Ник Кейв не одобри песен, написана от изкуствен интелект: Това е боклук

От пускането му в края на ноември чатботът ChatGPT, който може да дава подробни отговори по широк кръг от теми за броени секунди, предизвиква интереса на интернет потребителите

Обратно в новината

Коментари - Ник Кейв не одобри песен, написана от изкуствен интелект: Това е боклук | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-потърпевшитеса художниците по цял свят чийто честен труд чрез който те подкрепят семействата си бива буквално изкормвам от тези ( това не са истински АИ , това са учещи се машини ) алгоритми. Слава Богу колективен иск беше внесен в съда срещу крадливите разработчици на тези алгоритми. Чакаме развръзка. Моля се да им сцепят задниците на крадливите корпорации и тези алгоритми да бъдат сложени под ключ. Цялата тази арт-содомия и перверзия правена от тези програми е покъртително уродлива абоминация гавреща се с честния труд на милиони!

Браво! На тези спам-ботове не бива да се позволява да влизат в света на изкуството. Изкуството е за хората, не за крадливите спам-бот миксери свалящи съдържание от мрежата ( картини , снимки, текст на автори , музика ) преправящи го и повръщащи го като нещо "ново" като по този начин дават всички тези занаяти усъвършенствани през времето на цялото човечество занимавало се с изкуство, в ръцете на разни незаслужили мърлячи. Който иска да рисува да се научи по честния начин чрез уроци, посвещение, отдаденост и тн. А не ползвайки крадящи интелектуалната собственост алгоритми създадени с цел бърза и лесна печалба.

Тоз пък кой беше? Има един хит и то само заради Кайли Миноуг и тръгнал да оценява бота. Със сигурност генерираното е толкова добро колкото всяка негова песничка, че и по-добро даже..

Когато изкуственият интелект дойде за аниматорите, аз мълчах; не бях аниматор. Когато затвориха текстописците и композиторите, аз мълчах; не правех музика. Когато дойдоха за писателите , аз мълчах; не бях писател. Когато дойдоха за учените, аз мълчах; не бях учен. Когато дойдоха за мен - вече не бяха останали хора, които да ме защитят.

Чудесно го каза но забрави най-потърпевшите в момента---художниците по цял свят чийто честен труд чрез който те подкрепят семействата си бива буквално изкормвам от тези ( това не са истински АИ , това са учещи се машини ) алгоритми. Слава Богу колективен иск беше внесен в съда срещу крадливите разработчици на тези алгоритми. Чакаме развръзка. Моля се да им сцепят задниците на крадливите корпорации и тези алгоритми да бъдат сложени под ключ. Цялата тази арт-содомия и перверзия правена от тези програми е покъртително уродлива абоминация гавреща се с честния труд на милиони!

Изкуственият "интелект" употребен да замени там, където човек трябва да прояви творчество е убиец на тази фундаментална човешка характеристика. И ако не бъде спрян ще става все по-зле и все по-зле, тъй като посоката е повече от ясна - дехуманизация. Ако отнемеш творческият потенциал на човека, той се превръща в животно. Не, мерси!

Моля не обиждай животните! Превръща се в това което пише по-долу: “биоробот-слуга-идиот”. Това е положението вече на немалка част от човечеството, уви. Но е идеално за този, който печели.

Не обиждам животните, но аз съм реалист. Моята гледна точка изхожда от християнската концепция за човека като Божие творение. Човекът, бидейки образ и подобие Божие, се обезчовечава с използването на изкуствения интелект. Той няма предели на "саморазвитие", няма морални граници. И когато оставиш този изкуствен интелект да твори и мисли вместо човека, то животът ще се сведе единствено до съществуване, изчерпващо се с основните жизнени функции - хранене, дишане, отделяне и размножаване - и в тази връзка приравнени към животните. Аз не съм виждала животно да твори.

Съгласен съм с Ник. Освен това текста на АI ми напомня за текст на Слави Трифонов, а това говори много за алгоритъма по-същество и напълно доказва, че Кейв е прав. Тези алгоритми са забавни, но стават опасни ако им се предовериш. Проблемът, е че са в ранен етап на развитие и се базират твърде много на “масовки”. Истински изкуствен интелект в точния смисъл няма и няма да има скоро, той би бил напълно независим и неконтролиран. А човекът не иска това. Тук се търси помощник-робот, който е лоялен, отговорен и автономен, и “тъп”, че да прави каквото искат от него.

Слави е киборг????

Не, но е прост комерсиален тип…

Ник Кейв е страхотен музикант и един от най-добрите текстописци. Емоциите, страданието, чувтвата, които предават песните му, са на много високо ниво, въпреки че не е популярен в България, а и не само. Баладите му са прекрасни, а има и изключително забавни и саркастични песни. Особено някои с Бликса Баргелд, който е по-известен с Einsturzende Neubauten.