Миро: Преборих се с алкохолната си зависимост

Заради победата това е най-хубавата ми година, искам да помогна и на други хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Останаха само наркотиците и дупАлната зависимост!

Минеш ли на другия бряг и ал„кохола не те спасява.

Браво! И аз много искам да спра да пия и да пуша, но дали поради стрес и тревожност вечер за няколко часа бутилка розе отива, че понякога и повече... все не ми стига воля :( А зная, че алкохолът всъщност е депресант. Как да го махна не знам.....

Преди години се опитвах да откажа цигарите и алкохола и все не успявах. Накаря успях - стана случайно, на един банкет изпуших няколко кутии цигари, не ядох, но пих от всички възможни видове алкохол. Получих аблохолно-никотиново отравяне. След това една седмица ми ставаше лошо само от миризмата на алкохол и цигари. След това цигарите и алкохола повече не ме интересуваха.

Да, имам познати, които отказаха цигарите така след препушване. Но не и пиене

Ако осъзнаваш, че си в депресия, върви на лекар. Лекарствата помагат. И трябва ВОЛЯ !!! Успех.

Може ли някой да ми препоръча добър психиатър?

Голям талант е няма спор. Такъв глас и тембър рядко се срещат. Песните и текстовете му са наистина качествени. Трябва да си ценим тези изпълнители, че от по-младото поколение се броят на пръсти. Пожелавам му успех.

Първо прескочи гьола, пък тогава казвай "хоп", приятел. Една година е нищо, след 5-6 години на сухо може да разправяш, че си направил нещо. Обърни се към Бога, иначе няма да стане. Успех!

Наздраве момче!

Добри коментари, но за хора които не познават Бог. Аз знам братле че Бог е в състояние да очиства сърца и да лекува тяло и душа. Ако човек извика към Бог със съкрушено и покаяно сърце всичко е възможно. Там където човек сам се бори с изкушения и пороци винаги е битка. Там където Бог се намесва, победата е гарантирана.

Миро, ако е така, както казваш, борбата ти тепърва започва. Виж, ако го кажеш това нещо след 10, след 20 години, тогава ще има много повече истина и стойност. Два, три, пет месеца, година... това е много малък период, братле.

Миро, няма бивши алкохолици. Аз не пия от много години поради здравословни причини, но се хващам как ми се иска да почувствам тая сладка замаяност, освободеност, настроение. Виж за цигарите хич не ми е жал. Затова, ако вярваш в Бог, трябва да си наясно, че дяволът ни изкушава, точно когато се възгордеем, че сме постигнали нещо. По-кротко, просто не пий и не тръби на всеки ъгъл, че вече си се преборил. Смирението е част от лечението...

Благодаря Ви! "Смирението е част от лечението" Бог да Ви благослови!

Не знам кой е написал този материал, но е дразнещо неграмотно написаното.

Браво Миро, дръж ме в течение какво правиш.

Зависими от алкохола са поне 80 процента от българските мъже, затова и са тази нелепа комбинация хем примирени и мекушави, хем агресивни към по-слабите. Мозъците им съвсем са се размътили от ежедневната ракия, или две-три-четири. Алкохолизмът им е в основата на развалени бракове, на убийства и изнасилвания. Но шльокавицата е съществена част от националния характер и не може да се направи нищо засега. Само висок стандарт би променило това, богатите мислят за здравето си.

Точно Вашето мнение и многото подобни са в основата на развалените бракове и насилие. Защото предсатвяте единствено МЪЖЕТЕ като алкохолици, нехранимайковци и мижитурки. Нима жените не пият алкохол, нима насилието е само от мъжа към жената, но не и обратното. Жените са добрите и грижовни майки, които се борят цял живот да се справят с този противен товар - мъжа. Алкохола е колкото проблем на мъжа, толкова и на жената, колкото е насилието проблем на мъжа, толкова е и на жената. Хиляди години се е пиело и се пие, но развалените бракове и липсата на доверие между жената и мъжът са по-скоро явление от последните 20 години и е жалко всеки ден да се насъскват половете един срещу друг, поколенията едно срещу друго...

Пак е нещо. Но какво ли пие? Все пак трябват и течности, пък и този живот дето го живуркаме понякога изисква да го позабравиш за час-два. Иначе сме ваши, мачкайте, оглозгвайте, лъжете и манипулирайте, няма да има реакция, вече обръгнахме.

Ако на Миро това му у "победата" , нямам думи.Хората няма какво да сложат на масата за ядене , а той се хвали ,че победил алкохола.

коментар.

Алкохоликът е алкохолик, докато брои - колко часове, дни, седмици, години не е пил или колко е пил. Затова алкохолизмът може да се върне във всеки един момент, нищо, че даден човек не е близвал алкохол (дори бира) с години. Ако спре да брои и след първата чаша с алкохол може да не повтори, без да се замисля, тогава може да се приме, че се е отървал от алкохолизма. Вредният навик се връща точно, когато си се успокои, че си го преборил и се отпуснеш. Тогаво си казваш, че една чаша не е нищо. Тя не е нищо, ако не мислиш за второта, не броиш и т.н. и можеш да спреш и да си тръгнеш, без да си допиеш остатъка. Това са малките подсказки. Всичко останало е свързаност с алкохола и алкохолизъм, дори без употреба.

Победил си нещо, когато го контролираш, а не когато го спреш, пък ти се иска да не го спираш.

Трезвите хоре ме притесняват...

спрях да пия бира с ракията, бира пия само за изтрезняване

Това добре, но нищо не казва за още по-страшната си зависимост, а именно от кокаина! Трябва и нея да пребори с едномесечна молитва!!!

Зависимостта към алкохола е много по страшна от тази към наркотиците и лекарствата и е най- трудно , даже невъзможно да бъде да бъде преодоляна. Целта е да се постигне контролирано пиене.

Хм ... абе може и да е преборил нещо но алкохолик който пие само бира още не се е родил.

дано и пропее

Според мен всеки втори в България пие и не вижда нищо лошо в това. Аз няма да говоря за болестта алкохолизъм, защото там нещата са ясни. Ще говоря за оная топла връзка с алкохола, която имаме и която ни пречи да се насладим истински на живота. Вечер/всяка вечер/ обръщаме по едно или две, ей така да ни дойде апетита и да снемем напрежението от деня. Ако си вземем една хубава сочна пържола , си вземаме и една биричка или чашка винце, защото просто си вървят заедно. Като сме в компания пием, защото всички пият и за да ни дойде настроението. Като ни ядосат пием, за да се успокоим. А понякога пием само, защото ни е скучно и ни е тъпо. Е това не значи ли, че сме зависими от алкохола, дори и да не сме точно алкохолици.

Нищо не значи.

А другите пороци кога ще се откажеш.

Такива гръмки заглавия повече вредят, отколкото да дават добър пример. Има една приказка. Пих спирах, пих спирах и един ден се отказах да се отказвам. Продължих напред, но дойде ден, когато разбрах, че повече не мога да пия. Когато разбрах това узнах, че най- доброто беше никога да не бях започвал. А това става с възпитанието от най- ранна детска възраст. става с личен пример. Без пример детето ще попадне на злосторници и ще се провали. Та така с пиенето. Ако някой говори, че по тези земи никога не се е пиело, откровено лъже. Но хората са пиели с мярка и са смятали, че който не пие с мярка е алкохолик, но мярката е различна навсякъде. Едни пият с мярка от сутринта, други от много години насам и все още си я търсят. Фактът е, че никой не иска да спре доброволно, защото като свикнеш с пиенето, започваш да натрупваш пиене и си имаш , колкото да напиеш махалата. А махалата и тя се е заредила и чака в засада да си намери компания. Затова, който иска да спре трябва да прекъсне връзките с пияниците и да си намери занимание, което изисква физическо натоварване, което не позволява посягане към чашката вечер. Който яде , докато пие не е алкохолик, но това е само за България, защото ние сме от малкото нации, които като цяло знаят да пият. С яденето една чаша, две бира или вино не са проблем, но всяка трета чаша е проблем и от нея започва алкохолизма. В много други държави алкохолизмът е от първата чаша, защото не приемат мезе, просто са като животни , които нямат реалните простори на естетическата наслада от омайващата сила на алкохола. Но до там. От момента на загубата на контрол, алкохолът владее нас, а не ние него и загубената мярка от чаша или две максимум е катастрофа. Най- опасното всъщност е загубата на личността при употребата на алкохол. и това всъщност е алкохолизма. А загубата на личността започва да се проявява след всяка втора чаша алкохол. Така, че Миро е скочил в една бездна която не познава и много прибързано се е провикнал от дъното, че вече няма нищо общо с бездната. От един махмурлук не става, трябва ясно съзнание, че алкохолът е по- вреден от цигарите, когато се премине границата от едва две чаши. Нямаш нищо общо с алкхола, само когато осъзнаваш защо не искаш да го пиеш!

А с дрогата?Те вървят ръка за ръка.

Защо тук е пълно с жалки и злобни човечета, за които няма чувство на срам, на достойнство, на уважение. Човекът споделя за сериозен проблем, който е преодолял, а за злобните човечета това е повод за плоски шеги. За съжаление такъв порок като алкохолизма, дори и преодолян, е като Дамоклиев меч - цял живот виси над главата ти. Кураж му пожелавам.

Социалисти сър - цял цял ден висят тук и плюят - или по демокрацията или по капитализма или по правителството - и за разнообразие, когато статията няма нищо общо с политиката минават на хейт.

Айде на бас, че дори Миро се шегува с това. Като не искате да сте обект на шеги, не пийте бе!

- Добър ден, аз се казвам Георги и съм алкохолик. - Виждаме. Подайте по-близо бутилката да маркираме, че лентата не работи.

кънкьора, който рекламираше непиенето, пък си пиеше и не му пукаше...

Сетих се един стар виц: Един алкохолик решил да отказва алкохола. И на другия ден почнал да пие само бира. Друг алкохолик решил и отсякъл: От утре спирам да пия...от сутринта Какъв е извода: Трябва да се пие с мярка. За виното се ползва канче, за бирата халба, а за твърдия алкохол- еми зависи как се чувствате след виното и бирата;-) Наздраве на всички студенти/алкохолици- бивши и настоящи!!!!

Еми браа.

"Пия стандартно като българите" е чиста проба алкохолизъм. Слава Богу, че се е отървал

Няма бивши алкохолици.. прави се на интересен, безплатна реклама.

Алкохолизма в България е сериозен проблем, който се неглижира от страна на държавата. Но както всичко останало!

Ти излез малко "навън", и пак прави заключения

аре са пак при негъра в Париж!!!

Ай наздраве!

Разбирам те. Имах запек. Молих се, ама нищо...Вкарах три чаши зелев сок...и...о чудо! Не спря да се сипе...Спрях да се моля. Направо ревах, ама го изсипах!!! Помага, пробвай.

Много красив мъж.

И не само мъж.

Партия за умерен прогрес в рамките на закона "Чрез светло пиво към светло бъдеще" набира нови членове.

Браво, сериозен пич. И аз направих същото но преди 3 години.

И разтръби ли по новините?

Това нема преборване, наборе.

Тоя се е откачил от алкохола, но се е закачил за религията. Да си провери центровката.

Влюбен съм в Миро още от 5-6 годишен.В сините му очи и дълбок глас и интелекта му...Външност има на 10 и определено се вижда, че не е.бе тъпи пу.тки

увеличава желанието за влизане през изхода

И наркомани

кой е Миро, но от материала усещам една много силна и не по- малко опасна зависимост, и това е зависимостта от религията. Напил се с бира и цяла нощ се молил? Ама сериозно ли? Целият материал е просто пиар щот нали днес младите момчета си бръснат краката и тялото и искат да минат за девствени (откъм пиене де), няма да се учудя ако утре тоя Миро стане фен на теорията за глобалното затопляне и не знам си какви дивотии. По принцип няма и не може да има само употреба на алкохол и исамо не-употреба. Се една някой да ми каже аз се молих цяла нощ след като преядох и вече два месеца нищо не съм ял, благодаря на господ за това. Нормалните хора пият нормално, което означава на първо място наистина качествен алкохол, вино или бира, второ - нормален живот и хранене. При нормален живот (без стрес, безсъние, преумора и т.н.) и при нормално хранене (качествена и здравословна храна) по малко алкохол вечер е перфектно за духа и тялото, и това е нормалната употреба на алкохола, алкохола е дух, спирит, не просто начин да се напоркаш. Няма смисъл нито от пълното отказване, нито от прекомерното пиене всеки ден, както няма пълно отказване от храната. Просто за да се научи човек да ползва по правилен и угоден за личността начин алкохолните питиета си трябва бюджет, акъл и време. Нещата не са и не могат да бъдат само черно-бели, така им втълпяват на младите когато попаднат в някоя секта или нещо, за да могат да дават парите си на църквата вместо за пиене, което е доста по- зле като вариант.

абе то е така, ама линията е тънка и лесно се прекрачва още повече с качествени питиета...

Една пияна свиня, дето измисли някаква тъпотия, че религията била по-опасна от алкохола.

Да си зависим от нещо , е кошмар! Браво за волята, която си проявил, но бъди нащрек!ИМА ПРОВОКАЦИИ, ТОГАВА, КОГАТО НЕ ГИ ОЧАКВАШ!

Ами радвам се за Миро, че се отървал от редовното пиене на бира. Но истинският алкохолик първо не пие само бира и второ няма как с едно молене за една вечер да спре. Имам близък с алкохолна зависимост и знам какво е.

Пият всеки ден, не по-малко от 1 литър, толкова му стига за да 6 без 5. Това е битов алкохолизм - редовно пиене, все едно, бира ли, вино ли, джин с тоник... Само неграмотни дебили и явни алкохолици го отричат. Пьрвият стадий на алкохолизма, когато този, който пие редовно, отрича, че той е алкохолик. А в Бг да пиеш бира, все едно да пиеш твърд алкозол, защото българската бира тука е стабилизирана със спирт и е само химия. Менте е.

Ти да не си транссексуален веган ?

Миро, трябваше да си взимаш по двулитровки брат! Кат ги смачкаш и приличат на 1 малка! Нямаш угризения и си действаш без да те шокира балкон пълен с шишета :D!

:))))

Като българин си пия ракия. Бира-безалколно не упатребявам.

Миро е истински секс бог!

Преди време започнах да си сипвам по 20-30 грама уиски вечер, сядам си на балкона и с ядки се наслаждавам на ноща. Забележете, че само след 4-5 дена се хванах на обяд да мисля, как вечерта ще си сипя малко уиски. Усетих се и моментално приключих със сипването вечер. :-) Не съм предполагал, че токова бързо може да се привикне към тази отрова. Наистина на 4+5 ден вече си го търсех и си мислех за него. Абсолютна зависимост при това от малко количество и за кратко време. Браво на Миро, че е успял да се измъкне и че излиза и признава, че е имал проблем. Заслужава само уважение.

знаеш ли - и аз още със събуждането си мисля - сега с какво ще си угодя...ще си направя палачинки, кафенце, с количка, а после и цигарка с кафето, па ще седна и аз на балкона - е, през лятото де - и с благодарност към бог ще си кажа - е, отметнахме още един тежък ден...

Айде бе от 4-5 дена това са басни за бебета. Ида уточня че ме съм пивяч случва се да не близвам с месеци но има и месеци когато пия всеки ден по малко. Та да обобщя ти не си мислил за алкохола а за почивка и отпускане. Аз така си мисля за чашата чай по време на работа.

Слаба ти е психиката

Б егай бе, наркоман