”Урок” взе 5 награди от филмовата академия

Филмът "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов триумфира на наградите на Българската филмова академия-2015 с пет големи отличия.

Обратно в новината

Коментари - ”Урок” взе 5 награди от филмовата академия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Филмът е голяма боза. Претендира за автентичност, та чак е сив като документален филм. Унила естетика. Дълги и скучни наблюдения. Сбъркани послания. Слаб морал на главната героиня. Пълно фиаско на финала.

Това, че взел награди, още нищо не означава, да не забравяме, че най-големите световни филми не взимали никакви награди. Просто това е поредният филм-еднодневка на БГ киното от последните 25 г.

Добре де, как става така, че "Урок", който никой от коментиращите се оказва, че не харесва взе Големите награди на филмовите фестивали в Стокхолм, Токио и други престижни форуми? Как пък там го харесаха, а ние тука не? Чие чипче е сбъркано, а?

Ами за чужди очи сигурно става. Но ние тука сме си до болка познати и не е трудно да разпознаем фалша.

се оплакваха, че не им дават пари да правят филми, сега им дадоха и разбираме, че са хвърлени на вятъра. Жалко.

В БГ всичко е бутафорно. Този прехвален филм "Урок" пресъздава нещо, което е нетипично за нас. Питам колко от нашите учители могат да го направят това, да откраднат каквото и да било, па били те и много бедни?????? Да не говорим за художествената реализация......, просто боза, с нищо не впечатляваща работа!

Кое е бутафорното и нетипичното? Да не би да имаш предвид истинския случай от преди пет години, на базата който се основава историята във филма? м? h--p://link/article/1760382715-SaprugatnauchitelkataobralabankaNevyarvamchegoenapravila.html

Гледах го - отличен замисъл като тема от ежедневието и уникално слабо изпълнение - 50% от филма се състоеше в това как главната героиня тича/върви на някъде. Сцената с фонтанчето и как намира в него 2,40 лв (алоу, аланкоолу, ами нали говорим за малко градче, та по-тъмно зелените отдавна да са събрали парата, ако изобшо някой от бедните жители е хвърлил някоя стотинка в него) е покъртително нереална. Душевният катарзис на героинята е тотално претупан. Още по-смешно е как държи сметка на баща си, а сама се е оженила за подобен льольо, но него го зашитава и т.н. Финалът е уникално зле и единственият светъл лъч във филма е играта на собственика на заложната къща - адмирации за него! С две думи - загуба на време и пари от моя страна. С подобни "филми" все повече оценявам "качеството" на американските бози, те поне нямат претенции за създаването на нещо велико, а просто ти губят по сравнително ненатрапчив начин времето.

Брада като Питър Джаксън, ранния Лукас и Спилбърг.... Жалко, че само по брадата си приличат, а не по качествата на филмите им ...

Три произведени филими и за трите ще има призови места.

ПСЕВДОКИНО...ПСЕВДОЦИРК