Магията на Зойко, който израсна в дом и мечтаеше да е повече от чистач

Когато напуска дома в Лом, той трябва да се справя сам.... Но той нарича това свобода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, Зейко! Това е силата на духа и вярата! Бъди жив и здрав! И СВОБОДЕН! Върви напред, мечтай и помагай!

Како Елзо ти си от родата на Зойко? ? Запиши се и ти да учиш четмо и писмо, че от маалата имаме по добри журналисти. 7/8 и ще си легнала...са,са,са..

Прекрасно, добро момче, роден артист! Бог да му дава здраве и щастие! Светли Великденски празници!

Браво много ми харека интервюто...умно и явно спосабно дете..Успех и любав и семейство му желая

Честит Великден на всички в този форум! Живи, здрави и с надежда за по-стастливи дни на всички! Браво на това момче, дано все така успешно да се развива и да се радва на късмет и просперитет. Много хубав пример за останалите деца в това положение а и за децата с трудолюбиви родители, но с по-скромни финансови възможности.

Няма как всичките да са така. Момчето се е родило с интелект и го използвало. Когато си интелигентен можеш са се измъкнеш от (почти) всяка ситуация. Особено ако не ти пречат близките и махалата. Та май е случил с това, че е бил в дом. Интелектът е рапзределен равномерно - но говорим за едни 5-10%. Това е.

Мил и талантлив човек достоен за уважение.

Излез от ГЕТО-то и стани човек. Това момче е поредното доказателство, че АВТОГЕТОТО ражда престъпност, малцинственост, претенции към българите и държавата. Аз съм живял по-тежко детство от това цигане, но нямам право да превявам претенции. Въпросът е риторичен: Защо се стига до такива "домове" и защо изобщо в съветския модел държави има такива домове с такива деца? В Русия и постъветски СССР 30% от децата са преминали или израснали в такива "домове". Защо в България, до Девети 1944г, няма такива домове? А как държавата ще се справи, или изобщо вече може ли да се справи, с този конвейр на ПОПУЛАЦИОННА ЕКСПАНЗИЯ от лумпенпролетариат? Тук дори не става въпрос само за циганите, защото тези домове са претъпкани с изоставени деца от неясен произход - бели цигани. Къде са депутатите и хилядите фондации преливащи от пари ....да не позволяват отделяне на деца от родители, подпомагане на семействата да са цели, спиране правенето на ненужни деца от липса на смисъл в живота. Настъпило е време, когато вече Зойко не буди умиление а е в жестока конкуренция с десетки хиляди като него.

Страшно сладко и чаровно момче, а и много умно. Това, което видях на видеата, ме впечатли ужасно. Прилича много на Камен Воденичаров, между другото.

?

Майка. Родител.

Страхотно интервю. Дано успява и занапред това момче, както и другите като него.

Ти знаеш ли, колко фокусника кандидатстват за "България търси талант" и подобни формати за да ...."успеят". Успяването е в получаване на Фундаментално образования. Не "тука има тука нема" а инжинери и програмисти се търсят днес.

Браво дете! Дерзай! Бъди пример за всички деца и млади хора, давай им надежда!

сокерес ве бате, че те купим и продадем само с 1 фокус.

Ако не са фокуси щеше да е танци или песни. Ген какво да го правиш. Няма как да е шахматист или математик.

Обичам да чета истории с послание, което не е твърде брутално натрапено! А на това момче дано и оттук нататък да му върви! Няма и как да е иначе щом казва, че тези, които го дискриминират, намира за ограничени! И щом ислизането от дома си нарича свобода, значи той в мисленето си вече е повече от много други!

И аз така. С етническа и сексуална малцинственост може да се постигне много повече отколкото само с която и да е от двете.

ДАааааа, определено доказателство че не гените, а обкръжението и друго определя битието

"Социалната среда определя постъпките." - Дикенс.

Браво на циганчето. Казвам циганче, не като обида а просто щот си е черничък и са му силни гените в тази посока. Иначе, наистина му се възхищавам. Въпреки неравният старт е: образован - завършва висше; говори български по-добре от 60% от "чистите" българчета; има мечти и се бори да ги постига; желае да подобри света(социална педагогика учи) и с това и себе си.... Абе изобщо нищо лошо не може да се каже за момчето. Живо и здраво да е и да се задоми и на деца да се радва... Вярвам че ще ги възпита добре. Еххх... Да ни бяха всички цигани тъй... Цена нямаше да имат....

никой насила не е довеждал циганите в България за да им се извинява някой публично. Нито аз съм клатил циганката от скука, за да се пръкне Зойко. Знаеш ли колко български деца имат нужда само от малко помощ, защото те другото ще го постигнат с генетично вродената си упоритост и талант да успяват? Статията няма място в българското интернет пространство! Не българи а цигани са КЛАЛИ МОСОВО БЪЛГАРИ. Чирпанските цигани са изклали 15000-на Стара Загора. Само за 2 дни.

Виж, ти си имаш право на мнение, тъй че се опитвам да ти разбера гледната точка. Нека обаче ти обясня и моята, която вече е променена много, просто годините ме промениха и смириха.... Както и да е, важното е че ако не се загърби миналото, не може да се продължи напред. Клали са казваш... И нашите са клали в Северна Гърция, по време на Балканската война, и турците са клали в Батак... Хората са еднакви, с еднакви слабости и силни страни, точно това е причината вече над 2000 години Светите писания да се адаптират, но да не се променят основно. Това е и причината Коран, Библия и Еврейските книги да са почти еднакви. :) Както и да е. Главното което искам да кажа е че проблема не са циганите а циганията... А в този младеж не виждам цигания. Има доста повече цигания и еснафщина в много от малките градове и селата. Хайде със здраве и дълъг живот ти пожелавам. Опита и живота са най-добрият учител и лек, за човешките предрасъдъци.

Доказателство, че държавата може да отгледа един циганин по-добре от колкото Фончо и цялата му рода.

А колко от отгледаните държавно циганчета са на това ниво?

Браво! Поздраления за това което си постигнал! За човек на твоята възраст никак не е малко.

Bravo !

Браво и на Дир. Най накрая пуснаха нещо различно от Ница, лица и сие