Котките използват мъркането, за да манипулират хората

Ето какво сочи проучване на зоопсихолози, изследвали акустичните свойства на звуците, издавани от домашните любимци

Обратно в новината

Коментари - Котките използват мъркането, за да манипулират хората | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имало е котки които не са го правили, и котки които са го правили. Ние сме почнали да храним котките които го правят повече, те са се размножавали повече и другите които не са го правили са измерели. Така че ние сами сме селектирали това поведение на котките.

Котарака ми никога не издава звуци когато е гладен,а просто сяда до чинията си и ме гледа мълчаливо и настойчиво. На една приятелка котката сяда до хладилника и чака търпеливо без да издава звук.

Няма такова нещо! Току що питах котката и ми каза, че са пълни глупости…

Глупости на търкалета. Моят като иска храна, въобще не се занимава с манипулации, ами първо измяуква възпитано и ако не му обърна внимание, почва да мяука като сирена. После като се наяде, тогава чак започва да мърка като се нагласи някъде да храносмила доволно. Уличните, които ме познават, също са така.

Човечето написало или превело статията не прави разлика между мяукане и мъркане. Когато котката иска нещо измяуква за да привлече вниманието на стопанина си и показва какво иска. Мъркането е награда, че е била нахранена, сресана или галена.

То само котките да го правеха тоя номер...

И като си лежи някъде самичко, облизва си козинката и си мърка от удоволствие - пак ли някого манипулира ? Айде моля ви се...

Значи ако човек се държи мило - е възпитан и деликатен, а котките - манипулатори?! Те са просто нежни души и като ти мъркат изразяват задоволство и благодарност. Нищо престорено няма в чистата радост. Освен това правят разлика между хората, те си имат свои любимци, без това да има връзка непременно с храната. (Ама не, ще кажете, че вървят навсякъде по петите ми, и ме чакат да изляза от тоалетната дори, защото имат задни мисли)

мойта котка направи почва да ме плаши, щото мяука все едно ще уре , ако не й дам ВЕДНАГА и бързо да яде....и са много артистични, когато искат нещо да преувеличат,за да им се обърне внимание

тя е мн груба твоята

Котките мъркат, защото така лекуват и унищожават бактерии , вируси , гъбички и болестите. Котките много рядко боледуват вие виждали ли сте болен човек до мъркаща котка. Котките са лечебници с мъркането си лекуват тези сещества още отв Египет са ги оценили като лекари без пари те постоянно лекуват с мъркане и са верни - не изискват кой знае каква поддръжка,като кучета например. Умни са ако се отнасяте добре с тях те ви пазят и защитават от болести и всякакви астрални паразити.Котките са верни до гроб те плачат ако умрете вие или ваш близък който познават. Вземете едно котенце от улицата пъно е ако сте на къща вземете 2 , 3,5 6 Изкъпете и обезпаразитете.Тормозък и убийствата на котки носят тежко проклятие и наказание от което не може да се измъкнете и оттървете никога.ТЪова ще ви съсипе живота и късмета . Никога не закачайте с лошо и не удряйте котки.

Бе кво мъркане, бре. Моя рижав Пешо такива пронизителни мяукания произвежда като дойде време за храна, че комшиите мислят , че детото се е катурнал и сме викнале линейка. Остайте настрана мяуканията, ми така се вре и бута в краката ми кат малък булдозер , че ме катурне докато му подготвям копанята..

Мойте котки винаги имат всякаква храна сервирана, хапват малко и цял ден почти нищо не ядат, но си мъркат и се радват, когато ги галя.

Е па да ти пратим и моя Пешо , ако мое го дресираш да яде по малко и на често, а не да омита и храната на Шаро и после да повръща ..Дори унуката му пусна да гледа Джаксън Галакси и па не увира от тактики и преяжда ,като че ли не му давам по 4 консерви хай протеин грейн фрии на ден през два три часа буквално

Мъркат когато са доволни не преди това не манипулират никой

На село има една котка, само като чуе че колата спира пред вратата , веднага се появява и се почва едно мъркане, едно триене в краката Щото знае , че и носим храна. Получава си храната и изчезва. Котките са големи манипулатори Кучетата са по-открити в поведението си.

Мерси да обявяваш котките за по-ненормални от кучетата, напротив - именно заради това свое поведение са по-приятни и симпатични. Кучетата не са открити, а простодушни и невъздържани. Котките изразяват благодарност още преди да си им дал храна по своя си начин, а това, че си отиват, е защото са деликатни :)

ТИ Е МАНИПУЛИРАН ! КОТКИТЕ ЛИ ТИ ГО КАЗАХА

Добре бе, мозАк "немалипулиран'', но пък неграмотен !

МозАк, манипулация не е задължително лоша дума.

Получава им се :)

Вярно е.