Лампа, която убива бактерии

Лампа, която убива във въздуха микроорганизми, причиняващи болнични инфекции, излиза в продажба в САЩ, Канада и Великобритания, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Лампа, която убива бактерии | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди година ми хрумна, че е мнго важно за четките за зъби, понеже са едни от най-трайните носители на пряка зараза с бактерии и вируси. Докато траеше въодушевлението ми, намерих поставка за четка за зъби с ултравиолетова лампичка - отлично за здравето на зъбите! Но... го има само в САЩ. Хората трудно разбират някои ползи и приоритетите им не отговарят на възможностите, които им се предлагат. А това предложение за цяла стая не намирам за полезно, освен в септични среди. Много е важно да живем в реална среда, иначе си губим имунитета - гарантирано. А това е по-лошо от редовните зарази, на които поддаваме!

Наскоро открих действието на каталитичните лампи - благодарение на химичен процес - дифузия, лампата убива бактерии, спори на мухъл и плесен и ухае прекрасно. Продават ги до Мтел на Витошка.

Отидете в който и да е магазин за месо и ще видите въпросната лампа-сензация. Такива лампи се ползват от десетилетия.

Тези лампи в кухтните и магазините за месо привличат и убиват насекомите с ток. Това тук е друга работа, а колко е безопасна за хората може да се говори след 20 годинки. Той и азбеста е бил "безопасен" преди да се появят първите случаи на рак в следствие от ползване на сгради, където е използван.

Кой знае колко други работи убива наред с бактериите!

Или народа е изпростял или...не знам какво...много добре си спомням че едно време в детската градина ни слагаха едни тъмни очила и ни събличаха голички да играем за около 5 минути на кварцова лампа...

Не бъркайте ултравиолетова лампа, подпомагаща образуване на вит.Д в организма. Витамин D се синтезира в кожата след поредица от метаболитни реакции при контакт на слънчевите лъчи с организма.

Нищо не бърка - кварцовите лампи имат силно бактерицидно действие , но не могат да се ползват в среда с хора. А само при липсата им в помещението.

вероятно в САЩ от скоро го има щото Китай от скоро го произвеждат.