Коментари - Марк Нопфлър зарадва българските меломани | life.dir.bg
назад

Марк Нопфлър зарадва българските меломани

Концертът на големия музикант беше не само празник за меломаните, но и за всички, за които музиката е усещане за свобода.

Обратно в новината

Коментари - Марк Нопфлър зарадва българските меломани | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едва ли се е отказал от концерт в Рисия поради липса на пари... Да не би на един концерт в България ще събере повече публика отколкото в Русия? България общо има около 7 милиона население, от които 30% са цигани, 60% са чалгари и само 10% са нормални хора, които харесват тази истинска красива музика... За Русия няма какво да говорим - само Москва има 12 милиона жители, освен това е най-скъпия град... там 100 долара са пари за семки... Няма как Марк да откаже концерт в Москва поради липса на пари... Ха-Ха!..:))) Човекът си има ценности и това го прави велик! Нашите чалга певици непрекъснато се оправдават "аз по принцип съм пяла народна музика, рок, поп, и т.н., но сега пея чалга защото има много фенове и само с тази музика мога да се издържам финансово в България..."... Гнус ме е да говоря за чалга музиката и танците върху масите с точкетата омазани с руска салата... Концертът на Марк беше елексир за сетивата...

Концерта беше страхотен!!!

Писна ми да гледам и слушам стари муцуни.Те вече с патерици се подпират, тръгнали музика да свирят. И то все стари парчета, омръзнали до втръсване. А иначе,сребролюбивото еврейче разбра, че в РУСИЯ не върви и няма да има парички и затова отказа концерта там. Потъпкани човешки права- ала бала.

Какво търсиш тук?

И колко точно стари парчета изсвири пича? Имам предвид от времето на Стрейтс. И колко от неговите албуми? И колко от последния? Аз знам. А ти коментираш ей така.

Лузър. На концерта имаше предимно песни от новия албум (2012) на Марк Нопфлър. Ама ти откъде да знаеш... Иди да се качваш по масите и да щракаш с пръсти. Идея си нямаш какво е музика.

Аман от глупаци, които дори не съзнават какво пишат. Или недорасли пръдльовци, които не са наясно със себе си. Колко беше "старото", което Марк изсвири на концерта? Човекът продължава да създава изключителна НОВА музика, ама ти явно не си бил на концерта, за да я чуеш. А и да я беше чул, едва ли щеше да я осмислиш. Тези, които делят музиката на стара и нова не са в състояние много да мислят и добре, че има и други, иначе може би и Моцарт щеше вече да е забравен.

Брех, че сме се наряпали. А ти се обърни и се погледни за жълто отзад.

"Аман" ще кажеш на жена си, ако изобщо имаш такава. Не съм обидил никого персонално, мисля, че нямаш право да го правиш и ти. Тук се споделят мнения, аз изложих своето, нищо повече. Не съм чалгар, израсъл съм с музиката на Пърпъл, Цепелин, Блек Сабът и т.н. но пак ще си го кажа- старите муцуни трябваше да си останат там- във 70-те и 80-те години, сегашният им комерсиализъм ми идва малко в повече. Чао, весели празници!

Dire Strates са велика група! Много се радвам, че май за пръв път Дир.бг пише за наистина културно събитие и за стойностни хора, а не за разни измислени простаци!

dIRE sTRAITS - който си е събрал албумите - ще си ги слуша и ще си щрака с пръсти. Ся за Марк коментираме.

Този концерт не е наDire Straits- групата се разпада 1995 година. Марк е наричан fast fingers-бързите пръсти, за разлика от Ерик Клептън- бавната ръка, заради стила им на свирене на китара.

ВЕЛИК музикант с още големи музикатнти на сцената. Празник за сетивата. Толкова богато и разнообразно откъм звук, инструметни, дух, настроение. и цигуларят беше феноменален. Наред с флейтиста, пианиста, китаристите и акордиониста. Абе безценен спомен! :)

Велик музикант!Беше удоволствие за нас да го гледаме и слушаме!Невъзможно е тези с чалгата да почувстват тази музика!Чувствам се унизена,когато слушам чалга и възвишена,свободна и одухотворена,когато слушам Марк!

бах, ти превъзнесената кокона

Въх, щом седиш на остър връх.

Mark Knopfler се пише!!

ВЕЛИК!!!

КОЙ Е ТОЗИ???

Един от вечните. За разлика от теб.

Никой не е вечен!

Само две думи : беше жестоко!!!! Истинска музика!!!

Страхотен концерт беше, жалко само, че не присъствах.

Концертът наистина беше фантастичен, Марк е истински магьосник, музикантите изключителни. Високо ниво, не само музикално, но и поведенческо. Публиката също беше интелигентна, разбираща и ценяща. За съжаление мисля, че няма да има запис, поне аз не видях камери.

преди концерта раздаваха диплянка, че можеш да си го поръчаш на флашка с формата на чевената китара за 30 евро.

Точно и абсолютно! Велик музикант, страхотен концерт, напълнени сърца!!!!!!!

Добре, радвам се за това. А, за Алисия няма ли да има нещо днес?

Ти и Алисия не ни интересувате.

откъде се пръквате такива, нерде софия, нерде лондон.

За алисия ша има един кожен по-зрав...;)

Велик е! Беше удоволствие за ушите и душата!

Концертът беше страхотен! Нопфлър си е класик от много години. Това е истинска музика.

магическа музика, страшен дзвер е кнофлер. и двата му концерта в софия бяха радост за душата.

Отказал концерти в Русия не за нарушаване на човешките права,а за това,че предварителбните продажби са били отчайващи, и се е измъкнал по еврейски....

в статията не биваше да намесвате тъпото изказване за политическите пристрастия. Иначе, като музикант е ... безподобен.

Руска слушалка, защо не си стоиш в Родината,а все към лошия Запад ви тегли, копеlета на руските бльядки

Сапожников, точно заради това Той отказа концертите в казмашката ви държава. Концертът снощи беше великолепен, а НДК беше препълнен. Випреки, че българите сме много по-бедни от вас, включително и ЗАРАДИ вас.

Марк е чудесен музикант, но гола-вода като политикан.

Мислиш ли, че на един концерт в България ще събере повече публика отколкото в Русия? България общо има около 7 милиона население, от които 30% са цигани, 60% са чалгари и само 10% са нормални хора, които харесват тази истинска музика... За Русия няма какво да говорим - само Москва има 12 милиона жители, освен това е най-скъпия град... там 100 долара са пари за семки... Няма как Марк да откаже концерт в Москва поради липса на пари... Ха-Ха!..:)))

Бях там! Благодарна съм! Поклон!