговите концерти са пример за това как се прави музика и се работи като за последно и сякаш няма да има утре. Ако всеки в България работи така, то може би животът ни ще бъде малко по-хубав и оплаквачите ще са по-малко.

ако не беше Брегович, света нямало да знае за нашия фолклор ли? Ти говориш уникални простотии... Ти светец още малко ще го изкараш..

е халифчето!силно го подкрепям!браво! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

таа зала толкова ли е крехка та се разлюляла ха ха ех ама пленти сте алегорични?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЛЕПО Е БИЛО СВЕ!

поклон пред таланта му , обиколили целия свят и той си каза '''Това са песни за истината в живота -любов , маса, алкохол и музиката да свири '''балканското си е в крьвта ни

чалгар прост...

Поклон пред нашите православни братя - унищожители на българското национално самосъзнание в Македония и тяхната извисена кръчмарска музикална култура!

Ще призная, че си прав.. Само че това е така, понеже сме им го позволили.. Понеже си давате парите за такива ... Понеже нямаме национална гордост с нашите си народни изпълнители-- "Мистерията на българските гласове", Валя Балканска и много други ансамбли... Защо ги забравяте..? Тях величайте, тях искайте на концерти.. Те са нашата гордост, не сръбските или други .. Ай стига с тея чалгарски истории... Бахти тъпия народ... После що тоя или оня ни мачкал...

"Мистерията пяха 30 мин. преди Брегович и какво стана? Младите ги освиркаха. За какво говорим?