Кой е по-умен: кучето или котката?

Сред притежателите на домашен любимец е вечен спорът, дали кучето е по-умно или котката.

Обратно в новината

Коментари - Кой е по-умен: кучето или котката? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЛКО ХИЛЯДОЛЕТИЯ, КОТКИТЕ СА БИЛИ ОБОЖЕСТВЯВАНИ НА НИВО ФАРАОНИ ОТ ЕГИПТЯНИТЕ, ГОВОРИ КРАСНОРЕЧИВО ПО ВЪПРОСА ..... ЗА КУЧЕТА НИКЪДЕ НЕ СЕ Е И ЧУЛО ЗА ПОДОБНО НЕЩО ....

НОРМАЛНО И ЛОГИЧНО Е, КОТКИТЕ ДА СА ПО-УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ОТ КУЧЕТАТА ..... ПРИЕМЕРИ МНОГО ....

Спрете мисля, че вече не говорите за това кое животно е по интелигентно, а кое ви допада повече за домашен любимец. Спорад мен и двете животни са със своята голяма интелигентност , която е доста над тази на повечето животни.

са първите космонавти, трасирали пътя на човека към космоса. иначе и кучетата, и котките са чудесни и обичат хората, макар че някои от тях не го заслужават. За ум не знам, но имат чувства, верни приятели са - и това е най-важното.

Аз!

Семейство Кучеви :-) ХАХАХАХАХАХА

Шшт! Не питат кой е по-тъп.

Просто са ралични и много готини. И са любими! :-)

Котката гледа човека с презрение, кучето с възхищение, а само прасето го гледа право в очите и вижда свой равен. Уинстън Чърчил

Някой някога да е виждал котки да теглят шейна с чукчи?

Е как ще видиш? Те са по-умни и не искат да работят ангария! ;-)

Точно това каза той :)

Дресировките са направили кучетата глупави. Защо не дресираме вълци, които доказано са едни от най-умните животни, дори някои ги наричат интелигентни. Точно дресурата на кучетата ги превръща в глупави. Кучетата действат на принципа "прави го" или "не го прави". Послушанието не е разум, българи, а зов за самосъхранение. При това мислене, не се учудвам, че сме на това дередже. А котките са много по-умни от кучетата, нищо общо нямат.

Трудно ми е да отговоря, но със сигурност и двата вида са по-умни от циганите, а и от едно недоразумение дето е премиер на България!

Притежателите на кучета също са странни. Не, че аз притежавам някое от двете животни, но наистина не мога да си представя, как човек може да заведе това животно в дома си, след като виждам какво оставят след себе си по улиците и какво се случва. Не виждам какво умно някой вижда в едно куче.

да не мислиш, че котките оставят парфюм и диаманти? просто са домашни животни и си имат котешки тоалетни, каквито има за кучетата. Животните не са виновни - въпрос на култура на стопаните е да прибират "скъпоценностите" в пликче и после да ги изхвърлят в някоя кофа. Иначе - кой бил по-умен... Кучетата разбира се. Великолепно се поддават на дресура, пазят границите, използват се при спасяване на хора след природни и техногенни бедствия, на давещи се, най-верните приятели са, водачи на слепи хора са, изобщо - не са егоисти като котките, които обаче са много симпатични същества и нямам нищо против тях. Говорим за ум, интелект, а не за други неща, така че никакви други особености не са по темата.

За тези цели се използват и прасета, но това не означава, че са умни. Подаване на дресура и обоняние, не значат ум. То и папагалите говорят, ама са глупави, змиите също подлежат на дресура, ама са влечуги и студенокръвни, без грам ум. И конят се поддава на дресура, ама мозъкът му е колкото череша. Нещо бъркаш понятията. Никакво доказателство за ум в кучетата.

И за твое сведение ОЩЕ, животните не притежават интелект! ИНТЕЛЕКТЪТ Е ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО РАЗЛИЧАВА ЧОВЕКА ОТ ЖИВОТНИТЕ! Не се изказвай повече, че основни понятия не знаеш. Основи на психологията се учат в прогимназията да му ...... Нищо ли не запомни или си неук. Писна ми да чета бръщолевеници от невежи интерпретатори.

Абе ти баш за дресировка си говориш и я бъркаш с интелект. Прав е колегата Ха-ха, че не си в час.

Странен въпрос. Всеки знае, че кучето е вълк с притъпена сензитивност и интелект. Един вид - вълк с ограничени умствени способности. Или бавноразвиващ се вълк. Докато котката е интелигентно и чисто животно. Да сте видели котка да си яде лайн.та, с извинение, кучетата в градинката пред нас ги виждам всеки ден да го правят,

Ако една котка я оставиш без котешка тоалетна - първо ще се стиска цял ден, после ще започне да търси саксия ил вестници, ако и това не намери, може да свърши работата в някое ъгълче и после ще събира и рие всякакви боклучета, за да го зарие. Кучето, ако получи позив и няма търпение да дочака разходка - ще се изс.ере на най-централно място, без да изпита никакво угризение за това.

Естествено че котките са по умни. Да сте видели полицейска котка?...

защото не стават за нищо!

Все едно да кажа - ти не си полицай, защото не ставаш за нищо.