Нана ще се подложи на операция за премахване на яйчниците

Днес се отбелязва Световният ден за борба с овариалния карцином

Обратно в новината

Коментари - Нана ще се подложи на операция за премахване на яйчниците | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано се оправи, но това непрекъснато навиране в очите на хората само доказва че ако имаш пари и връзки можеш да си удължиш живота, защото все пак всички сме смъртни....

И аз съм с тази диагноза - рак на гърдата. Оперираха ме преди 6,5 години, а осем месеца след гърдата направих тотална хистеректомия - матка, яйчници, аднекси. Ходя редовно на контролни прегледи. Съветът ми към всички жени, и здрави, и болни - ходете на профилактични прегледи. Не се страхувайте от това, което ще чуете. Важното е всичко да е навреме. Не пестете 20 или 50 лв, които трябва да дадете, за да си направите изследване. Тези 20 или 50 лв могат после да ви спестят много повече. И най-вече - бъдете позитивни, бъдете добри и правете добро, помагайте когато и с каквото можете. Животът е хубав, затова от вас зависи да си го направите такъв. Не мислете за болести, приемайте предизвикателствата на живота и поемайте с позитивизъм неговите удари. Бъдете добри! Бог вижда и чува всичко.

Да "mimi"трябва повече информация, но тази фондация "Една от 8" е малко дискриминационна на полова основа.Както яйчниците при жените, така и тестисите при мъжете влияят на хормонално основа за генериране на метастази.Както жениит страдат от рак на гърдата и матката, така и мъжете имат простата, така, че фондацията трябва да е за всички пострадали.Нана и Гала все теглят чергата към себе си, което е малко обидно за смачкания от феминизъм мъжки пол.А мъжете същ имат проблеми и право на живот.А за профилактиката, както писах по-долу вина и то огромна имат личните лекари и законовата уретба.Тумурните маркери поне веднъж в годината трябва да са безплатни и задължителни и да се следят от личния лекар.При съвременната информационна техника никак не е трудно в програмата на компютъра ежедневно да излизат пациентите подлежащи на преглед.Такива превенции ще спестят много болка, страдания и средства на хората и държавата.В предаванията като на Гала и други такива, наред със досадните реклами на скъпоструващи и понякога напълно безполезни лекарства, добавки и джиджавки може да се пускат и напомнящи съобщения за задължителна профилактика.Иначе и пожелавам на Нана кураж и успешно лечение.

Мими, аз съм идентичен случай! След лъчетерапията на гърдата - Нолвадекс. На 6-ия месец - хистиректомията. За профилактиката си на 100% права! Ако не отделях по 50лв. на 6 месеца за преглед при добър специалист, а чаках направления, нямаше да открият рака ми в 1 стадий...

Нана да се премахне цялата, това ще реши проблемите й. И не само нейните, ами и на семейството й.

Мила Нана, успех в трудната ти битка, не се давай, живей миличка, обичаме те и ти пожелаваме да победиш и този път коварната болест,живей,оздравявай, обичаме те!

Цитонамазката не открива рака на яйчниците. Много трудно се диагностицира овариалния карцином,

В не толкова далечното минало при рак на млечната жлеза се е извършвало отстраняване на яйчниците или поне спиране на тяхната функция с облъчване, тъй като този рак е хормонозависим и така се намалява вероятността от повторна поява. Впоследствие се въведоха антихормонални лекарства , които заместват отстраняването на яйчниците /въпреки че те се приемат с години и такова лечение струва несравнимо повече от операцията/. Но когато пациентката е носителка на мутация, която я излага на риск от поява и на рак на яйчника, премахването на яйчниците е напълно основателно.

Хубаво е, че Нана дава гласност на проблема.Ракът на гърдата и матката при жените е толкова коварен, колкото и ракът на простата при мъжете.Да, прави са хората да роптаят против политиците, защото внесоха хаос в здравеопазването.След като тези заболявания са толкова разпространени, държавата трябва да задължи личните лекари да дават информация за пациенти отказали да се подложат на профилактика.Аз съм мъж и бях свидетел как човек изпратен на време за рутинен преглед беше успешно опериран макар и с показател 9 за простата, а аз отидох на лъчетерапия и доста по-сложно и скъпо струващо и болезнено лечение.Мога да кажа , че държавата има ресурса и полага грижи, но законовите уретби бъркат много.Също и корупцията на някои места.Не ми е ясно и защо трябва Нана да ходи в чужбина, след като и у нас вече се работи на клетъчно ниво и онколозите-специалисти се увеличават.Да не говорим и за новите специалности-медицински физици, химици и лъчетерапевти.Когато човек се сблъска с проблема , тогава разбира колко нпари се отделят и какви грижи се полагат за болните, с уговорката стига да се попадне на точното място, защото за съжеление има и такива клиники в които по-добре е да не попадаш.Затова паквината е в политиците.Има болници превърнати в борси на живота и смърта.Ако имаш пари живееш, ако ли не -умираш.Жалкото е , че за един шамар в детска градина учителя гори, а за рушвети от хилядарки на някои алчни доктори и екипи политиците спят.

Пътувах с баща и, беше капитан в БМФ и той си отиде млад...

Блaгодаря, Нана! Даваш ми кураж за битката с коварната болест!

Ама как ве ? На Нана не и ли се пуши цигари? Някой пречи ли ѝ?

Успех, Нана, Бог да е с теб!

Овариалният карцином е много коварен, защото дори при медицински преглед е труден за диагностициране в ранен стадий. Но това, което не разбрах е дали сестра й е имала рак на яйчника след като преди 4 години е премахнала яйчниците си? Това е възможно, но много малко вероятно. Или и тя е болна от рак на гърдата? Не се разбира...

Това е някакво кошмарно риалити. Разголване , оповестяване и популяризиране на неясно какво, при положение ,че се лекува в болница извън България. Дано Бог и изпрати милостта си за още живот.

... по стъпките на Анджелина Джоли...

Но когато Анджелина се подложи на тези операции, Нана я обяви за луда - потърси новините. Тогава пак като експерт във всяка област обясняваше, колко излишно е това без въобще да разбере истинския проблем - е, жалко е, че трябваше да й се случи, но й нямам никакво доверие, като повечето псевдо журналисти само търси сензации и да е в прожекторите. Иначе успех с борбата, не е лесно!!

майка ми почина от рак на яйчниците преди по-малко от година, жестоко е, направо ужасно, но ако се открие навреме се лекува, при нас за жалост беше в последен стадии, НО държавата от своя страна не полагат никакви усилия за ранна диагностика и профилактика на своите пациенти, толкова са прости нашите политици, че не си дават сметка колко е нужно да имаш здрави данъкоплатци. В Япония например, личен лекар, който има много болни пациенти го глобяват, и не се гледа на него с добри очи, защото той не е напривил всичко възможно да осигури на държавата здрави хора, които да работят и да си плащат данъците, просто а, какво ще кажете сега слушалки и други разни идиоти тук!

И тук имаме право на цитонамазка по касата, но знаеш ли колко жени ги мързи да идат? Нито боли, нито нощо, но ето, не ходят. Липса на здравна култура, не толкова държавата е виновна. Успех на Нана и сестра ѝ, дано се преборят с тази коварна болест...

Ти сигурна ли си, че цитонамазката се поема от здравната каса? Колко си сигурна? На 100%? Не се заяждам. Защото преди 3 години и години преди това не се покриваше от касата. Лъжех личната, че имам гинекологичен проблем, че да получа направление за АГ, където да ми се извърши профилактичен преглед, а дори и с направление понякога си плащах цитонамазката, защото самата АГ лекарка си беше свършила лимита.

Колко струва Вашият живот и колко струва изследването? И заслужава ли си да пренебрегнеш риска и да не си направиш изследванто, защото трябва да го платиш, за да можеш да отидеш в петък на ресторант?