Младата учителка, която разобличи системата: Не ни гонете в чужбина! Искаме да останем

"Мазохизъм е да установиш, че със сервитьорската заплата си се оправял по-добре, отколкото с учителската"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Системата никога няма да се промени. От лошо става по - лошо и по - лошо. Просто така е удобно на политиците. На никого не е нужно знаещо и образовано население. Просто такова население трудно се управлява. Единствен изход( според мен) - ".... елате да се съберем, със крак да и строшим главата...." А дано , ама надали. Сполай ви.

Браво! С пенсионери не се възпитава Ново поколение!!! Предучилищен педагог в пенсия.. .

И какво не Ви хареса в изказването на учителката ,че иска да научи вашите деца на морал и дисциплина А с тази заплата Тя много добре описа какво ,ще направи ,ще напусне страната Колкото и да иска да упражнява тази професия Тя не може да си я позволи за тия смешни пари.Прочетете статията отново и се замислете има ли едно изречение за нещо което да не е права. Аз и се възхищавам за начина на мислене и преподаване. Давай не се отказвай. Влез в системата на по високо ниво и намери съмишленици за промяна на тази стара и закостеняла неработещо ,,образование’’. ..

И какво помагате като медия с гръмки заглавия като "разобличи системата".... Тези проблеми в образованието се знаят от всички и не казвате нищо ново. Защо не обръщате внимание и не акцентирате върху добрите практики, защо не говорите и не интервюирате младите хора, които се завръщат от чужбина за да станат учители в България?....

Пречели по-възрастните учители. Госпожицата нали е от учителско семейство - значи и майка и баща й пречат... Ех, с простотията на някои могат да се мерят само кухите тикви на полето. Дир-ници, чакам с нетърпение да изтриете и това мнение, че да ви отнеса към когото трябва!

На всички ни омръзна да слушаме само за техните заплати, а паричките от частните уроци що не ги броим.Колко трудно било да првподават, ами теудно ще е , като не си знаете материала, ама учили били, ами другите не са ли ходили в унивреситет, или Вие пак сте най- умните , с най- тежката работа.Айде стига вече сте мрънкали.Щом не Ви харесва,намерете си друга работа.Ама там трябва бачкане, а не да се правите на жертви.А що се отнася до госпожицата, намерила евтин начин да си търси спонсор.

казах ви ,че е простутка за пари вие не вярвате дебили прости

Вижте южна Корея,странатав която качеството на средното образование е най-доброто в цял свят, признати са за №1. Но там учителите са на почит и уважение наравно с лекари,инженери,адвокати,хора на културата. А къде сме ние? Държавата нехае,но то ще се върне като бумеранг. То май вече взе да се връща и да помита всичко по пътя си.

От това,че момичето е хубаво,страда темата. Повечето комента ри са посветени на визията й - дебелащини в по-голямата си част. Но дори и така,разсъжденията по същество не липсват.Болно общество,болна тема,болни времена.А способните доктори абдикираха и ни оставиха да бъдем "сготвени" от хора със съмнително минало и дваж по-съмнително настояще. Неизличимо ли е заболяването чичо докторе?

Стига с тия учители.Писна ми да ги слушам как се жалват-системата,заплатите,учебния план и т.н.И най-важното-заплатите.Дайте им по 2-3000 хиляди лева и да млъкнат.Само те са най-зле,но са най-важните.Задоволете им исканията и да сме спокойни всички,че учителите са получили нужното внимание и уважение...финансово.Ама на фона на цялата картина в държавата те са най-зле,а другите....На държава, в която политиците са много повече отколкото е нужно,в парламента ,куп некадърници храним,возят се в скъпи коли,взимат нереално големи заплати за работата,която вършат,мафията и корупцията е навсякъде,няма ред и дисциплина ,страда целия народ,не само прословутите учители.Трябва ние-народа да се противопоставим,за по добър живот на всички,да се бунтуваме на улицата,а не да пишем красиви слова тук и да искаме добър живот за всички,а не само за учители.

Действително професията "учител" у нас се неглижира.Това личи и от коментариите ,писани тук.Напълно съм съгласен с тази млада жена. В ръцете на учителите са нашите деца и бъдещето на нашата страна.Както се вижда се вижда от писанията много хора не разбират това. За да има добри млади учители трябва драстично да се вдигнат заплатите им.Тогава и по качествени хора ще стават учители. Не може да работиш в магазин и да получаваш колкото един учител.Или пък певачките... Както народът е казал "Гладна мечка хоро не играе".

Ех леле. Един човек се опитва да си изкаже мнението относно проблемите засягащи всички нас - и хайде дружно да я оплюем - колко струва телефона ѝ, да си ходи на село и т.н. Щом Ви харесва сегашното положение - добре, но поне осъзнайте, че не всички мислят като вас.

и мисъл си съзрял някъде...брейййй!

Парясница! Уууууу!

Баце, тва не е жена ти!

Защо от DIRa продължават да пишат за нея? Да си ходи в Добрич щом не и харесва в София.

Ето започнаха да се проявяват селяните.

И в Добрич да отиде, какво ще спести - едни 100 лв. от по-евтина съща квартира. Или викаш да живее при родителите си. По принцип не трябва да е така, но много хора са принудени. Така спестяваш едни 300 лв. с които си купуваш или събираш за нещо по-едро. В другия случай си самостоятелен, но ти остават пари колкото за храна и нещо дребно.

Не само учителите но и по голяма част от българите са зле платени, за разлика от Бойко и 40 разбойника .

Хвърлете един поглед на фейсбук профила. Изобщо, ама изобщо не личи това девойче да живее с 600 лв заплата. Само телефончето е над 1500, да не говорим за дрехите с които е облечена и местата, на които се е снимала. Определено не живее с 600 лв, и то заплата. Вижда се, че пее по барове и оттам се докарва още пара. Ясно е, че не е за учителка, просто си е изкарала НЯКАКВО "вишу" и оттук нататък си търси поприще, което определено не е в училището. Ако иска по-добро заплащане и толкова я влече даскалъка - може да стане преподавател в университет или лицей - там заплатите са доста по-добри. Но трябва стаж. Хубаво, оплака се, така стоят нещата наистина, но всеки трябва си знае. В крайна сметка - с тоя стаж и в Париж да отиде да преподава - пак няма да взима кой знае колко пари и ще и стигат за квартира и да преживее. Няма как да стане, да вземе диплома и хоп - 2000 лева заплата. Похвално е, че се замисля, но малко... фалшиво ми звучи всичко.

И аз това се чудих, доста "скромно" живее и защо на всяка втора снимка позира разголена. Ще ми говори за морал и образование. Ще се продаде и тая, като Зубева ли беше?!

Какво разголено позиране - къса пола или по бански. Мла човек е - бурка ли искате да сложи?

“Учителко любима“ :)) Опитвате се да внушавате, убеждавате, а в същото време “ разочарована“ от системата бягате?! Как става така, а?! Или поста ви във фейусбук е едно чисто и просто оправдание за взетото от вас самата решение. И стремеж да убедите другите колко сте права. И естествено Първо започвате с наема, който плащате и с колко ви остава да живеете след заплата. След това, че учителите били възрастни, което не било “добре“ за децата, за които вие “милеете“ и оплаквате едновременно. Затова, че преподавате материя, която трудно се асимилира от “децата“, защото, защото... и вече следват критики и коментари. Да, коментари! Защото ако наистина имате призвание, както твърдите няма да бягате, а ще отстоявате на място, в училище, тази своя позиция. Да, сервитьорката може да взима повече от вас, но тя няма претенцията да бъде Будител, ако ме разбирате. А философията си я насочете натам!

Вие учителите трябва да промените системата. Докато родителите плащат за допълнителни курсове и уроци ,за да се подготвят децата им за кандидатстване и да научат чужди езици обществото няма да се съгласи да Ви се плаща повече. Парите ,които трябва да са за Вас отиват на друго място ,защото Вие не си вършите работата.В интерес на всички е едно дете като дойде в училището да научи всичко което му е необходимо.

1% от децата да са над средното ниво, учат и помнят бързо и лесно и нямат нужда от допълнителни уроци....вие пък искате всичките да сте нобелови лауреати в училищата...Също материала за учениците с България е ненормално усложнен от министерството, в сравнение с материала на същите ученици в западните училища....така че приемете се , тъпи родители на ръчички деца, това е максимума на възможностите ви...никой не казва, че една държава трябва да е населена сано от гении и виндеркини...няма такава държава никъде

коментара на г-жа Иванова и Вашия и знаете ли кой от двата ми направи по-добро впечатление? Излишно е да пиша, нали?

В Добрич не би плащала за квартира, там също се преподава етика и философия, нали така? Защо все в София? Аз пък бих искала да я попитам ЗАЩО е задължително да изпращаме децата си на частни уроци, за да бъдат приети в хубава гимназия и след това университет!?!? Значи нещо куца откъм преподаване, нещо се спестява от материала...защо не обясни това младата учителка?

Злобарите и комплексарите съдят само по външния вид и гледат да принизят всичко и всеки до собствените си скотски разбирания - бой, еВане и сръбска музика. И домашна скоросмъртица.

За акъла на човека, при все че казват "по дрехите посрещат, по акъла изпращат" де

Партийните тролове не понасят умни, красиви, образовани и със собствено мнение. Свиквайте, защото хора като тази мацка движат света напред. Вие, тролчета сте котвите, които държат България на дъното. Горките ви деца!

Сега имаш шанс, с тая философия не знам, но ако разсъждавате в час повече за християнските ценности и морал ще можеш да възпиташ учениците си да не станат риби на парите и утре Бойко да го смени некой по-извратен урод и убиец от твойте ученици...

Хубаво е момичето,заслужава си мераците. Но не вашите СЕЛЯНДУРИ! Така,че чукайте си козите на село,освобождавайте енергията,за да не ви се пръснат топките. Такова момиче,само през крив макарон - твърде умна е за вашия аршин!

Бегай от тука

Сега студентите утиват само да си занесат книжката да им пишат 6 и след 4 години вземат диплом а за бакалавар с пълно 6 без да знаят нищо освен да намерят преподавателя за няколко минути и да им пише 6!!!??? Това не е нормално! Хората които взеха дипломите си честно и с учение се размиха с тези отличници със всякакви професии.............. Трагедия!

Триабваше и аз да утида да уча чи дан пиша толкос неграмотно. Ама то вав Хасково ниамами ониверситет, Пък и ас и очилище не сам заваршил.

Така с Бойко Борисов ще сте на едно ниво и ще се разбирате с поглед

Михале, ти колко имаш по Български език, пълен неграмотник си...явно си от тези, които са ходили директно за високите оценки.

Бягай,момиче. Бягай от мизерията,няма да разбереш кога ще станеш на 50 и вече е късно. Въпросът със заплатите в България е въпрос на справедливост и когато дълго време няма справедливост идва тълпата и търси освен справедлиност мъст и възмедие. Елитът тук е алчен и прост. Погледи какви ни управляват. Как мислиш- А судьи кто? Ще похабиш младостта,хубостта и интелекта си. Не чакай тук да "узреят" тиквите,те пак са си тикви. Ходи там където има условия за нормален и пълноценен живот. Дикси.

Ако трябва да обобщим нещата, не само системата трябва да се смени. Трябва да се смени и чипът в главата на селския бай Ганьо, който вместо да си копае нивата, се тътри в града, за да се прави на гражданин. За съжаление медицината все още не позволява смяна на мозъка. Това е една разглезена толбухинка със селски манталитет, която може би смята, че в Шопско ще живее на свободия в квартира за 400 лева. Истински интелигентният човек първо се образова, осигурява си кариера и собствен дом и се оборудва с техника, а не от първия ден да ламти за 400 лева жилище. А 90% от коментарите долу са писани от абсолютни селски олигофрени, отричащи образованието и величаещи чашката и ебането. Затова сме и на тоя хал!

Курти от Мало бучино, ти ли си ва?

И какво от това че е учителка?? Какво сте седнали да ми ги хвалите в коментарите по-долу? Това е професия като всички останали. Ходят всеки ден на работа и се занимават със затъпели олигофрени, преподавайки им елентарни и ненужни неща! До кога ще хвалите тази порочна система, която само и единствено мултиплицира робския матер’ял?? А най-безумното е това което предават на бъдещите поколения! Вместо да ги научат как да се справят с живота, да развиват емоционалната им интЕлегентност, те ги учат на лъжовни факти спускани им “отгоре” (факт са коментарите в мрежата за съдържанието на нови учебници) Учителите са доста надценени, с фалшим имидж, който е наложен още от създаването на училищната система. Тогава можа да е било нещо ново, което е тласнало света в друга посока, но това да създаваш осъкатени деца не е похвално. А колко са мързеливи учителите е друга тема!

Твоят учител се е провалил с теб! Но може би ти си такъв по рождение! Провален!

В добрич няма да плащаш квартира,моме. Що не преподаваш там? Сигурна съм, че там има нужда от млади учители.

щото в провинцията до 10 -15 гадини ще са само циганчета в училище и то в големите градове Добрич, Монтана, Враца и тн. Направиха България град държава - София.

Това е малко като въпроса за кокошката и яйцето. Ще останат само такива, защото нормалните искат да осигурят на децата си по-прилични условия, вкл.училище и образования, и бягат в голям град. Ако ги имат тези условия в градовете си, вкл. и самата тази учителка, няма да ходят да плащат квартири по софията. Но аз познавам едни добричлии, които попродадат някоя нивка, вземат апартамент в софия. След това-хоп още някоя нивка.. И заливат тука ситуацията с простотия и земеделски манталитет.

Тоест да живее при мама и тате до пенсия?

Само като и видиш муцуната и ти става ясно, че не е кий знае колко умна! А това че е написала нещо, което е ясно на всички, не означава нищо! Дела са нужни! На думи всичко е лесно! Иначе поредната фейсбук кифличка, но нагла и с претенции!

Жената говори за морал и етика - Хора !

Жената, няма кой да я почесва....

Не знам какво е писала във фейсбук, но първите и думи са срещу по-възрастните учители, което е доста нагло. Добрият учител знае как да общува с децата, независимо на каква възраст е. Учителствуването не е за всяка уста лъжица, но малко хора го разбират преди да започнат да работят. А тя като иска да става певица, нека си учи, явно е разбрала, че не я влече учителската професия, както и да се опитва да представи нещата. За съжаление и в други и то високо развити страни, учителите не са високо платени и образователните системи имат много недостатъци. И точно тези недостатъци, доведоха образованието в България до такъв хал, защото се изкопираха и прилагат чужди образователни системи. А българите си оставаме чуждопоклонници, все ни тегли отвъд границата, ще речеш, че на всеки българин, пъпът му е бил хвърлен в чужбина...

Тъжна картина е БГ-то, сал идиоти и партизирани мутанти без акъл и пет лева в джоба... Ни визия, ни общност, ни интелект. Честито!

По-груби, по-тъпи и по-страхливи от български мъже няма! Затова е този народ и тази страна имат такава система и като държава - отдавна е абдикира. Мой съвет: заминавай, махай се от тази изродска простотия!!! Спасявай се докато все още си млада, здрава и хубава. Тука всеки дебил/ка ще ти вика, се си такава и онакава, само защото си по-умна и по-красива от него/нея. България перелива от злоба и завист.

Съгласен!

Те и българските жени не са стока.

защо не си се омъжихте за руснак?

Значи, ако трябва да бъдем честни - 90% от българските мъже са класически селски дебили с недоразвити мозъци. Обаче, жените у нас, които са курви и също са с недоразвити мозъци, са около 99.9%. Преди да критикувате другите, вижте себе си - празни глави, недоразвити мозъци, голи гъзове (никаква собственост), никакви домакински умения, за капак и фригидни путки заради недоразвития мозък!

Айде няма нужда, да обобщаваш мъжете, да не сложа аз под общият знаменател жените...Знаем една друга учителка, как се продаде и на на кога...Пълно е с материалистки, после като им почупват главите реват, ама е късно.

с много лека ръка окачествихте жената .......

Ами те гледат по собствените си приятелки и жени!

Щото им е ясно, че е висока топка за затлъстели тъпоумни ганювци като тях. Нали знаеш вица кои жени са курви.

ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ВЛАСТВА ВЪВ ФОРУМА. НЕВЪЗПИТАНИ ХАРА ПИШАТ ПРОСТИ И ДОРИ СРАМНИ НЕЩА. ТАКИВА, КОИТО НЕ Е ПОЗВОЛЕНО И ВЪЗПИТАНА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТАЗИ СМЕЛА МЛАДА ЖЕНА, КОЯТО ОТКРИТО КАЗВА ИСТИНАТА.

Но не я познаваш нали? Малка потна ковра, дава акъл, не мерси!

А ти познаваш ли я? Или така като типичен малкопишковец си говориш наизуст, че да не ти личи размерът? А??

Повече ми кифлее тази млада Добричлийка... Желая й успех. Дали в учителстването, дали в пеенето, дали в търсенето на някой финансово осигурен мъж - това си е нейна работа

Бре, бре, бре, като чета отдолу колко народ веднага е решил, че учителката е проститутка! Явно са много наясно с материята! Чудя се какви са майките и жените им, че така добре разпознават проститутки от пръв поглед!

А не кръчмарска певачка?

А ти как реши, че е точно кръчмарска певачка?? От такова семейство произхождаш навярно, та всички жени ти изглеждат така, а?

Ей скот боклук аз съм я ебал тая бе педал проститутка е

Аре и тая ми се прави на Зубева, докато върже някой да я напомпа!

Жената едната от работите и да е проститутка и не и стигат парите и принц да се ожени пак няма да и стигнат.

такива даскалици познавам доста връзват на всеки с голяма заплата и е послушко няма значение от професията футболист,баскетболист, програмист, строител, шофзор на ТИР в чужбина важното е да носи голяма заплата и да и е дава и тя да паразитира на гърба му и да се прави пред обществото на успяла дама по заведения, почивки, с кола и т.н. това цели момата Много даскалици са женени за строители бачкатори стига да изкарват голяма надница

Да, правят го точно заради това, което момичето е описало. А Вие, ако сте реално в сферата на образованието и то - преподавател, е разбираемо, че гледате отстрани и от този жлъчен коментар се разбира, че и Ви се иска и Вие да бяхте една млада красива даскалица, за да си подредите живота...

Атака, колеги!

Аз не съм волейболист тия дето не сме волейболисти няма ли как да ни върже или само на национали връзва....

Драги съфорумци, по данни от Агенцията по Приходите заплати над 2 000 лева са декларирали едва 100 хиляди души в България. Дори да приемем, че има още толкова в сивата икономика, която е 50% от цялата, стават 200 хиляди души със заплати едва над жалките 1000 евро. Това е, извинете за израза, идиотска държава! Еднакво тъжно е да си учител, шивачка, банков служител, юрист, журналист, медицинска сестра, продавач....списъкът е колкото е дълъг списъка на професиите.

С такава учителка бих повтарял до пенсия

Офф, стига с тая кифла. Да хваща пътя и да заминава за чужбината.. дървена философка, учителка, сега певица.. след някой друг ден ще стане поредната чалгаджийка и нищо повече

Това може ли да е учителка.Това може да е порноактриса/ескорт.И ми е ясноа,че ако не е порноактриса ескорт е.

Каква е учителка да може да ни научи на едно нещо.... знаете какво е

99 процента от коментарите се твърди,че е проститутка и аз мисля,че е проститутка дайте и тела на тая да си я поръчаме

Не е нужно да си кой знае какъв професор за да разбереш каква е истинската и професия само от снимките .... Че дава уроци дава,че са скъпи скъпи са ,че уроците и си струват струват си.....

Тука разни моралисти се обиждат хората които и казват истината в очите.Тая е платена жрица ,казвам го защото го знам може и да съм я опитвал но,че е жрица си е истина на ден изкарва по 500 1000 лв само това ще ви кажа и не от учителска заплата а от друга заплата....

А в Русе жените са едни грозни, мърляви, неподдържани ... Гадно, а? Ти затова ли си остана чикибоец, или защото и местните не ти връзват?

На тебе може и дане ти връзват на мен ми връзват ,жалко,че ти си чикибоец и според теб всички нормални са такива аре бегай са.

Хехехе, всички, които разправят наляво и надясно колко "им връзват" жените, са вечните неудачници, чиято единствена приятелка за дълги години си остава Мара Шепова! Без изключение! Моите съболезнования, лекенце - сам се издаде!

И всички на които изглежда като курва са прави .В студентските си години заработваше като платена курва и в момента е така и е добра в секса опитвал съм я.

Бъркаш я с майка си. Добре е все пак да се включва лампата, преди да си легнеш на анонимно.

ебал съм майка ти бе капут и тая също проститутка е бе пендел