Лоша критика за песента на Елица и Стоян

Само три страни ще дадат високи оценки за песента на Елица Тодорова и Стоян Янкулов „Само шампиони“ на „Евровизия 2013“ в Малмьо, Швеция. Това гласи прогноза, направена за развоя на песенната надпревара от електронното издание eurovisiontimes.wordpress.com.

Обратно в новината

Коментари - Лоша критика за песента на Елица и Стоян | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тез пък... не стига, че опропастиха участието с тоя зор за изява, а за нищо не стават... поне сега да не ни занимават с тях, само да дразнят хората...

те са взеха на много сериозно:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Етно елементите се харесват и оценяват, но само ако са умело преплетени в ритмична и запомняща се с нещо друго песен. Тук няма нищо, което да се танцува и припява, а камо ли да се запомни, освен като думкане на диви балкански субекти.

току що изгледах клипа-той по потник, тя в народна носия, а-а-а-а-а, и-и-и-и-и-и-и, имаше и от това нейното гърленото (гаргарата), после козирува, после подскача и така и не разбрах за кои шампиони, самодиви( или само диви) и момци става въпрос.

Много думкане, много крякане, но всичко изглежда някак самоцел.Текстът е откровено глуповат.Елица и Стунджи се напъват да дадат всичко от себе си, но песента е тъпа и не им позволява нищо.Пак ще се чувстваме странно на този конкурс, ако въобще го гледаме.

Oх,много неприятна песен.Много!Яд ме е!Какви шампиони.Тези думи и заглавие на песента,какво общо имат с народните мотиви...Голям кошар е тази песен.Пак ще берем срам

текста все едно е написан някъде сред някое конопено поле, самодиви- шампионки, хехе.

Вината е във Вяра Анкова, която ги е поканила. В националната ни телевизия властва некомпетентност, връзкарство и шуробаджанащина. Нека да ги подкрепим ! :))

Аз се чудя как може да има толкова идиоти, които да се интересуват от този смешен конкурс.

пак отбиване на номера за да се усвоят там едни пари.

Най-лошото в случая е,че БНТ са платили такса от 80 000 евро за участие и това са нашите пари! Всяка страна,която участва плаща тази такса! Как е възможно в тази криза да се харчат така безотговорно парите ни за тази Елица,която ще ни излага?!

дреми ми изобщо за Евровизия, нито го гледам, нито го слушам, всяка година обаче чета в интернет какви страсти поражда у нас този псевдоконкурс, те Пърпъл, Пинк Флойд, Куийн, Ю ТУ все на Евровизия са свирили, ай сиктир

Това не е песен,а думкане с тупани, което едва ли може да впечатли някой.Никава мелодия, само тупане и скачане....

Гола вода !!!!!!

грозна и не може да пее.

Евровизия...начинът по който едни хора,вземат едни пари...за гласови възможности, певчески, присъствие и харизматичност-никой не говори.Че има нагласени неща-има и ще подължи да ги има, но това не ни дава право да изпрааме там от година на година все по некачествени песни / не казвам изпълнители, а песни/... В тоя ред на мисли избирайки по-малкото зло бих предпочел да се изправи Васко /Азис/ там и да изпее една българска народна песен...и колкото и да ми е криво да го призная-той умее да пее народно и ще сме доста по-добре представени , отколкото в момента.

Това не е критика, а прогноза базирана на простия факт , че на евровизия се гласува по принцип за нациите от комшиите които харесвате. ( т.е по региони) затова все по-често ще печелят песни от бившия ссср или сфр югославия

Хора, Валя Балканска е истината, не знам защо не избраха нея...

Песента е слаба ракия , да не кажа нещо повече!

по-добре да бяха пратили отново красимир аврамов. поне щеше да подобри класирането си :) (в момента е сред 15-те наи-лоши изпълнения за всики времена)

аззз

тия двамата са много зле, какъв е тоя измислен стил, каква е тази гротеска на българската музика? По добре да не ходим на Евровизия да не се излагаме, ама тия двамата е време да се оттеглят...

ходих на дадената страница, но не открих абсолютно нищо за елица и стоян: нито лошо нито хубаво. що се отнася до песента и начина на избора и: в бнт заслужават уволнения. конкурсът задължително трябва да е отворен за всички желаещи да учавстват. иначе няма смисъл.

каква е тази песен, какво е това викане, хората ходят на Евровизия за да пеят, да покажат талант, а ние какво - да викат, да тряскат по тия тупани и барабани като изтрещяли и с този грим а,ла Граф Дракула простоооо няма такъв смях. Толкова ли нямаме изпълнител, който да осмисли нашето присъствие там, като искат фолклорни ритми ми да бяха изпратили народна певица имаме гласове, та гласове. Много е зле положението, от трагично стана безнадеждно.

По-добре да не участваме в "Евровизия". Само се излагаме!

Защо нямаха конкуренция? Защо не дадоха на други таланти да се покажат, да ги стимулират? От къде на къде пак ние данъкоплатците ще плащаме пак някой да ходи да се доказва колко е велик? Ами когато те участваха с първата си песен и не ги бяха допуснали даже да я изпеят, защото е предрешено че еди кой си ще пее на Евровизия. Долна работа!

Кой взе парите

Ние тук още като избраха песента предрекохме провал, просто защото песента не е хубава, нито пък е приятна за слушане. Нима сега е изненадан някой? Единственото положително нещо в цялата работа е, че високо хвърчаха Елица и Стунджи и имат нужда от малко приземяване! Да идеш и да се провалиш не е кой знае какво, но пък да идеш след като веднъж си успял и си бил в челните позиции и да се провалиш си е като приземяване с гръм и трясък.

Какво им пука на елизата и компания? Безплатната им екскурзия е факт. Бонус е да им погъделичкат самочувствието на европейско ниво, пък и да ги види някой - току-виж решил да ги ангажира за някое вариете с варварска програма...

ПЕСЕНТА НЕ Е ХУБАВА И НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ТАКАВ КОНКУРС.НО ТУК ПОНЕЖ ИМА МНОГО "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ " В МУЗИКАТА И ГИ ПУСНАХА С ТАЗИ ПЕСЕН.

Най-добре беше да пратят Лили Иванова. Най-малкото ще вземе приз за най-възрастна участничка.

Не Ви е уместна иронията, не че сега няма добри изпълнители но тази тумба лумба не е за подобни сцени.Относно Лили , е ...много ще трябва да се потрудят да достигнат нейните върхове...то си трябва и талант и поетичен текст , композитор....

А спомняте ли си кога Елица и особено Стоян плюха по Краси Аврамов на предишна Евровизия, то не бяха протестни ноти от тях и от други български певци... Постигнаха успех, но вместо да се усъвършенстватаааа, лежат на стари лаври. Пада им се, "успехът" им е предизвестен. Лесно се изкачваш, трудно се задържаш, още по лесно падаш. И нека не забравят какво да си долу, Господ здраве да ви дава Елица и Стоян сами ще го разберете и дано си вземете поука занапред.

това показва колко пропаднала държава сме с нашите менташки журита и преценки да се излагаме пред цяла Европа

Турция не участва в конкурса тази година, как ще даде точки ? :)))

Хората все още се палят по това нещо "Евровизия"? Както каза един мой приятел неевропеец: "Вчера слушах концерт от миналата Евровизия. Как по дяволите това нещо може да се нарече музикален конкурс и защо е толкова популярен?" Не знаех какво да му отговоря.

Ами как - това не е музикален, а политически конкурс! Винаги печелят страни с големи диаспори в чужбина. Не че няма и много българи зад граница, но не са обединени.

Песента е трагедия.

Силно ще се изненадам, ако нашата песен не е на последно място. Свалям им шапка за "Вода", но това е "дришня".

Толкова ли е трудно да се напише българска песен- хубава, мелодична, запеваема?Толкова ли е трудно да се намери едно хубаво, усмихнато, харизматично българско момче/момиче/, което да грабне хората и да ни зарадва истински?Участията ни на ,,Евровизия" са кошмарни и ни оставят горчив привкус и разочарование.

Да, за съжаление е много много трудно. Погледни кой да е от многобройните конкурси - мюзик айдъл, пей с мен, гласът на България и т.н. формати и ще разбереш, че имаме не просто недостиг, а липса на таланти.

Айде стига с тия Смешници, ще им набият тъпана на бързо:)...Толкова са дразнещи и досадни с тази тяхна музика...

Къде е сега sharenokotle да обясни тез прогнози. Преди време вдигаше много шум да разяснява, колко чужденците щели да я харесат тая музикална неразбория.

Тя защитаваше другата простотия - Кисмет! :))))

кога ще престане да се гримира, като вампир?

От няколко години чакам да се откажем от този безмислен конкурс, но не, нали трябва да се харчат държавни пари!

Не сме правили по-глупвава "песен"

Нема кой да каже на тая, зъбавата щастливка, че направи една песен и това е. Случайност беше, че направи хубава песен. Всичко останало е некво недоразумение и бледо копие. Ама ако се опиташ да й го кажеш в прав текст, само ще се жъмби пред тебе и ще си мисли, че си хейтър или завистник.

Не е нужно да си музикален експерт за да установиш, че песента е ГОЛА ВОДА ! До кога ще изпращаме нарочени за изпълнители некадърници да представят България !

Песента просто не е за този фестиваал и това е голяма грешка на тези които я одобриха, но Ели и Стоян са мн.добри музиканти, не мога да се съглася че са нарочени и некадърници.

Ами нормално е.Предният път се представиха с песента ВОДА,а сега с ГОЛА ВОДА.

Обичам и слушам БГ музика, ама наистина честно тази песньовка не можах да я изслушам до края...

песента е в размер 4/4, не в 7/8.

Е какво толкова се впечатлявате.Щели да ни изложат-глупости.Не съм слушал песента,но най-много никой да не я запомни,аз примерно като съм гледал да не мислите че ги помня песните след 1 час,просто защото 90% са някаква боза.А вие все едно цял свят само нас гледа и си вика-брех,я да видим сега българите какво са ни подготвили тая година.То не виждате ли че там всеки гласува не за песен а за съседната държава или в зависимост това къде колко емигранти има.Самият конкурс е супер тъп,така че може да се изложим само ако изпратим Азис,Милко Калайджиев или Драго Чая (е той си е там де :)).Ама то конкурсът е толкова тъп,че тях ако ги пратим ще ги изберат поне в 5-ицата.

ще получим подкрепа от Гърция, Босна, Румъния, Азербеджан, Армения, може и от други страни, Сърбия и Кроатия напр. Няма значение каква е песента, това не е конкурс за песен, а конкурс за усвояване на малко пари.

не знам дали си спомняте но една сръбска песен спечели евровизия преди 3 години, аз още немога да разбера това песен ли беше или някакво мрънкане на една жена приличаща на мъж и едно провикване от време на време, та нашата песен е по - добра от сръбската спечелила преди.

Ооо, много хубава беше песента "Молитва", представянето и също беше супер ефектно, а лесбийката, която я пееше имаше хубав, ясен и мощен глас, съвсем заслужено спечели!!!!!

Всъщност Мария Шарафович се казва певицата. Пак повтарям - много хубава песен и много ефектно представяне!!!

е тия двамата е...а майката не фолклора

Мелодична песничака в размер 7/8, което навежда на мисълта, че авторката се е вдъхновила за мелодията, след някое свое посещение, а защо пък не и участие в престижен чалгаджийски клуб.

ей тъпанар, 7/8 не е чалга такт, а неравноделен фолклорен размер, който чалгаджиите усвоиха, защото е лесен за изпълнение от простите чалгаджийки.

не е 7/8, а 4/4 (или 2/4) мой човек. Личи кой ходи по чалга клубовете, реномираните де, :-)

аз доколкото схващам авторът подписан като gost има предвид именно че поп-фолка е взел ритъма 7/8 и го е превърнал в ритмични песнички, които се слушат по чалга клубовете. незнам що 'специалистите и разбирачите' толкова се пенявите, да не сте фенчета на еличка и стоянчо

добре де, тя песента в 7/8 ли? Май да. ритмична ли е? ДА. Звучи ли като чалга - абсолютно. тогава какво злобеете.

има ли смисъл от евровизия когато едни страни се класират директно а другите гласуват според географското си положение, просто мъка, по моя прогноза това предаване ще го има още 2-3 години и всички ще разберат че е отдавна морално изабено и ще го спрат. иначе аз я харесвам пенсента на нашите нетрадиционна смесена със съвременни приоми.

Хич не си недоразбрала даже много добре си го обобщила