Обвиниха Наско Колев в плагиатство

Вяра Атова твърди, че рапърът е копирал парчето й "Ела насам"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези двамцата пък какви са и от къде се пръкнаха.

Боже, какъв прекрасесн текст! Как да не го откраднеш?

Когато се борави с десет думи , два такта и един ритъм, повторенията са много вероятни.

Слушах и двете песни. Еднакво безинтересни са ми, но подкрепям младите български изпълнители, защото не е лошо освен Бруно Марс и Лейди Гага, българските деца да слушат и нещо на български език. Щом им харесва такъв стил музика, така да е. Намирам, че наистина в случая има плагиатство. Мисля, че ние като народ сме свикнали да не уважаваме личното пространство на другите, както и техните мисли. Сваля ме си безнаказано филми и песни в замунда (аз включително). С такъв манталитет е много лесно да бъркаш чуждите идеи за свои и дори да си вярваш.

Творци, какво да ги правиш!

Аз свалям Ти сваляш Той/Тя сваля Ние сваляме Вие сваляте Те свалят Хубав пост, но неграмотно написан. Губи 90% от силата си.

Ураган в чаша вода.

Съгласен почти с всичко, но... "щом им харесва такъв стил музика, така да е." Може и "Щом им харесва да вземат наркотици, така да е" - става ли ???? За ставане, става... но къде отиваме ???

Хайде бе! Разбрах, че и такива "певци" имало! Не може да бъде! Ужас!

Въх, и кво прайме ся? Ще си разплета чорапите от притеснение.

Еми в тази песен пее компютърът,каква певица е тази?

Много точен коментар!!! :)

и другия изпълнител пее на аутотюн... и двамата са явни некадърници.... итивам да си почистя ушите че ще хвана някаква болест от това което чух...

Цялата песен е прекарана през компютър,не ми се мисли как пее тази измислена певица на живо!

Малко бъркаш нещата. Трагедия е, че музиката, която Слави прави е музиката на народа. Той е пряко отговорен за чалганизирането на нацията, защото той направи чалгата мейнстрийм.

Хахахахаха...гръмнете се и двамата, "творци"!

Благодаря както за комплимента, така и за урока по спрежение. "Сваля ме" се е получило от ауто-корект.

Пълна трагедия и двамата така наречени изпълнители.То затова Лили Иванова стана на 100 г. и пак я слушат,просто няма конкуренция.Как пък един читав певец не се появи по време на така наречената демокрация?

Не подкрепям в никакъв случай плагиатството, авторските права трябва да се защитават, обаче... и двете песни са пълен боклук. То разбирам Наско нещо хубаво да открадне, ама тая ушна плесен ли пък точно. В нито една от двете песни няма и помен от мелодия. Подозирам, че накрая ще се окаже, че двама се карат трети печели и истинският автор на тия буламачи ще излезе Криско- точно в негов стил са.

Да, не съм тийнейджър и точно по тази причина искам да заявя без да ми дреме, че действително се чудя как такива "изпълнители" не са умрели все още от глад, а напротив - вземат се за "випове" насериозно и продължават да зарибяват дечорлиите от прогимназиите !! Единствено на тях се дължат истеричните крясъци по концертите им и гледания в ел. мрежите !!

коя и кой? Никой не е чувал за тия измислени звезди, чак и в плагиатство се обвиняват.. Аре да се хванат на нормална работа

Само дето Вярчето има за 7 месеца 50 000 показвания, а Наско Колев за 2 седмици има 1 милион и 200 000 гледания.

Мдаа, добър начин да вдигнат броя на гледане/слушане. За любопитството, даже и да не си фен, се плаща. Пък тия двамцата толко си могат, не стреляйте по тях.

В клипа на тоя някаква си върти и клати задника като луда и това било клип и песен,ще повърна!

Кога ви изтръскаха, кога се научихте, че скандалът продава? Каквато и тъпня да сътворите, щом се хванете за гушите, почват прегледи в тубата, трупат точки, рекламодателите плащат, и помията върви. Това, че отдолу няма нито един положителен лайк (освен лично вмъкнатите), няма никакво значение. Даже ги радва. Доказва интерес. И това ли му е цивилизационната ценност на капитализЪма? А процентния ръст на мургавите етноси от всички държави, никого ли не притеснява? Всъщност, за планетата няма значение кой я населява.

Къде е проблемът? Тук става дума не за песен, а за някакви си ПАРЧЕТА! Дори и не за нещо цяло, а за някакви си парчета! И кои са ПАРЧЕТИСТИТЕ на ПАРЧЕТАТА?

Колко от тия маймуни могат да пеят на живо без плейбек ?! Митко Димитров - шефа на "Пайнър" преди години - по мутренско време казваше открито: "Дайте ми 50 000 и ще накарам и магаре да пропее"...През компютър пеят 3/4 от тия - новоизлюпените !!

абе що ни занимавате с комплексите на кифли и кроасани?!?

Както е тръгнало да взема да платя за авторски права над по-известните псувни. Скоро ще изкарвам добри пари от това.

A Beyonce трябва ли да се оплаче, че тази дама е изкопирала от нея бийт? (who run the world) Трагедия...

За всички все още неразбрали - това роботизиране на гласа се казва Autotune- истински бич за музиката не само в България.

Кои бяха тези олигофрени?

Баси чалгата. Тези опитват да се лансират като поп изпълнители...ама всъщност това си е ЧАЛГА!

Подхвърлят се думи като ИЗКУСТВО и АРТИСТ. Непонятно ми е какво общо имат тези двамата с подобни думи. Или наистина съм много остарял вече.

.....от клипа се разбира, че докато КОМПЮТЪРЪТ ми пее , тази трябва да я ползвам по предназначение,(малко е употребявана, ноо става за ползване) за това е и в подходящо облекло....

Тия па кои са, та единия крал от другия?

Изтърпях точно 25 секунди от тази така наречена песен. Така ли стават нещата вече бе, моме? Силикон в джуките, голи баджаци и много електронна обработка на музиката... и молЪ ви сЪ, станало "парче". Че и обвинява някого си в плагиатство. Не съм го слушала този "някой си", щото сигурно ще повърна... но мисля, че тук иде реч за казуса"хвани единия, удари другия"... Някога имахме певци с брилянтни мощни гласове, сега имаме напористи момета и ергени, които освен да цвилят, друго не умеят.

Писна ми от "Сузанити". Ако им обереш лаптопите, ще има да грачат грозно, зловещо...

Каква "мелодия", какъв текст вижда тук лирическият герой? Чист дебилизъм. Ако аз бях автор на това "творчество", не само, че нямаше да отстоявам авторското си право, но и ревностно щях да го крия :D Тъжно е, че това е комерсиалната музика днес и се харесва от толкова много млади хора..

Страхотен текст.

Това си е чисто плагиатство от 98% от музикалните клипове правени в България през последните 30г.

Когато текстовете на песните ви използват еднакъв речник, по-минималистичен дори и от този на г-н Тръмп, е трудно да не се приепокриват изрази. :)

Простете, но и двамата сте едни "артисти" с по около 300 думи в разширения ви речник. Е, то как да стане!

Глупости - той и пее ,,Ела насам да ти го подам" а нейния оригинал е ,,Ела на сам да ти го поема ".

Toва не е "Аutotune", a са нашите действителни гласове. Ние сме роботи като Криско произведени в китайска високотехнологична фабрика за флашки и по този естествен начин звучат нашите гласове...

Дори и текстовете и мелодиите в авторските ни песни са подобни защото нашия китайски създател ни е пратил новите ни парчета по мрежата и те са много подбни с малки отклонения за всеки отделен певец

А бе, много от тия парвенюта си купуват лайковете - това е стара система !!!

Ох, този бисерен текст, очевидно генериран след много творчески напъни....

И тези цигански "мелодии" на които слагат български текст са ми малко в повече, клипа може да се гледа на муте :)

Тия и двамата не съм ги чувал, мога да си представя значи що за творчество имат в стил Криско, Гери Никол, Тита и куп други измислени звезди. Жалко, че младежите в днешно време се увличат по толкова ниско стойностна музика гарнирана с духовно бедни текстове. Вече почти по нищо не се отличава от чалгата, само дето ритмите не са с ориенталски извивки. А само преди 15-на години българската поп-музика все още беше добра - Дони, Стенли, Ани Лозанова, Белослава, Стефан Вълодобрев, Стоян Михалев и Виктор, групите ПИФ, Те, Сленг и много други. Сега почти никой от младите не слуша такава музика. Чалгата завладя и поп-музиката.